• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Fransız tüy hastalığı mıdır kesin?

Gzdzkndl

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Tüylerde dökülme
Hastalık Belirti Tarihi
1 Eyl 2021
Merhabalar, Kuşum yaklaşık 8 aydık bizimle. geldiği ilk iki ay tüylerinde bir sıkıntı olmadı sonrasında yavaş yavaş kanat ve kuyruk tüyleri dökülüp Çıkıp tekrar döküldü veteriner Fransız hastalığı olduğunu söylüyor öyle üzgünüm kiii 😔 fakat gövde ve kafa tüylerinde herhangi bir dökülme yok. Sizlerin fikrini alabilir miyim? İlk ve son halini ekledim.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
B vitamini mineral takviyesi yapın.

burakdalbudak

Paylaşımcı
Benim kuşumda aynı bu şekilde bence daha tatlı duruyor 😅 uçabiliyor mu peki benim kuş odadan odaya uçamıyor ama yere inip tekrar uçmaya başlıyor o şekilde gelebiliyor.

Gzdzkndl

Yeni Üye
Benim kuşumda aynı bu şekilde bence daha tatlı duruyor 😅 uçabiliyor mu peki benim kuş odadan odaya uçamıyor ama yere inip tekrar uçmaya başlıyor o şekilde gelebiliyor.
Maalesef uçamıyor yere düşüyor 😔 evet tabiki her şekilde çok tatlılar ama tüm tüylerinin dökülmesinden korkuyorum. Sizin kuşun fotoğrafını paylaşırmısınız rica etsem 🙏🏻

Gzdzkndl

Yeni Üye
Sizin bebeğin durumu bizimkinden daha iyi gibi duruyor ☺☺

burakdalbudak

Paylaşımcı
Sizinkide düzelir zamanla merak etmeyin omuzunuzdan aşağı gitmez işte ben bakkala götürüp getiriyorum izliyor etrafı öyle uçamıyor zaten 😁

burakdalbudak

Paylaşımcı
Yinede düzelme ihtimali oluyormuş dediklerine göre yinede bir şansınızı deneyin arkadaşların dediklerini yaparak 😊

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
merhaba. kuş 8 aydır sizinle ve ilk 2 ay hiç tüy problemi olmadıysa geçici ve b vitamini+mineral eksikliğinden olabileceğini düşünüyorum. Fransız tüy hastalığı çok daha ciddi dökülmelerin ve yerine gelmeyecek tüy kayıplarının yaşandığı bir hastalık.
Takviyeleri uygulayıp gelişmeleri resimler ile paylaşabilirsiniz.

Sağlıklı günler.

Gzdzkndl

Yeni Üye
merhaba. kuş 8 aydır sizinle ve ilk 2 ay hiç tüy problemi olmadıysa geçici ve b vitamini+mineral eksikliğinden olabileceğini düşünüyorum. Fransız tüy hastalığı çok daha ciddi dökülmelerin ve yerine gelmeyecek tüy kayıplarının yaşandığı bir hastalık.
Takviyeleri uygulayıp gelişmeleri resimler ile paylaşabilirsiniz.

Sağlıklı günler.
Çok teşekkür ederim içime su serptiniz ilk iki ay hiç tüy problemi yaşamadık sonradan yavaş yavaş dökülüp çıkıp tekrar dökülüyor. Bazı videolarda buğday çimlendirmenin de iyi geldiği söyleniyor siz ne düşünüyorsunuz?

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
çimlendirme tabii ki çok faydalı ama çimlendirmeyi iyi yapmanız lazım, küf yada bakteri ürerse kuşu zehirleyebilirsiniz.
Forumda hem çimlendirme hem de tüy dökülme problemleri ile ilgili makaleler bulunmaktadır, incelemenizi tavsiye ederim.

Gzdzkndl

Yeni Üye
çimlendirme tabii ki çok faydalı ama çimlendirmeyi iyi yapmanız lazım, küf yada bakteri ürerse kuşu zehirleyebilirsiniz.
Forumda hem çimlendirme hem de tüy dökülme problemleri ile ilgili makaleler bulunmaktadır, incelemenizi tavsiye ederim.
Çok sağolun araştıracağım 🙏🏻

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Teşekkür ederim 🙏🏻 Muta vit kullanıyorum ama başka bir öneriniz varmı? Birde ne sıklıkla vermek daha doğru olur
Bu gibi durumlar da vitaminin yanında izelement amino asit mineral eksikliği özellikle demir çinko kalsiyum eksikliği bu tür sorunlara sebebiyet verir. Sadece vitamin vererek cozulmuyorsa amino asit mineral takviyesi yapabilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam depomin ve opti breed bu konuda iyiydi

Gzdzkndl

Yeni Üye
Bu gibi durumlar da vitaminin yanında izelement amino asit mineral eksikliği özellikle demir çinko kalsiyum eksikliği bu tür sorunlara sebebiyet verir. Sadece vitamin vererek cozulmuyorsa amino asit mineral takviyesi yapabilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam depomin ve opti breed bu konuda iyiydi
Ne şekilde kullanılması gerektiği konusunda da bilgi verebilir misiniz rica etsem 🙏🏻

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Opti breed mamaya kullanılıyor sadece depomin suya verebilirsiniz. Haftada 1 defa şeklinde 100 ml suya 6-8 damla şeklinde

Üst Alt