• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Gagadaki beyazlik ve surekli gaga kaşıma

Safiye toprak

Aktif Üye
Toprak yem kırsa da kirmasa da, su içse de içmese de surekli gaga temizler gibi her yere sürüyor gagasını beyazlık var gaga da ilk geldiğinde gun fazlaydı azalır gibi oldu şimdi tekrar artıyor sanki ve kemirme alışkanlığının önüne nasıl gecebilirim? Vitamin takviyelerini Şehmuz beyin önerdiği program dahilinde vermeye devam ediyorum 6 gündür zeolit tozunu yediriyorum. Teşekkür ederim.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kemirme huyunun önüne maalesef geçemezsiniz. Yaradılışları o şekilde. Benim yavrumda Allah ne verdiyse kemiriyor. Gaga da bir problem göremedim ben. Ama kokusuz beyaz vazelin sürebilirsiniz.

Safiye toprak

Aktif Üye
Merhaba kemirme huyunun önüne maalesef geçemezsiniz. Yaradılışları o şekilde. Benim yavrumda Allah ne verdiyse kemiriyor. Gaga da bir problem göremedim ben. Ama kokusuz beyaz vazelin sürebilirsiniz.
Teşekkür ederim. Kemirmesinde degilim hadi benden birer ısırık alıyor tamam ama kağıtları farketmezsem yiyor ☺ hafta sonu yinede bir hekime göstereceğim gagasini daha iyi takip etmeye çalışacağım. Badem yağı kullanıyorum ama vazelin süreyim. Yerse sorun olur mu?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Teşekkür ederim. Kemirmesinde degilim hadi benden birer ısırık alıyor tamam ama kağıtları farketmezsem yiyor ☺ hafta sonu yinede bir hekime göstereceğim gagasini daha iyi takip etmeye çalışacağım. Badem yağı kullanıyorum ama vazelin süreyim. Yerse sorun olur mu?
Genelde badem yağı evlerde pek bulunmuyor o yüzden kokusuz sade vazelin söylüyoruz. Badem yağından devam edin. Ama hekime genel kontrol için götürmekte fayda var. 🌸