• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Garip bir kuş buldum

İlker Göktürk

Paylaşımcı
Merhaba arkadaşlar bizim Bodrum'da kuş sesi alıyordum aşağı indim baktım kuş var zar zor uçuyor du zaten kanadı incinmiş sanırım sizce bu ne kuşu olabilir ? İnternetten baktım ama pek bıse anlamadım IMG_20231212_233436.jpg

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba arkadaşlar bizim Bodrum'da kuş sesi alıyordum aşağı indim baktım kuş var zar zor uçuyor du zaten kanadı incinmiş sanırım sizce bu ne kuşu olabilir ? İnternetten baktım ama pek bıse anlamadım Ekli dosyayı görüntüle 56383
Bence büyük ihtimal serçe , serçeler kafes ortamına uygun olduğunu düşünmüyorum herhangi bir yarası veya değişik hareketi var ise tespit ederek iyileştirmek gerekli , sağlıklı ise doğaya salmak daha iyi olacaktır

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Ekli dosyalar

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ebabil kuşu muhtemelen
Evet ikisinden birisi kesin hocam , önden çekildiği için serçeye de benzettim 😅ama ebabil kuşları kolay kolay yere inmez diye biliyorum herhangi bir yardıma ihtiyacı olursa inerler diye düşünüyorum bu durumda ne yapmak gerekli , belki bir gün bana da denk gelirse o yüzden 😁

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Evet ikisinden birisi kesin hocam , önden çekildiği için serçeye de benzettim 😅ama ebabil kuşları kolay kolay yere inmez diye biliyorum herhangi bir yardıma ihtiyacı olursa inerler diye düşünüyorum bu durumda ne yapmak gerekli , belki bir gün bana da denk gelirse o yüzden 😁
Efsanevi kuştur Ebabil. Çok muhteşemdir. Su ve yem verip doğaya salacaksın tabiki🦜💓ve uğurludur

Doğacı

Eski Forumcu
Son düzenleme:

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Yavruluktan çıkmış Ebabil kuşu. Bakım ve beslemesini yapamazsınız canlı yem tüketir. Kanadı incinmeseydi yüksek bir yerden doğaya salabilirdiniz. Çünkü yerden kendileri havalanamazlar bu yüzden yüksek yerlerde asılı dururlar. Bağlı bulunduğunuz ilin veya ilçenin belediye veterinerlik bölümüne yada doğa korumaya ulaşın onlar alıp ilgileniyorlar.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Bu kuş ebabil değil ayakları öyle olmaz ebabillerin ve o kadar küçük olmaz. Serçe yavrusu da değil göğüste benek var ve agızda gaga kenarında sarılık olur 👍 dağ ispinoz yavrusu bu ve muhtemelen yuvadan atlamış onun önce bodrumda yuvasını arayın bulamazsanız elle besleme maması ve 1 no aparat temin ediniz birde un kurdu alın günlük aparatın ucuyla besleyin ve günde 2 tane sabah bir akşam bir un kurdu verin yem olarak da aspur ve kenevir önünde olsun 👍Ürünleri etrafınızda bulamazsınız mamaistten alabilirsiniz un kurdu da mevcuttur.. Birde eğer istanbuldaysanız bana getirin gönüllü bakarım ☺

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bu kuş ebabil değil ayakları öyle olmaz ebabillerin ve o kadar küçük olmaz. Serçe yavrusu da değil göğüste benek var ve agızda gaga kenarında sarılık olur 👍 dağ ispinoz yavrusu bu ve muhtemelen yuvadan atlamış onun önce bodrumda yuvasını arayın bulamazsanız elle besleme maması ve 1 no aparat temin ediniz birde un kurdu alın günlük aparatın ucuyla besleyin ve günde 2 tane sabah bir akşam bir un kurdu verin yem olarak da aspur ve kenevir önünde olsun 👍Ürünleri etrafınızda bulamazsınız mamaistten alabilirsiniz un kurdu da mevcuttur.. Birde eğer istanbuldaysanız bana getirin gönüllü bakarım ☺
Doğru bilsem adım @Şehmus BAKIR olurdu🤗☺🦜❤hocama saygılar sevgiler ☺🦜🏆

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Alkışlıyorum @Şehmus BAKIR ablacım seni. Rabbim evlatlarına sevdiklerine bağışlasın, uzun ömür sağlık sıhhat afiyet versin. Maşallah ayrıntı çok güzel. Helal olsun sana ablacım ❤🏆🏆🏆

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Üst Alt