• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Forpus Papağanı, ishal sorunu

Mithra

Aktif Üye
Diğer başlıklarıda kontrol ettim ama bununla ilgili bir başlık daha önceden açılmamış sanırım, forpus papağanım ishal oldu , bunun için ne yapabilirim?

EnesGenç

Eski Forumcu
İshal çok su icncede olur diye biliyorum 15 dk gozetlemenizi tavsiye ederim dışkı fotosu nü atarmisiniz

Mithra

Aktif Üye
İshal çok su icncede olur diye biliyorum 15 dk gozetlemenizi tavsiye ederim dışkı fotosu nü atarmisiniz
bütün kuş türleri içinmi böyle yoksa forpus papağanları içnimi geçerli, çok su içmesinden dolayı isal olması... fotoğraf malesef elimde yok ama sadece sıvı, su gibi ve yeşil.. ama su ile çok oynuyorlar, yerlerede döküyolar... kafes dibi ıslak oluyor ,neredeyse 100 ml suluğu bir günde bitiriyorlar

Mithra

Aktif Üye
Bu başlığı açtıktan sonra aspur vermenin isale iyi geleceğini duyduğum için önlerinde olan, muhabbet kuşu yemi yulaf ve kenevir karışımını alıp yem kaplarına sadece aspur doldurdum, bir iki gün durumu iyiydi...kafesin tabanında tel ızgarada bulunduruyorum ama yinede yerlere yem düşürüyorlar, ve o yemlerdende tüketiyorlar, ayrıca kafes tabanının suluğa yakın bölgesi ıslak,alttan yem yemelerini engelleyebilmem mümkünmü? birde isali önlemek için ne yapabilirim ? bu ıslaklığın sebebi , suyu yere dökmeleri değildir herhalde 🤔

forpus.istanbul

Yeni Üye
Bu başlığı açtıktan sonra aspur vermenin isale iyi geleceğini duyduğum için önlerinde olan, muhabbet kuşu yemi yulaf ve kenevir karışımını alıp yem kaplarına sadece aspur doldurdum, bir iki gün durumu iyiydi...kafesin tabanında tel ızgarada bulunduruyorum ama yinede yerlere yem düşürüyorlar, ve o yemlerdende tüketiyorlar, ayrıca kafes tabanının suluğa yakın bölgesi ıslak,alttan yem yemelerini engelleyebilmem mümkünmü? birde isali önlemek için ne yapabilirim ? bu ıslaklığın sebebi , suyu yere dökmeleri değildir herhalde 🤔
Merhabalar öncelikle geçmiş olsun ... Diğer arkadaşlarında söylediği gibi size ishal gibi gelen dışkı nın fotoğrafını paylaşmadan hiçbirşekilde doğru tanı koyamayız ezber gidilir sadece... İshalin durumuna göre tedavi paylaşabilirim. Belkide hiç ishal değildir :)

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Bir dışkı fotoğraf yükler misiniz?

forpus.istanbul

Yeni Üye
Ekli dosyayı görüntüle 14409Ekli dosyayı görüntüle 14409Ekli dosyayı görüntüle 14410

kafesin tabanında ızgara olmasına rağmen yere düşen yemleride yedikleri için selpakları kafes tabanına bantladım.. Bu şekilde çektim fotoğraflarını :(
Korkulacak kadar bir ishal yok ortada sadece yavrucak güzel doymamakla birlikte suyu biraz fazla tüketiyor yem seçiminizi gözden geçirmenizi tavsiye ederim herhangi bir ilaç vs kullanmayın

Mithra

Aktif Üye
Korkulacak kadar bir ishal yok ortada sadece yavrucak güzel doymamakla birlikte suyu biraz fazla tüketiyor yem seçiminizi gözden geçirmenizi tavsiye ederim herhangi bir ilaç vs kullanmayın
kafes altından yemesinin sebebi sizce, güzel doymamasındanmı kaynaklı, ve evet su tüketimleri aşırı, bazı günler 100 ml suluğun neredeyse 4 te üçünü tüketiyorlar :confused:

EnesGenç

Eski Forumcu
Kafes altından diye tabir ettiğiniz şey kapatmı. 100 ml suyu kac kuş birden tüketiyor

Mithra

Aktif Üye
Kafes altından diye tabir ettiğiniz şey kapatmı. 100 ml suyu kac kuş birden tüketiyor
kafes tabanına ızgarada koyuyorum dışkı ile temasları olmaması için, ama yinede yere yem düşürüyorlar ve kuşun bir tanesi ızgaranın arasından,yerdeki yemlerden yiyorlar..2 kuş var kafeste, her gün olmuyor ama arada bir, suluktaki suyu çabuk tüketiyorlar

EnesGenç

Eski Forumcu
kafes tabanına ızgarada koyuyorum dışkı ile temasları olmaması için, ama yinede yere yem düşürüyorlar ve kuşun bir tanesi ızgaranın arasından,yerdeki yemlerden yiyorlar..2 kuş var kafeste, her gün olmuyor ama arada bir, suluktaki suyu çabuk tüketiyorlar
Adam israf etmiyor. Şaka bir yana bana garip geldi .keyfi olabilir diye düşünüyorum. 100 ml suyu 2 kuş içip bitirmesi garip geldi . Muhabbet kuşları ufak hayvanlar oldukları içinde az içerler. Benim bildiğim gnde 5 6 yudumdur. Ama garip bir durum . Ustalar yardimci olur

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
bütün kuş türleri içinmi böyle yoksa forpus papağanları içnimi geçerli, çok su içmesinden dolayı isal olması... fotoğraf malesef elimde yok ama sadece sıvı, su gibi ve yeşil.. ama su ile çok oynuyorlar, yerlerede döküyolar... kafes dibi ıslak oluyor ,neredeyse 100 ml suluğu bir günde bitiriyorlar
Kuşun gramına göre verilir ilaç papağana Muhabbet kuşuna göre değil boyut büyüsükçe ölçekte büyür

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Papağan türleri yerden yem yemeyi seven hayvanlardır aynı familyadan Cennet papağanı üretimi yapıyorum kuşlar akıllı yemlikten yemi bilerek döküp yerden yiyorlar ona yer yemliği alman lazım dökerek yemeyi sever bu canlılar yemekle oyun oynuyorlar resmen

Mithra

Aktif Üye
Papağan türleri yerden yem yemeyi seven hayvanlardır aynı familyadan Cennet papağanı üretimi yapıyorum kuşlar akıllı yemlikten yemi bilerek döküp yerden yiyorlar ona yer yemliği alman lazım dökerek yemeyi sever bu canlılar yemekle oyun oynuyorlar resmen
plastik kap yemlikte veriyordum önceden, yemliği ters çeviriyorlardı kuşlarım:D bu yüzden toprak kapta veriyorum artık
Kuşun gramına göre verilir ilaç papağana Muhabbet kuşuna göre değil boyut büyüsükçe ölçekte büyür
verdiğim ilaç değil, sadece suluğa koyduğum suyu bazen bir günde bitiriyorlar..