• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Beslenme Gaga açıp kapatma hareketi

Lorca34

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba,

bu akşam bir kaç defadır aralıklarla bu hareketi yaptığını fark ettim. Aslında neşeli ve keyfi yerinde ama sebebi ne olabilir diye sizlere sormak istedim.

video: Watch unnamed | Streamable

Lorca34

Aktif Üye
Kursak genişletme hareketi olabilirmi? kuşunuz kaç Gr?
Kuşum 40 gramdır. Diyet yem ve grit kum dışında takviye veriyorum veteriner söylediği için. Geçen aya kadar tedavisi vardı karaciğer yağlanması için ama düzeldi son röntgeni çok güzel çıktı. Yine de 3 ay daha diyet yem devam edecekmişiz. Meyve yasağımız da devam ediyor. Sadece yeşillik verebiliyorum. Akşam da marul yedi minik bir parça. Şimdi kekik çayı yaptım belki faydası olur diye. Yem yedikten sonra uzun uzun gaga hareketleri yapıyor normalde de ama bu çektiğim video yem yemediği bir anda çekildi.

limelia

Yeni Üye
Kuşum 40 gramdır. Diyet yem ve grit kum dışında takviye veriyorum veteriner söylediği için. Geçen aya kadar tedavisi vardı karaciğer yağlanması için ama düzeldi son röntgeni çok güzel çıktı. Yine de 3 ay daha diyet yem devam edecekmişiz. Meyve yasağımız da devam ediyor. Sadece yeşillik verebiliyorum. Akşam da marul yedi minik bir parça. Şimdi kekik çayı yaptım belki faydası olur diye. Yem yedikten sonra uzun uzun gaga hareketleri yapıyor normalde de ama bu çektiğim video yem yemediği bir anda çekildi.
Benim dişi kuşumda eşinden yem kıskandıgı için sürekli yen yedi kilo aldı 50 Gr oldu.Eşiyle iyi anlaşıyor şükür şimdi.Şuan biraz kilo verdi 45 gr.50 Gr iken ağzını açıp açıp kapatıyordu.Videoyu alttan çekince kilosu var gibi geldi o yüzden kilosunu sordum.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Arkadaşlar merhaba,

bu akşam bir kaç defadır aralıklarla bu hareketi yaptığını fark ettim. Aslında neşeli ve keyfi yerinde ama sebebi ne olabilir diye sizlere sormak istedim.

video: Watch unnamed | Streamable
Merhaba maşallah SüphanAllah kursağı full doldurmuş, grit kum yiyor mu güzellik🤗
Geviş getiriyor sıkıntı göremedim 🤗

Lorca34

Aktif Üye
Merhaba maşallah SüphanAllah kursağı full doldurmuş, grit kum yiyor mu güzellik🤗
Geviş getiriyor sıkıntı göremedim 🤗
Ağzınız bal yesin Demet Hanım😊💕 çok korktum bir an.. evet grit kum yiyor az önce de yedi hatta, korkumdan ışığı kapatıp uyutamadım da zavallı oğluşumu. Sabah yine gözlemler bir durum varsa size video çekip gönderirim duruma göre veterinere götürürüm🙏

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ağzınız bal yesin Demet Hanım😊💕 çok korktum bir an.. evet grit kum yiyor az önce de yedi hatta, korkumdan ışığı kapatıp uyutamadım da zavallı oğluşumu. Sabah yine gözlemler bir durum varsa size video çekip gönderirim duruma göre veterinere götürürüm🙏
🤗 Balı da çok severim🥰 Ceresi kahverengi gibi geldi video kaynaklı mı? Yoksa kızımız mı🥰

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yok bizimki oğlan ama ceresi dönemsel olarak kahverengi oluyor kabuk gibi olup soyuluyor zaman içinde temiz katman geliyor alttan. 🐣
Hormonlardan kaynaklı 👍 kaç yaşında bu yakışıklı beyefendi 🩵

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
2020 de almış ilk sahibi, aldığında da bebek değilmiş çok 1 yaş filanmış demişti o nedenle tam yaşını bilmiyorum 😔 ben 2023’te evlat edindim aşk kuşumu🥰
Katmansız bir cere fotoğrafı göreyim sürpriz geliyor sanki🙈🙈

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Evet 🩵🩵yakışıklı beyefendi 🩵🩵
Yaşı gereği hormonlarda değişim olabiliyor
Maşallah SüphanAllah Rabbim nazarlardan korusun saklasın beklesin minnoşu 🩵🤲🤲🤲sağlıklı uzun bir ömür diliyorum 🤲🤲
Yemine dikkat edin kilo almasın ceresine çok az tatlı badem yağı sürebilirsiniz

Lorca34

Aktif Üye
Evet 🩵🩵yakışıklı beyefendi 🩵🩵
Yaşı gereği hormonlarda değişim olabiliyor
Maşallah SüphanAllah Rabbim nazarlardan korusun saklasın beklesin minnoşu 🩵🤲🤲🤲sağlıklı uzun bir ömür diliyorum 🤲🤲
Yemine dikkat edin kilo almasın ceresine çok az tatlı badem yağı sürebilirsiniz
Çok teşekkür ederim Demet Hanım amin inşallah hepimize evlatlarıyla uzun sağlıklı ömürler diliyorum 🫶💙🙏 diyet yem kullanmak zorundayız halen, dal darı filan da yasak 😔 kiloyu ve karaciğeri korumaya odaklı çalışıyoruz bakalım 26 Mart’ta üçüncü röntgen çekilecek kontrolümüz var 🤲 umarım yine tertemiz çıkar 🤍

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederim Demet Hanım amin inşallah hepimize evlatlarıyla uzun sağlıklı ömürler diliyorum 🫶💙🙏 diyet yem kullanmak zorundayız halen, dal darı filan da yasak 😔 kiloyu ve karaciğeri korumaya odaklı çalışıyoruz bakalım 26 Mart’ta üçüncü röntgen çekilecek kontrolümüz var 🤲 umarım yine tertemiz çıkar 🤍
İnşAllah pırıl pırıl çıksın Rabbim ayırmasın 🤗🤲🤲

Üst Alt