• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Forpus Papağanları hangi tohumları yer?

Mithra

Aktif Üye
Kuşlarım muhabbet kuşu yemini hiç yemiyorlar. Nasıl alıştırabilirim? Bundan dolayı yulaf,çekirdek ve kenevir veriyorum..Çekirdek hakkında düşüncelerinizi öğrenebilirmiyim, zararlı diye duydum ama doğrumu?
Bunların dışında hangi tohumları verebilirim papağanlarımın yemesi için?

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Sağlık tohumu var onları dene :) karıştır ikisini bir yerler

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Çok çekirdek karaciğerde yağlanma yapar evet

Mithra

Aktif Üye
Çok çekirdek karaciğerde yağlanma yapar evet
işte bundan dolayı çekirdeği çıkarsam sadece yulaf ve kenevir kalıcak...bu şekilde beslenmeside çok doğru gelmiyor bana.. Sağlık tohumunuda mama yaptığımda veriyorum mamasının içinde, ama sürekli kullanmıyorum..

Sağlık tohumu sürekli verilirmi kuşlara?

Son düzenleme:

Mithra

Aktif Üye
Sağlık tohumu haftada 1-2 kere çay kaşığı kadar vermek yeterli olur. Sindirimi zor tohumlardan oluştuğu için fazlasını önermem. Sen çekirdek kenevir ve yulafa karışık darı ve aspurda ekle. Haftada 1-2 kez tam bir darı değilde yarım yarım dal darı vererek çeşitlendirebilirsin. Yinede tohum seçmeye devam ederse son çare pelete yeme geçmeyi düşünebilirsin
1-2 çay kaşığı ise , yaptığım mamanın içine koyduğum miktar yeterli o zaman..dal darı vermiyordum ama yaparım, tek yönlü beslenmemeleri için.. pelet yemlerin varlığını bile bilmiyordum ,ama internette yem ararken bazı sayfalarda gördüm.ama hiç bilgim yok.önerirmisiniz pelet yemi? yada siz kullanıyormusunuz?

Mithra

Aktif Üye
o zaman,şimdi verdiğim çekirdek,yulaf ve kenevir karışımına muhabbet yemi ve söylediğiniz tohumları da ekleyip, çekirdeğide çıkarmam kuşlarım için iyi olur..bunu deneyeyim olmazsa pelet yeme geçerim

Üst Alt