• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Forpus papağanı

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Forpus a haftada bir veya iki defa yarım olacak şekilde verebilirsiniz 👍

EnesGenç

Eski Forumcu
Bir sakincasinin olacağını düşünmüyorum

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Peki Muhabbetlere veriliyor mu çilek?
Bütün kuşlar seviyor, özellikle bunlar zaten doğal alanlarında egzotik yerlerde yaşayan hayvanlar olduğu için doğal alanlarında yiyorlar, ama ev ve kafes ortamında bağışıklığı düştüğü için daha az vermemiz gerekiyor, muhabbetlere de haftada bir verilebiliyor

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Bütün kuşlar seviyor, özellikle bunlar zaten doğal alanlarında egzotik yerlerde yaşayan hayvanlar olduğu için doğal alanlarında yiyorlar, ama ev ve kafes ortamında bağışıklığı düştüğü için daha az vermemiz gerekiyor, muhabbetlere de haftada bir verilebiliyor
Bazı meyvelerde çekirdekten zehirlenme olduğu için sormak istedim. Yarın bende vereyim bakalım sevecek mi 😊

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Peki Muhabbetlere veriliyor mu çilek?
Çilekte A vitamini, B Vitamini, C Vitamini, Potasyum, Fosfor, Kalsiyum, Demir bulunur. Muhabbet kuşlarının beslenmesinde az miktarda çileğe yer verilebilir. Kuşların bağışıklık sistemine oldukça faydalıdır. Çilek içeriğinde bulunan potasyum kemiklerin güçlenmesine, metabolizmanın hızlanmasına ve kan basıncının düşmesine yardımcı olur...

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bazı meyvelerde çekirdekten zehirlenme olduğu için sormak istedim. Yarın bende vereyim bakalım sevecek mi 😊
Elma ve armudun çekirdeği onlar 😊 başta korkabilir ilk defa görüyorsa, ama düzenli aralıklarla kafese koyarsanız zamanla merak edip tadına bakmak isteyecektir 😉

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Elma ve armudun çekirdeği onlar 😊 başta korkabilir ilk defa görüyorsa, ama düzenli aralıklarla kafese koyarsanız zamanla merak edip tadına bakmak isteyecektir 😉
Çileği iyi yıkayın çünkü evimize üzerinde ilaçlı geliyor... Özellikle çilek tarlada çok ilaçlanıyor... Onun için çok iyi yıkanmalı... Muhabbet kuşu için iki haftada bir çileğin çeyreği kadar çok küçük bir parça... O da çilek mevsiminde verilmeli... Fazlası zararlı her meyvada olduğu gibi... Ama azı faydalı... Faydalarını yukarıda saydım... Birde sapı ve yapraklarını temizleyin yani kuşunuza çileği sunarken yaprakları ve sapları olmamalı...

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Çileği iyi yıkayın çünkü evimize üzerinde ilaçlı geliyor... Özellikle çilek tarlada çok ilaçlanıyor... Onun için çok iyi yıkanmalı... Muhabbet kuşu için iki haftada bir çileğin çeyreği kadar çok küçük bir parça... O da çilek mevsiminde verilmeli... Fazlası zararlı her meyvada olduğu gibi... Ama azı faydalı... Faydalarını yukarıda saydım... Birde sapı ve yapraklarını temizleyin yani kuşunuza çileği sunarken yaprakları ve sapları olmamalı...
Yıkama konusunda zaten kendim nasıl yiyorsam öyle yıkarım özellikle de çilek zaten aşırı topraklı kirli oluyor iyice dezenfekte etmeden ne kendim yerim ne çocuğuma yediririm ne de kuşa 🙃 sayenizde bir şey daha öğrendik teşekkür ediyoruz hocam ben haftada bir çeyrek verilebilir diye biliyordum 🙏🙏

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yıkama konusunda zaten kendim nasıl yiyorsam öyle yıkarım özellikle de çilek zaten aşırı topraklı kirli oluyor iyice dezenfekte etmeden ne kendim yerim ne çocuğuma yediririm ne de kuşa 🙃 sayenizde bir şey daha öğrendik teşekkür ediyoruz hocam ben haftada bir çeyrek verilebilir diye biliyordum 🙏🙏
Seni kuşun papağan haftada bir verebilirsin... Muhabbet kuşları için daha az verilebilir...

Mistr35

Aktif Üye
Sirkeli suda bekletiyoruz biz kendimiz nasıl tuketiyorsak meyve ve sebzeleri onlara da o şekilde veriyorum hafta 2 defa az az verdim çilek diğer mevyelerden de veriyorum

LunaAzul

Yeni Üye
Dişi Forpus papağanımın çiftleşmeye hazır olduğunu nasıl anlayabilirim?
(aldığımda bana 4 aylık olduğunu söylemişlerdi şimdilerde 10 aylık olması gerekiyor)

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Ben muhabbet kuşuna çok az verdim bir problem olmadı.

mamaist

Aktif Üye
Sponsor
Dişi Forpus papağanımın çiftleşmeye hazır olduğunu nasıl anlayabilirim?
(aldığımda bana 4 aylık olduğunu söylemişlerdi şimdilerde 10 aylık olması gerekiyor)
10 aylık forpus ciftleşmeye hazır olur ama doğru eşi bulmak gerekir forpuslar çok kıskanç olurlar kuşunuza eş seçerken dikkatli olmak lazım kendi eşine zarar verebilecek papağan türüdür