Merhabalar aranıza yeni katıldım.Bir muhabbet kuşu sahibiyim.Adı Paşa.Geçen ocak ayında aldık.Çok şükür sağlıklı bir kuştur.Biz normalde İstanbul Anadolu yakasında yaşıyoruz fakat yazları Foçaya geliyoruz.Yaklaşık 1 ay önce Foçada Paşaya kedi saldırdı.Kedinin ağzından aldık hayvanı kanadının altını dişlemişti.Çok kan kaybetmişti.Daha önce hiç veteriner tecrübem olmamıştı.Foçada bir veterinere götürdüm.Baktı ve bal gibi bir merhem verdi.Kırığı yok bunu sürün iyileşir dedi.Biz de işin ehlidir dedik söyleneni yaptık.Baktım toparlanmıyor iyice keyifsizleşti kafesin altına indi.Biraz araştırma yaptım ve İzmirde Kuş Veterineri Burak Uçarı buldum hemen götürdüm.Foçadaki veteriner verilmemesi gereken İyotlu bir merhem vermiş ve deriyi eritmiş.Yani kuşum yanlış tedavi kurbanı olcaktı.Burak Hoca şans oldu bizim için yaklaşık 1 hafta veteriner kliniğinde kaldı Paşamız ve çok şükür şu anda çok çok iyi.Tabi insan yaşayınca anlıyor.O zamana kadar veteriner veterinerdir diye düşünüyordum ama öyle deilmiş.Burak Uçar sadece egzotik kanatlı hayvanlarla ilgilenen bu konuda ciddi anlamda bilgili ve tecrübe sahibi bir veteriner.Kötü bir tecrübeden iyi şeyler de öğrenmiş oldum.Çok uzattım ama yakında İstanbula döneceğiz.İstanbulda da (mümkünse Anadolu yakasında)muhabbet kuşlarından anlayan donanımlı bir veteriner biliyor musunuz?Sevgiler