• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Gaga taşı kullanmalı mıyım

SinanKerkük

Yeni Üye
Merhbalar bugün petshoptan şöyle bi gaga taşı aldım kullanmamda sakınca varmıIMG_7424.jpeg

Ekli dosyalar

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Merhbalar bugün petshoptan şöyle bi gaga taşı aldım kullanmamda sakınca varmıEkli dosyayı görüntüle 52889
Bu tarz gaga taşıni tavsiye etmiyorum ortada ki renkli parçacıklarda boya maddesi katılıyor ve güvenilir olmuyor bu tarz ürünler o yüzden düz gaga taşı almanız yeterli olacaktır. Onun haricinde kafesinde mineral blok kalamar kemiği ve grit kumu da eksik olmasın

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bu tarz gaga taşıni tavsiye etmiyorum ortada ki renkli parçacıklarda boya maddesi katılıyor ve güvenilir olmuyor bu tarz ürünler o yüzden düz gaga taşı almanız yeterli olacaktır. Onun haricinde kafesinde mineral blok kalamar kemiği ve grit kumu da eksik olmasın
Hocam benimkilerde beyaz olanı var ufanıyor alçı gibi sizce zararlı olur mu alayım mı

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
mineral blok kullanmayın grit kuş kumu ve gaga taşı ikilisi yeterlidir

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
mineral blok; adı üstünde gaga taşına çeşitli minerallerin eklenmesiyle oluşturulur. Minerallerin kuşlarımızı sağlıklı tutmakta büyük katkıları var. Ayrıca sert yapısı sebebiyle kuşların gagalarını törpülemesi de sağlar

Kalamar kemiği: doğal, katkısız, mürekkep balığının iskeletidir. %90 Kalsiyum içerir. Yumuşaktır. Kuşlar çok çabuk bitirir

Grit kum; kuşlarin yediklerini daha kolay sindirmesini sağlar

Hepsi kuşlar için önemli rol oynar her kuş besleyenin mutlaka kafesinde bulunması gereken ürünler, onun haricinde kuşların daha sağlıklı yaşam sürmeleri için yine aynı şekilde her kuş besleyenin evinde olması gereken en önemli takviyeler entrobac probiyotik ve gervittir

D

Doğacı

Yasaklı
1696244797030.png

Beautiful food gaga taşı tavsiye ederim. Kendim de kuşlarıma bunu veriyorum.
%100 Doğal Yumurta Kabuğu & minerall
Diye belirtilmiş

Moderatör tarafında düzenlendi:

Soner

Aktif Üye
Benin size tavsiyem yillardir kullandigim ve cok memnum kaldigim powermax mama nin uretmis oldugu powermax mineral blok sadece mineral blok olarak gorulmemesi gereken bir urun tek urunle tum gereksinimleri karsilayabilirsiniz ve kafesteki kalabaliga son verecek gayet faydali ve saglikli bir urun iceriginden bahsetmek gerekirse;

Kuş kumu ( sıfır incelikte kolay yiyebilir özel grit)
Kuş kömürü ( sterlize edilmiş)
Kamalar kemiği ( yıkanıp ozel ısıl işlemle sterilize edilmiş )
Kil ( doğal )
Yumurta kabuğu ( dezenfekte edilmiş ısıl işlem görerek bakterilerden arındırılmıs)
Kalsiyum sülfat dihidratın

Extra özel mineraller;
Iyot
Mangan
Demir
Cinko
Kobalt
Bakir

SinanKerkük

Yeni Üye
Cevabınız için teşekkür ederim sağolun

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Gaga taşı genelde yumuşak yapılıdır. Mermer tozu, alçı taşı gibi maddelerden üretilir. Marka önemlidir. Her gaga taşı kullanılmamalı
Gold Wings veya quik markasını almıştım normalde açıkta satılıyorlar

Üst Alt