• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Gaga uzaması

Güneşfidan

Aktif Üye
Merhabalar
Pamukta gaga uzaması mevcuttu geçen hafta Ankara'da bir veterinere gordum kesim ve törpüleme yapti gaga Uyuzu olmus dedi ve stronghold bir damla enseye damlatti ve toplamda 4 hafta devam edilecek dendi ? Stronghold her hafta uygulanmasi dogru mudur ? @Demet bükay @Kübra Ö. @Şehmus BAKIR

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar
Pamukta gaga uzaması mevcuttu geçen hafta Ankara'da bir veterinere gordum kesim ve törpüleme yapti gaga Uyuzu olmus dedi ve stronghold bir damla enseye damlatti ve toplamda 4 hafta devam edilecek dendi ? Stronghold her hafta uygulanmasi dogru mudur ? @Demet bükay @Kübra Ö. @Şehmus BAKIR
Merhaba, uygulama 1 damla 6 ayda 1 şeklinde fakat uyuz olduğu için her hafta demiş olabilir,
Biz ense damlalarını 1 damla ensesine 15 gün sonra tekrar 1 damla ,sonrası 2-3 ay sonra tekrarlıyoruz
Sizdeki damla daha etkili diye biliyorum
Ben vilmectin, zimec kullanıyorum ama Şehmus BAKIR hocamız burada açıklamış

Güneşfidan

Aktif Üye
Merhaba, uygulama 1 damla 6 ayda 1 şeklinde fakat uyuz olduğu için her hafta demiş olabilir,
Biz ense damlalarını 1 damla ensesine 15 gün sonra tekrar 1 damla ,sonrası 2-3 ay sonra tekrarlıyoruz
Sizdeki damla daha etkili diye biliyorum
Ben vilmectin, zimec kullanıyorum ama Şehmus BAKIR hocamız burada açıklamış

Güneşfidan

Aktif Üye
@Demet bükay evet demet hanım vilmectin de verdi ama stronghold ile arasinda iki gun olacak dendi ve vilmectin i hastaneden serum temin edip karistiracaksin tek damla ile ölür ağır bir ilac dedi . Ben vilmectin damlatmadim ama şimdi stronghold bu ikinci haftasi damlatıp damlatmama kararsizligim var ? Daha onceden kuşum öldü biliyorsunuz yanlis kremden dolayi o yuzden korkuyorum

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
@Demet bükay evet demet hanım vilmectin de verdi ama stronghold ile arasinda iki gun olacak dendi ve vilmectin i hastaneden serum temin edip karistiracaksin tek damla ile ölür ağır bir ilac dedi . Ben vilmectin damlatmadim ama şimdi stronghold bu ikinci haftasi damlatıp damlatmama kararsizligim var ? Daha onceden kuşum öldü biliyorsunuz yanlis kremden dolayi o yuzden korkuyorum
Vilmectin sürekli kullanıyorum Hamdolsun hiç sorun yaşamadım önemli olan damlatıp masaj uygulamak yani orayı dağıtmak, deri altına girip kana karışır ve dış paraziti felç eder,
Serum ile kullanmadım sade damlattım😊
Gaga fotografını paylaşır mısınız, nasıl bir uyuz acaba mantar mı?

Güneşfidan

Aktif Üye
Mantar değil dedi karacigerde değil dedi yaninda bulunan bir kuştan kapmis dedi. Varmiydi hasta kuşun dedi evet kendini yolan bir kuşum vardi dedim. Tamam ondan kapmis dedi

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Mantar değil dedi karacigerde değil dedi yaninda bulunan bir kuştan kapmis dedi. Varmiydi hasta kuşun dedi evet kendini yolan bir kuşum vardi dedim. Tamam ondan kapmis dedi
SüphanAllah 🤲
Neden uzadığı hakkında bilgi verdi mi veteriner?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Karaciğer sorunu buna sebep rontgen çektim tam teşhis nedir?

Güneşfidan

Aktif Üye
Ankara'da erdi bey kuslardan anlayan en iyi veteriner dediler

Güneşfidan

Aktif Üye
Veteriner tıp merkezi mi Erdi hoca işinin ehli evet o ise fakat teşhisi rontgen olmadan olmaz😔
Akar dedi. Rongten cekmedi cunku saglikli kuşun dedi
Bir yerden bulaşmış akar buna dedi. Humanimal veteriner klinigi. Egerki uzama devam ederse bu ilaclara ragmen gagadan parca alip bir yere gonderilip bakilacakmis .

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Akar dedi. Rongten cekmedi cunku saglikli kuşun dedi
Bir yerden bulaşmış akar buna dedi. Humanimal veteriner klinigi. Egerki uzama devam ederse bu ilaclara ragmen gagadan parca alip bir yere gonderilip bakilacakmis .
Anladım, gaga da varsa ayaklarda da vardır😔kafesi temizleyin, ayaklara ve gagaya Rif ampul sürün mutlaka, kulak pamuğu ile sürün günde 2-3 defa, gaga keratin olduğu için dipten geliyor, cere içinde de bulunuyordur, cereye, gagaya ayaklara sürün, uzadıkça sert bir şekilde çıkar, mutlaka sürenizi tavsiye ederim 🤲
Kulak pamuğunu tek sefer kullanın atın tekrar batırmayın şişeye
Sabah erken kullanın faydasını görürsünüz
Eczaneden alınır, yazdırın derse başkasına sorun lütfen (62 tl) eğer ki uyuzsa bitirecektim, cemreye doğru bastırarak sürün lütfen, gaga tekrar uzatr, bittikçe uzama durur😊🤲geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşallah 🤲😊

Güneşfidan

Aktif Üye
Anladım, gaga da varsa ayaklarda da vardır😔kafesi temizleyin, ayaklara ve gagaya Rif ampul sürün mutlaka, kulak pamuğu ile sürün günde 2-3 defa, gaga keratin olduğu için dipten geliyor, cere içinde de bulunuyordur, cereye, gagaya ayaklara sürün, uzadıkça sert bir şekilde çıkar, mutlaka sürenizi tavsiye ederim 🤲
Kulak pamuğunu tek sefer kullanın atın tekrar batırmayın şişeye
Sabah erken kullanın faydasını görürsünüz
Eczaneden alınır, yazdırın derse başkasına sorun lütfen (62 tl) eğer ki uyuzsa bitirecektim, cemreye doğru bastırarak sürün lütfen, gaga tekrar uzatr, bittikçe uzama durur😊🤲geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşallah 🤲😊
Hafta ici ben olamiyorum memlekette ama hafta sonu yaparim bu dediginizi elbette cunku annem yaşlı o hiç yapamaz. Birde Demet hanım ben simdi stronghold damlatayim mi napayim ?

Güneşfidan

Aktif Üye
Zaten veteriner hekim de dedi damlayi damlatırken baş bölgesine yakin yerde yapalım ki cerede etkilensin ilactan dedi