• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

gaga kesimi

efesalim

Yeni Üye
kuşlarım 1 1 buçuk yaşında ve gaga taşına alışmadılar. ben ağızlarına doğru tutuyorum sürekli oynasınlar diye. ip ya da tahtayla oynuyorlar çoğunlukla. kuma da alıştırmadım aynı şekilde. halamın arkadaşı üretici ve onun kuşunun gagasını kesmiş, bizimkisini de kesmek istedi halam bir şey olur diye yaptırmadım.kesilmesi gerekecek durumda mı? yem yemesibde falan sorun yok. bir de çok kuru ayakları ve gagası yağ falan sürüyorum bazen ama rahatsız oluyor hayvan yapabileceğim bir şey var mı? mantar ilacımız var ama son kullanma tarihi okunmuyor.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba gaga kesimini ben tavsiye etmiyorum gaga taşı kullanın eğer kalsiyum blok yemiyorsa mineral blok deneyin birde @ömer18 arkadaşımızin da dediği gibi kokusuz vazelin veya teramiycn deri melhemi haftada bir ayaklarına ve ceresine sürebilirsiniz

efesalim

Yeni Üye
yiyor ama alışkanlık haline getirmedi sanırım kum da aynı şekilde duruyor boş boş. kafes boyasını yiyor taşı koyuyorum kaçıyor, toprak yiyor kumu döküyorum ondan da uzaklaşıyor... önerileriniz için teşekkğrler ceresine sürmek çok sıkıntı ama bugün ayaklarına saf yağ vardı evde onları sürdük iyi geldi gibi dediklerinizi de uygulamaya çalışacağım.

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Kuşlar kumu fazla tükemezler. İhtiyacı olursa tüketirler. Zaten ustalar gerekenleri söylemiş. Dediklerine bende katılıyorum. Gaga taşı ilgisini çekmemiş olabilir. Birde gaga taşınız boyalı alçıdan mı?

efesalim

Yeni Üye
boyalı alçı dediğiniz nasıl oluyor bilmiyorum biri klasik beyazlardan biri de mineral bloğu diye almıştık sarı

MERVE

Paylaşımcı
boyalı alçı dediğiniz nasıl oluyor bilmiyorum biri klasik beyazlardan biri de mineral bloğu diye almıştık sarı
Klasik beyaz dediğinize göre kireçten yapılan gaga taşıdır. Mürekkep balığı, kalamar kemiği olarak geçiyor bunu kullanmanızı öneririm. Kuş malzemeleri satan her yerde vardır. Kafeste kalsın ellemeyin zamanla alışıp kullanmaya başlayacaktır.