• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

garip bir ses

muhabbetkusum5

Aktif Üye
İdrar yeşil malesef enfeksiyon var
Kanatlı uzmanı varsa götürün lütfen
Probiyotik var mı evinizde
yukarıda önerilen kekikten yaptım suyuna kattım. şu an o titremesi ve videodaki hali geçti. evet probiyotik de var. bir veterinerle telefon aracılığıyla konuştum videoyu görünce astım sorunu olabilir diye bir ilaç önerdi fıs fıs şeklinde

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
yukarıda önerilen kekikten yaptım suyuna kattım. şu an o titremesi ve videodaki hali geçti. evet probiyotik de var. bir veterinerle telefon aracılığıyla konuştum videoyu görünce astım sorunu olabilir diye bir ilaç önerdi fıs fıs şeklinde
Solunumu kekik doğal yoldan düzenler
Yetersiz kalırsa
kanatlıoil turbo nefes açıcı
kullanın önce ilaca hemen başlamayın lütfen

muhabbetkusum5

Aktif Üye
Solunumu kekik doğal yoldan düzenler
Yetersiz kalırsa
kanatlıoil turbo nefes açıcı
kullanın önce ilaca hemen başlamayın lütfen
bugün bu kekikli sudan çok içtiğini görmedim yarın veterinere gideceğim durumu sizle de paylaşırım. şu an kuşum yine zor nefes alıyormuş gibi sesler çıkarıyor, yemesinde problem yok yemek yiyor ama ara ara bu sesleri çıkarıyor. telefonda konuştuğum veterinerin önerdiği ilacın adı da Ventoline inhaler.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
bugün bu kekikli sudan çok içtiğini görmedim yarın veterinere gideceğim durumu sizle de paylaşırım. şu an kuşum yine zor nefes alıyormuş gibi sesler çıkarıyor, yemesinde problem yok yemek yiyor ama ara ara bu sesleri çıkarıyor. telefonda konuştuğum veterinerin önerdiği ilacın adı da Ventoline inhaler.
Evet kuşunuzda solunum problemi olduğu kesin. Ventolin astımda belli bir yere kadar rahatlatır. Bence de kanatlı uzmanı görse daha iyi olur ancak kekik çayını burnuna fıs fıs da yapabilirsiniz

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ventolin inhaler beşeri bir ilaçtır(insanlarda kullanıyor)
Akciyerler için nefes alışın düzenler, boşları genişletip esnetir nefes yolunu açar ve hasta rahatlar
Kuşlarımızda buna benzer, hekim daha iyi nefes alsın diye önermiş
Kanatlıoil turbo nefes açıcı da aynı görevi yapar sadece kuşlar kullanır
Nefesi açar ferahlatır oda mentollüdür

muhabbetkusum5

Aktif Üye
Evet kuşunuzda solunum problemi olduğu kesin. Ventolin astımda belli bir yere kadar rahatlatır. Bence de kanatlı uzmanı görse daha iyi olur ancak kekik çayını burnuna fıs fıs da yapabilirsiniz
bir saat önce falan düzelmişti şimdi tekrardan bu sesleri çıkarıyor sabaha kadar bir şey olmaz değil mi? zaten bir anda böyle oldu bir iki gün içinde böyle oldu nasıl olduğunu da anlamadım. öncesinde olsaydı mutlaka farkederdim

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
bir saat önce falan düzelmişti şimdi tekrardan bu sesleri çıkarıyor sabaha kadar bir şey olmaz değil mi? zaten bir anda böyle oldu bir iki gün içinde böyle oldu nasıl olduğunu da anlamadım. öncesinde olsaydı mutlaka farkederdim
Eğer kuş yem yiyor su içiyorsa demet ablanın dediği kanatlioil turbo nefes açıcı iyi gelir. Zaten astımda pek bir yapacak bir şey yok geceleri vik vik ötüyor mu hiç

muhabbetkusum5

Aktif Üye
Ventolin inhaler beşeri bir ilaçtır(insanlarda kullanıyor)
Akciyerler için nefes alışın düzenler, boşları genişletip esnetir nefes yolunu açar ve hasta rahatlar
Kuşlarımızda buna benzer, hekim daha iyi nefes alsın diye önermiş
Kanatlıoil turbo nefes açıcı da aynı görevi yapar sadece kuşlar kullanır
Nefesi açar ferahlatır oda mentollüdür
yarın veterinerle de görüştükten sonra sizin dediğiniz şeylere de bakacağım çok teşekkürler. tek isteğim kuşumun düzelmesi inşallah yarına kadar bir sorun olmaz

muhabbetkusum5

Aktif Üye
Eğer kuş yem yiyor su içiyorsa demet ablanın dediği kanatlioil turbo nefes açıcı iyi gelir. Zaten astımda pek bir yapacak bir şey yok geceleri vik vik ötüyor mu hiç
normalde hiç olmuyordu bugün bir anda bu kadar fazla oldu ve su an dediğiniz gibi sesler çıkarıyor

