• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Genetik Geç gelişen yavrular

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Netten bu saate kadar araştırıyorum. Benimde başıma ilk kez geliyor bu gibi durumla karşı karşıya daha önce gelen var mı acaba üretici arkadaşlarda ? Yavrular örneğin doğalı 20 gün geçiyor ama diğer takımların yavrularıyla kıyasladığımızda sanki 16 günlük gibi duruyor. Kursakları full dolu olmasına mamasına vitaminine dikkat edilmesine rağmen. 2 takım kuşta bu sorun var genetikle mi alakalı acaba yoksa başka bir durum mu var önerilerinizi bekliyorum. Ben ilk defa karşılaştım böyle bir durumla erken çıkan yavrularda oluyor bu durum ama arkadaş hepsi tam vaktinde çıktı diyor ?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ben fotolardan bir gelişim bozukluğu göremedim.aradaki 4 günü neye göre kıyasladin? Gelişim bozukluğu olduğunu düşünüyorsan akrabalık vardır veya genetiktir..yavru sayısına göre de olabiliyor

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Bazı iri kuşlarımda şunu farkettim ufak yavrular oldu boyut olarak ama zamanla diğer takımların yavrularını geçti.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ben fotolardan bir gelişim bozukluğu göremedim.aradaki 4 günü neye göre kıyasladin? Gelişim bozukluğu olduğunu düşünüyorsan akrabalık vardır veya genetiktir..yavru sayısına göre de olabiliyor
Valla hocam o videodaki kuş 22 günlük ama 16 günlük kuşla kıyasen aynı kardeşleride 14-12 gibi

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kara benek falan olsa şimdiye ölmeleri lazımdı gelişim sıkıntısı haricinde bir sorunları yok çok şükür ama ben birazda bizim memleketin havasından diye düşünüyorum afrika kökenli hayvanı sivasın ayazında besliyoruz 😅

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hayvan Sivas'ta yaşadığını biliyor mu dersin 😂 bence ortamdaki ısıdan kendini hala Afrika'da sanıyor olduğu için memleketi ile ilgili olduğunu düşünmüyorum 😊

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bit kontrolü yaptımı hiç
Yaptım usta düzenli kullanıyorum da kafes etrafına yuva dışına kapı girişlerine sıkıyorum hayvanlarıda iki gündür elle beslemeye basladım d3 veriyorum kemikleri gelişsin diye mama içerisine 3 damla şeklinde

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Hayvan Sivas'ta yaşadığını biliyor mu dersin 😂 bence ortamdaki ısıdan kendini hala Afrika'da sanıyor olduğu için memleketi ile ilgili olduğunu düşünmüyorum 😊
Valla ısı düşüyor gece hocam yavrular üşüyor mu bilmiyorum ama şüpheliyim çünkü cam durduğu yerin arkası -4 leri görüyor şimdiden birde ilk kuluçkası dişinin scemiliğinden kaynaklı da olabilir mi acaba diye düşünüyorum sen ne dersin usta olabilir mi

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bazı iri kuşlarımda şunu farkettim ufak yavrular oldu boyut olarak ama zamanla diğer takımların yavrularını geçti.
Usta senin dediğin gibi hayvanlar normalmiş cennet üreticisi ile konuştum denk geldik video attı ben muhabbet kuşuna göre kıyaslıyordum 35 günde yeme düşüyor diye hesap yapıyordum cennetler biraz geç düşünüyormuş kendisi gelişim videosu attı kendi çektiği normal hepsi gelişimden yana sorun yok kendisinden yasal izin alabilirsem paylaşırım yavru gelişimini sitede

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
sen cennetten mi bahsediyordun onlar farklı.. Ben de sanıyorum ki atıyorum çek yavrular yerli yavrulara göre günleri aynı olmasına rağmen ufak böyle sanıyorum

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
sen cennetten mi bahsediyordun onlar farklı.. Ben de sanıyorum ki atıyorum çek yavrular yerli yavrulara göre günleri aynı olmasına rağmen ufak böyle sanıyorum
Öyleymiş ben papağan yeni besliyorum muhabbete alışkanlık olduğu için bu hayvanlar çok farklıymış besleyince öğrendim sanki sıfırdan hayvan üretiyormuş gibiyim bakımları vs çok zor beni bitirdiler 😅☺ Arkadaşın videosunu izledim hayvan 50 günde yeme düşmüyor tüyü heryeri tüylü ama tam oturmuyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Valla ısı düşüyor gece hocam yavrular üşüyor mu bilmiyorum ama şüpheliyim çünkü cam durduğu yerin arkası -4 leri görüyor şimdiden birde ilk kuluçkası dişinin scemiliğinden kaynaklı da olabilir mi acaba diye düşünüyorum sen ne dersin usta olabilir mi
Ben hala bir farklılık göremedim ama ilk kuluçkalarda Tabiki acemilik oluyor sonraki kuluçkada belli olacaktır 👍

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ben hala bir farklılık göremedim ama ilk kuluçkalarda Tabiki acemilik oluyor sonraki kuluçkada belli olacaktır 👍
Abi bunlar 45-50 günde büyüyormuş ben muhabbet kuşu kadar diye 30-35 günden hesplıyorum elimdeki hayvana baktım diyorum hiç yoksa bunun 15 ,20 günü var 35 günde nasıl yeme düşecek bu diyorum 😂 o yüzden gelişmiyor sandım