• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Forpus papağanı üretim

Ege A.

Paylaşımcı
Öncelikle benim 2 adet forpus papağanım var ve erkek 1 yaşında dişi ise 12 aylık birbirlerine sürekli kur yapıyorlar erkek dişiye mama kusuyor ,tüylerini temizliyor. Kafese yuvalık taktım ve taubenfit e 50 vermeye de başlayacağım ama aklıma takılan bazı kısımlar var dişi yumurta yaptıktan sonra ne yapacağımı ve yavrular yumurtadan çıktığında ne yapacağımı tam olarak bilmiyorum mesela kafese yumurta mamasını her gün koymalımıyım ve yavrular kaç günlükken koymaya başlamalıyım birde yavruları yuvalıktan çıkarttıktan sonra bütün yavruları ayrı tek bir kafese koysam sıkıntı yaşar mıyım ?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Yumurta sürecinde haftalık bir kere mama verebilirsiniz. Yavrular çıkınca asıl maraton başlayacağı için o zaman haftanın üç dört günü mama verebilirsiniz.
Siz yuvalığı folluklu olanlardan alın temizliğide kolay olur.
Yavrular çıktıktan sonra folluğu temizleyebilirsiniz.
Yavrular büyüyüncede hepsini ayrı tek bir kafese koyabilirsiniz ama önemli olan kafesin büyük olması.

Ege A.

Paylaşımcı
Merhaba. Yumurta sürecinde haftalık bir kere mama verebilirsiniz. Yavrular çıkınca asıl maraton başlayacağı için o zaman haftanın üç dört günü mama verebilirsiniz.
Siz yuvalığı folluklu olanlardan alın temizliğide kolay olur.
Yavrular çıktıktan sonra folluğu temizleyebilirsiniz.
Yavrular büyüyüncede hepsini ayrı tek bir kafese koyabilirsiniz ama önemli olan kafesin büyük olması.
Bu kafes yavrular için yeterli olur mu acaba

Moderatör tarafında düzenlendi:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bu kafes yavrular için yeterli olur mu acaba
Forumda link paylaşımı yasaktır 👍 düzenledim fotoğraf olarak bu şekilde yapabilirsiniz 😊 kafes güzel yeterlidir ama ben olsam seba 55 cm üretim kafes alırdım

Ege A.

Paylaşımcı
Forumda link paylaşımı yasaktır 👍 düzenledim fotoğraf olarak bu şekilde yapabilirsiniz 😊 kafes güzel yeterlidir ama ben olsam seba 55 cm üretim kafes alırdım
Evde 1 adet üretim kafesim var ama çok yer kaplıyor o yüzden dikey bir kafese geçmek istiyorum