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
normalde hiç olmuyordu bugün bir anda bu kadar fazla oldu ve su an dediğiniz gibi sesler çıkarıyor
Kuşlar sonradan astım olmaz, doğuştan olur
Sizin kuşunuz solunum yolu enfeksiyonu olmuş
Tedavi edilebilir erken tedavi iyileşme süreci hızlı olur, bağışıklığı düşmemesi gerekli
Güçlü kalması için yem yemeli
Multivitamin ve probiyotik verilmeli

Veteriner hekim Avi serisi vermek isterse almayın lütfen

muhabbetkusum5

Aktif Üye
Kuşlar sonradan astım olmaz, doğuştan olur
Sizin kuşunuz solunum yolu enfeksiyonu olmuş
Tedavi edilebilir erken tedavi iyileşme süreci hızlı olur, bağışıklığı düşmemesi gerekli
Güçlü kalması için yem yemeli
Multivitamin ve probiyotik verilmeli

Veteriner hekim Avi serisi vermek isterse almayın lütfen
daha önceden kuyruk seyirmesi vardı bir veteriner söylemişti ama kimse solunumla ilgili pek bir şey dememisti ben de görmemiştim. 1-2 gündür bu şekilde ses çıkarmaya başlayınca hemen farkettim. yani önceden de mi bu hastalığı vardır diyorsunuz pek anlamadım. yem ve mamasindan yedi su içtiğini görmedim şimdi tazeleyip temiz su koyacağım yarın da veterinerin önerilerini sizle paylaşacağım. avi serisi dediğiniz ne oluyor acaba

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
daha önceden kuyruk seyirmesi vardı bir veteriner söylemişti ama kimse solunumla ilgili pek bir şey dememisti ben de görmemiştim. 1-2 gündür bu şekilde ses çıkarmaya başlayınca hemen farkettim. yani önceden de mi bu hastalığı vardır diyorsunuz pek anlamadım. yem ve mamasindan yedi su içtiğini görmedim şimdi tazeleyip temiz su koyacağım yarın da veterinerin önerilerini sizle paylaşacağım. avi serisi dediğiniz ne oluyor acaba
Bu ürün ve seti

Ekli dosyalar

muhabbetkusum5

Aktif Üye
merhaba tekrardan kanatlı veterineriyle konuştum bugün orda olmadığını yarın bakabileceğini söyledi. yani başka veterinere de gidebilirim ama onlar kuşlarla pek ilgilenmiyorlar ne tavsiye ederler bilmiyorum. yine de başka bir veterinere götürmeli miyim sizce? yoksa söylediğiniz fısfısı mi alıp kullanalım yarına kadar? @Demet bükay @brckfb

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
merhaba tekrardan kanatlı veterineriyle konuştum bugün orda olmadığını yarın bakabileceğini söyledi. yani başka veterinere de gidebilirim ama onlar kuşlarla pek ilgilenmiyorlar ne tavsiye ederler bilmiyorum. yine de başka bir veterinere götürmeli miyim sizce? yoksa söylediğiniz fısfısı mi alıp kullanalım yarına kadar? @Demet bükay @brckfb
Kuşlardan anlamayan veterinere götürmenizi şahsen istemem boşa para kaybı ve yanlış tedavi olur diye düşünüyorum. Nerede ikamet ediyorsunuz

muhabbetkusum5

Aktif Üye
Kuşlardan anlamayan veterinere götürmenizi şahsen istemem boşa para kaybı ve yanlış tedavi olur diye düşünüyorum. Nerede ikamet ediyorsunuz
Eskişehir'deyim. ben de dediğiniz gibi o yüzden götürmek istemedim başka veterinere ama bir yandan da kuşuma bir şey olsun istemiyorum şu anlık yeme içmesinde ve dışkısında bir problem görmedim sadece ara ara o sesleri çıkarıyor hıçkırık gibi.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Eskişehir'deyim. ben de dediğiniz gibi o yüzden götürmek istemedim başka veterinere ama bir yandan da kuşuma bir şey olsun istemiyorum şu anlık yeme içmesinde ve dışkısında bir problem görmedim sadece ara ara o sesleri çıkarıyor hıçkırık gibi.
Duru veteriner kliniğine götürün derim ben

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
evet veterinerimiz orası zaten ama biraz önce aradığımda bugün müsait olmadığını söyledi yarın gelin dedi
En iyi veterinerlerden birisine gitmissiniz. Eğer yemesi içmesi iyiyse bekleyin bizim dedigimiz spreyi de sipariş verebilirsiniz internet üzerinden . Kekik çayı demleyip burnuna fıs fıs yapabilirsiniz 🙂

Üst Alt