• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Foruma Geri Döndüm Hem de Yeni Bir Bebişle

darwinsizgumball

Aktif Üye
Herkese yeniden merhaba, burayı çok özlemişim. Okul yoğunluğum sonrasında tam rahatladım derken bian da gelen iş teklifi işe başlayışım ve hemen sonrası şehir değiştirmem derken hayatım çok değişti ve uzun zamandır giremedim. Kuşlarımı da bu yoğun dönem de ilgisiz bıraktığımdan vicdan yağıp verdim. Üretmek istiyordum başaramadım da. Şuan yalnız yaşıyorum ve yalnızlığımı paylaşabileceğim bir miniğe ihtiyacım vardı. Veeeeee şimdi aranıza minik bir bebişle tekrardan katıldım. İlk geldiği gün ortama ve eve hızlı bir alışma süreci geçirdi 2. gün de hemen eğitimlere başladık perde yöntemini denedim başarılı oldu yabani bir kuştu şuanlık parmağıma alıştı eskisi gibi kaçmıyor. Elimi kafese sokar sokmaz elime gelir daha 3 gündür beraberiz. Isırma huyu falan yok sadece elime aldığımda kaçma ve tırmanma amaçlı gagasını kullanıyor kendini yukarı çekmek amaçlı.

Çok uzun yazmışım sorularıma geçeyim

+ Elime alıştırdım fakat ben sevmek de çok istiyorum ama kendini çok sevdirmiyor çok minik dokunuşlarıma izin veriyor az seviyorum sonrasında kaçıyor ben ise beraber vakit geçirelim elimde uyusun kendini bana sevdirsin istiyorum. Bunu nasıl yapabiliriz? ( Bütün eğitim tavsiyelerinize açığımm )

+ Mamaya ve banyoya nasıl alıştırabilirim ?

+ Yaş tahmininiz nedir ?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Öncelikle tekrar hoşgeldiniz 😊 oğlunuz size hayırlı olsun 👍 3-4 aylık civarında rainbow çok güzel renk 🧿siz aynı şekilde devam edin zamanla istediğiniz şeklide olur

darwinsizgumball

Aktif Üye
Öncelikle tekrar hoşgeldiniz 😊 oğlunuz size hayırlı olsun 👍 3-4 aylık civarında rainbow çok güzel renk 🧿siz aynı şekilde devam edin zamanla istediğiniz şeklide olur
Çok teşekkürler abi bilgi için, forma ilk kayıt olduğum da ilk konuma yine siz cevap vermiştiniz sizi tekrardan görmek mutlu etti beni. Sevebilmem ve daha yakın olabilmem için vereceğiniz eğitim tavsiyelerinize açığım…

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Çok teşekkürler abi bilgi için, forma ilk kayıt olduğum da ilk konuma yine siz cevap vermiştiniz sizi tekrardan görmek mutlu etti beni. Sevebilmem ve daha yakın olabilmem için vereceğiniz eğitim tavsiyelerinize açığım…
Bizde seni aramızda tekrar görmekten mutluluk duyduk kardeşim 😊 aslında sana tavsiye vermeye gerek yok zaten ilk eğitimi vermişsin 😂 Kafes içinde eğitim tavsiye ederim elden yem verme ödül şeklinde parmak uzattığınızda kendisi geldiğinde çıkarıp omuza koyun ilk konduğu yer önemlidir 👍

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
tekrar hoş geldin dostum yeni arkadaşınla huzurlu bi ömür dilerim 😌 mamaya alıştırabilmen konusunda ben çok az miktarda tarçın ekleyerek başarılı oldum kokusundan mıdır bilinmez cezbetti onları. banyoluk konusu da içine yeşillik, ya da küçük çıngıraklı topla oynamayı seviyorsa onu koyarak başarılı olabilirsin. tabii biraz ürkek oluyorlar banyoluğa girişte. benim flora gibi arsız olsa zıplardı hemen içine 😁

darwinsizgumball

Aktif Üye
tekrar hoş geldin dostum yeni arkadaşınla huzurlu bi ömür dilerim 😌 mamaya alıştırabilmen konusunda ben çok az miktarda tarçın ekleyerek başarılı oldum kokusundan mıdır bilinmez cezbetti onları. banyoluk konusu da içine yeşillik, ya da küçük çıngıraklı topla oynamayı seviyorsa onu koyarak başarılı olabilirsin. tabii biraz ürkek oluyorlar banyoluğa girişte. benim flora gibi arsız olsa zıplardı hemen içine 😁
Çok teşekkürler öncelikle güzel yorumunuz için, ben yemliği almayı denemeyi düşündüm ama mantıklı mıdır acaba, bu şekil de zorunda bırakmakta istemiyorum ama hiç denemedim belki de yiyecek yumurtalı havuç deneyeceğim az da tarçın koyabilirim dediğiniz gibi sonrasında da hazır kaliteli kuru toz mamalara geçerim inşallah. Mamayı yere bir kaba mı yoksa özel bi mamalığa mı koysam acaba ? Banyo konusunda da inşallah sizin flora gibi arsız olur diyeceğim ama bizimki biraz utangaç yani öyle kaçma kendini yerden yere vurma hareketleri yok ilk geldiğin de vardı ikinci gün elime alışınca o hareketleri geçti. Üstüne ılık suyla su çiliyorum damla damla kaçmıyor ama yıkanmayı da çok biliyor gibi değil. Bakalım spreyle falan da öğrenebilirim herhalde iç güdüsel bir şey zaten elbet bir şekil de tetikleriz. Tabi en önemlisi tecrübe o yüzden burdaki tecrübeli kişilerden yardım almak istedim.

