• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Forpus Papağanımın Burnu 🥺

erenaydinx

Yeni Üye
Merhaba,

1 yaşındaki fotoğraftaki solda olan forpus papağanım için Burnu ödem gibi birşey toplayıp baya şişmesi sonucu veterinere gittim.

Röntgen çektiler ve hava desteği verdiler. Ayrıca bana 4 adet farklı damla ilacı verdiler.

Ancak bilirsiniz ki kuşlarla diğer hayvanlara olduğu kadar ilgilenen ve önemsiyen veteriner bulmak gerçekten çok zor. Bu nedenle çok tedirginim ve burdaki üyelerin tecrübesinden faydalanarak nasıl bir tedavi yolu izlemem gerektiğini bilmek istiyorum. Sebebini anlamadığımız şekilde burnu böyle oldu ve burun çevresindeki küçük bi çevre yapısındaki tüyler gitti.

Ekli dosyalar

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba gaga uzamaları genellikle karaciger sorunu ile ilgili olabiliyor ama tabiki forpus uzmanı @Şehmus BAKIR hocam size ilerlemeniz gereken yolu söyleyecektir

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Evet @The Search dediği gibi karaciğer hastalıkları ve mantar hastalıklarında gaga uzaması olur. Birde kilo kaybı var mı diye kontrol edelim👍video ekler misiniz. Nerede ikâmet ediyorsunuz? Röntgen çektireceğiniz bir yer yok mu?

erenaydinx

Yeni Üye
Evet @The Search dediği gibi karaciğer hastalıkları ve mantar hastalıklarında gaga uzaması olur. Birde kilo kaybı var mı diye kontrol edelim👍video ekler misiniz. Nerede ikâmet ediyorsunuz? Röntgen çektireceğiniz bir yer yok mu?
Merhaba bi röntgen çektik veteriner hava var gibi birşey söyledi. Tam anlahamadım.

Ekli dosyalar

erenaydinx

Yeni Üye
Sanırım gaga uzuyor normal yemi kıramıyor ve çekirdeğe yöneliyor. Çekirdekte karacierini yoruyor ve hasta oluyor. 0 bilgimle anladığım bu ama nasıl iyileştircem bilmiyorum. İlk belirtilerle beraber çekirdeği direkt kaldırdım.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Şehmus abi görünce daha net cevaplayacaktır ama ben homeopatik ilaç kullanıyorum karaciğer için.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Karaciğer yağlanması, havakesesi zedelenmesi, akciğer hasarı ve taşlık boş 👍 hiç kum yemiyor mu? Kilo kaybı var mı? Tarttılar mı? Nereye götürdünüz?

erenaydinx

Yeni Üye
Karaciğer yağlanması, havakesesi zedelenmesi, akciğer hasarı ve taşlık boş 👍 hiç kum yemiyor mu? Kilo kaybı var mı? Tarttılar mı? Nereye götürdünüz?
@Şehmus BAKIR
Değerli zamanınızı ayırıp cevapladığınız için teşekkürler.
Kilo kaybı var. Maalesef şuan bi hassas terasiye erişimim yok. Veteriner benzer şeyler söyledi. Kuşumuz ölmez dimi? Neler yapmalıyız. Maddi durumum iyi ne tapmam gerekirse yapmaya hazırım. Desteğinize çok kıymet veriyorum.
Yaplanma için ne yapmak lazım?
Taşlık boş derken ne demek istediniz?
Maalesef kum karıştırsak veya yanı yöresinde olsada almıyor. Ne yapmalıyız?

Dilerseniz numaramı verebilirim yardımınıza çok ihtiyacım var.

erenaydinx

Yeni Üye
Taşlık konusuna baktım kum yemediği için taşlığı boş taşlıkta da yediklerinin öğütümü gerçekleşiyor cahilliğim için afedersiniz. Sadece çok endişeliyim ve iyleştirmek istiyorum Şehmus abim

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Taşlık konusuna baktım kum yemediği için taşlığı boş taşlıkta da yediklerinin öğütümü gerçekleşiyor cahilliğim için afedersiniz. Sadece çok endişeliyim ve iyleştirmek istiyorum Şehmus abim
Merhaba , estağfurullah kullandığınız kum anasonlu grit kum olmalı maalesef ki beyaz kristal kumları kuşlar sevmiyor hemde soluk borusuna kaçma riski var

Son düzenleme:

erenaydinx

Yeni Üye
Merhaba , estağfurullah kullandığınız kum anasonlu grit kum olmalı maalesef ki beyaz kristal kumları kuşlar sevmiyor hemde söluk borusuna kaçma riski var
Evde ek görseldeki ürün var
Genel tedavi için üyelerin ve şehmus abiminde bilgisine ihtiyacım var

Ekli dosyalar

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Evde ek görseldeki ürün var
Genel tedavi için üyelerin ve şehmus abiminde bilgisine ihtiyacım var
Ayrıca karaciğer yağlanması için size röhnfried sedochol öneririm ürünü mamaist .com üzerinden yani sitemizin sponsoru olan siteden sipariş edebilirsiniz, gervit multivitamin ve entrobac probiyotik de öneririm normal zamanlar için

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Nerede ikamet ediyorsunuz? Özelden iletişim bilgisi yollayın konuşalim size yardımcı olurum 👍

Üst Alt