• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Gagasının rengi normalmi

BozkurT

Yeni Üye
Merhaba,

Dişi kuşumun gaga rengi böyle değildi. Koyulaşmış. Nedeni nedir acaba.

Samilbaki

Aktif Üye
çiftleşme zamanı geldiği zaman böyle renk değişimleri normal eğer erkekte de çiftleşme isteği varsa yuvalık takmanızı öneririm yavru alabilirsiniz

BozkurT

Yeni Üye
çiftleşme zamanı geldiği zaman böyle renk değişimleri normal eğer erkekte de çiftleşme isteği varsa yuvalık takmanızı öneririm yavru alabilirsiniz
Yuvalık takmıştım, 1 hafta oldu çıkardım. Bir arkadaş biraz bekle hemen takma demişti. Hiç anlamıyorum. O yuzden ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Erkek çiftleşme istiyormu nasıl anlarım. Kesin net işaretleri nedir ?

Samilbaki

Aktif Üye
yuvalığı takabilirsiniz sorun olacagını sanmıyorum kuşlar varlığına alışır hem. erkek kuşda kızışma belirtileri kolay anlaşılıyor oyuncağına, dişisine veya elinize bile kur yapabilir yem kusar buldugu herşeye sürtünmeye çalışır dişiyi kaşımaya çalışır. erkek biraz küçük gibi görünüyor kaç aylık oldugunu biliyor musunuz

BozkurT

Yeni Üye
yuvalığı takabilirsiniz sorun olacagını sanmıyorum kuşlar varlığına alışır hem. erkek kuşda kızışma belirtileri kolay anlaşılıyor oyuncağına, dişisine veya elinize bile kur yapabilir yem kusar buldugu herşeye sürtünmeye çalışır dişiyi kaşımaya çalışır. erkek biraz küçük gibi görünüyor kaç aylık oldugunu biliyor musunuz
Evet erkek küçük kaldı. Minyon tipli. Kaşınma oynama ağızdan ağıza yem verme falan oluyor sürekli. Kaç aylık bilmiyorum. Aldığım kişiye sordum söylemiyor inatla. Sanırım erkek 5 dişi 6 aylık.

Samilbaki

Aktif Üye
Eğer yetişkinlerse havuç içerikli yumurta maması, e vitamini takviyesi dişi için kalsiyum takviyesi bunun için yumurta kabuğu verebilirsiniz. Anladığım kadarıyla kuşlaran anlaşıyor vücutlarında çiftleşmek için gereken vitamini ve kalsiyumu bulundurunca çiftleşirler zaten biraz sabır gerekiyor sadece
Taha nın dediği gibi daha vakitleri varsa zaten hayvanlar hazır olmadığı için kendileri çiftleşmezler bu süreçte haftada 1 yada 2 defa mama verebilirsiniz zamanı geldiğinde çiftleşmek için hazır olurlar

BozkurT

Yeni Üye
Normalde dişi daha geç girer yetişkinliğe benim şuan 8 aylık hala yetişkin değil şuan durum güzel gibi fakat yetişkinlik tüyleri çıkmamış olabilir yumurta verdikten sonra tüye girerse yumurtalara bakmaz o yüzden yetişkinlik tüylerini çıkarmış mı öğrenmeniz tavsiye ederim fotograflardan üstatlar da söyler belki ben pek ayırt edemiyorum. Eğer yetişkinlerse havuç içerikli yumurta maması, e vitamini takviyesi dişi için kalsiyum takviyesi bunun için yumurta kabuğu verebilirsiniz. Anladığım kadarıyla kuşlaran anlaşıyor vücutlarında çiftleşmek için gereken vitamini ve kalsiyumu bulundurunca çiftleşirler zaten biraz sabır gerekiyor sadece
Aslında amacım üretim vs degil. Doğal hayatlarını yaşasınlar diye düşünüyorum. Çiftleşmesi gerekiyor sa öyle olsun dedim. Yavrulara nasıl bakarım hiç bilmiyorum.

Son 2 haftadır tüğ döküyor, halada döküyor. Zayıf tüyler muhtemelen göğüs tüyleri.

Yeni tüyleri sürülmedi daha galiba..

Yumurta vs.. ne kadar sürede kaç defa vermek lazım. Yumurta kabuğunu, kalamar kemiği gibi kıtır kıtır mı yiyorlar, yoksa un gibi öğüteyimmi.

Samilbaki

Aktif Üye
Ben kendi yaptığım mama tarifini vereyim
1 tatlı kaşığı bulgur 2 tatlı kaşığı kaynar su ile ıslatıyorsun şişiyor bulgular yumuşuyor yenecek hale geliyor
Yarım yumurtayı rendenin en ince kısmında rendele yada bıçakla iyice ez kabuğunun iç kısmında kalan zarı temizlersrn iyi olur kabuğunuda biraz parçalasan yeter yani pirinç taneleri kadar olsalar yeter çok büyük olunca ağzına alıp dışarı düşürüyorlar
Havucu da ince rende de rendeliyorsun rendelenmiş havucu suyunu sıkman gerekiyor fazla sulu kuşları ishal yapabiliyor
Bunlara ek olarak forumda mamaya koyulabilecek yada koyulmaması gereken şeyler yazıyor ben bu kadar malzeme ile yapıyorum 2 kuş için ancak yarısını yiyorlar zaten 6 saat felan tutuyorum kafeste
Mamayı başta tanımadıkları için yemeyebilirler üzerine biraz kuş yemi serpiştirirsen kolay alışırlar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba bazı disilerin cere kızgınlık döneminde o rengi alır.. yumurtlayana kadar mama verebilirsiniz.. forumda güzel mama tarifleri var eğer hazır almak istiyorsanız mamamia olabilir içine haşlanmış yumurta ve havuç rendeleyip verince güzel yiyorlar 👍

Üst Alt