Tavsiyeleriniz bekleniyorrr…

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
ben yemlik alınıp mamaya alıştırmak zorunda bırakılmaya ya da aynı şekilde sırf elde beslenmeye alıştırılacak diye aç bırakılmasına karşıyım ya kim ne derse desin sonuçta o da bi can ve onun da bi karakteri var, ben hisle bağlanılması gerektiğini savunurum devamlı. ayrıca şahsen kuru toz mama kullanmıyorum, güzel markalar olmasına rağmen kendi yaptığın mama daha sağlıklı olur kanaatindeyim. kış aylarında bir buçuk gün, yaz aylarında 15-16 saati geçmicek düzeyde kafesinde bulundurabilirsiniz. ben normal yemliğe koyuyorum özel bir mama kabı bulundurmaya gerek var mı sanmıyorum. spreyle püskürtebilirsiniz ki bu dönemde pek gerek de yok, yaz aylarında yapsanız daha doğru. özellikle mevsim geçişi ve malum havalar da dengesiz. istemeden üşütmesine yol açabilirsiniz, banyoluk konusunda acele etmeyin. mamayı da belirli aralıklarla (örn haftada bir) olacak şekilde verebilirsiniz.

darwinsizgumball

Aktif Üye
Kuşta yeşil su ürünlerinde kırmızı balıkta RED MOSAİC BİG EAR kırmızıda karides :)
Bunu nasıl bilebilirsiniz tam olarak hepsini besledim ve besliyorum da hala 😱 bu arada kuş eğitimiyle ilgili tecrübelerinizi de aktarabilirseniz sevinirim. Hazır sizi bulmuşken kahin gibisiniz maşallah, tavsiyelerinizi hemen almalıyım

darwinsizgumball

Aktif Üye
ben yemlik alınıp mamaya alıştırmak zorunda bırakılmaya ya da aynı şekilde sırf elde beslenmeye alıştırılacak diye aç bırakılmasına karşıyım ya kim ne derse desin sonuçta o da bi can ve onun da bi karakteri var, ben hisle bağlanılması gerektiğini savunurum devamlı. ayrıca şahsen kuru toz mama kullanmıyorum, güzel markalar olmasına rağmen kendi yaptığın mama daha sağlıklı olur kanaatindeyim. kış aylarında bir buçuk gün, yaz aylarında 15-16 saati geçmicek düzeyde kafesinde bulundurabilirsiniz. ben normal yemliğe koyuyorum özel bir mama kabı bulundurmaya gerek var mı sanmıyorum. spreyle püskürtebilirsiniz ki bu dönemde pek gerek de yok, yaz aylarında yapsanız daha doğru. özellikle mevsim geçişi ve malum havalar da dengesiz. istemeden üşütmesine yol açabilirsiniz, banyoluk konusunda acele etmeyin. mamayı da belirli aralıklarla (örn haftada bir) olacak şekilde verebilirsiniz.
Öncelikle tecrübelerinizi tam anlamıyla aktardığınız için çok teşekkürler. Mama henüz denemedim ama dal darıyı bile bilmiyor ve yememiş hiç, o yüzden mamayı çok bildiğini sanmıyorum ve yemliğe koyamam akıllı yemlik var. Banyoyu öğrenmesini istediğimden ılık suyla odanın ısısını artırarak su damlatıyorum üstüne kaçmıyor ama tsm olarak da yıkanamıyor. Bu arada cevabınızı göremedim o yüzden biraz geç oldu.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Bunu nasıl bilebilirsiniz tam olarak hepsini besledim ve besliyorum da hala 😱 bu arada kuş eğitimiyle ilgili tecrübelerinizi de aktarabilirseniz sevinirim. Hazır sizi bulmuşken kahin gibisiniz maşallah, tavsiyelerinizi hemen almalıyım
4 sene kadar Red mosaic big ear 2 sene kadar siyah tül vatoz aynı sürelerde su piresi ve elma salyangozu Artemia ürettim Ankarada 2019dan sonra ürettiklerimi damızlıkları ankarada ve türkiyede baya uzman olan utku deniz çakır kardeşime verdim (Lepistes ustası utku)