• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

forpus papağanı hasta

therodamas

Yeni Üye
Merhaba yeni yavrularımdan olan forpus papağanım annelerinin tekrar yumurtlamasıyla ortalama 36 günlükken ayırmak zorunda kaldım cünkü dövüyordu anneleri.Bir kuşum değişik bir şekilde 1 gün içinde öldü bana yardımcı olabilecek varmı acaba ? resimleride bu şekilde aç kalmışlardır dediler ondan dolayı şırıngayla mama verdm ama kurtaramadım 3 tane daa yavuları var onlarda suanlık birşey yok açlık böyle yapabilirmi

Son düzenleme:

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Mamayı kursağa değilde nefes borusuna basmış olabilir misiniz. Kan kusarak ölmüş :(

therodamas

Yeni Üye
Mamayı kursağa değilde nefes borusuna basmış olabilir misiniz. Kan kusarak ölmüş :(

hiç sanmıyorum ama harketleri falan çok kötüydü ayaklarını böyle top gibi yapmıştı yuvarlanıyordu zaten kafesin içinde ayakta duramıyordu dikkat ederseniz ilk attıgım resimde gagasının içide kanlıydı nefes alıp vermekte zorlanıyordu

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Siz yavruları ayırın ve eğer elle besleme yapabiliyorsanız yavrular için olan mamadan verin. A21 mama. Nefes borusuna basmadiginiza emin misiniz?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
hiç sanmıyorum ama harketleri falan çok kötüydü ayaklarını böyle top gibi yapmıştı yuvarlanıyordu zaten kafesin içinde ayakta duramıyordu dikkat ederseniz ilk attıgım resimde gagasının içide kanlıydı nefes alıp vermekte zorlanıyordu
kursaktan besleme yaparken büyük ihtimalle soluk borusu zedelemiş ve ağızdan kan akarak boğularak ölmüş, zaten yırtılma sonrası stres olur ve troid bezi tepki verir, eğer kuş elinizde ise halen boynuna dokunun, kalınlaşmış ve sert ise sebep budur

therodamas

Yeni Üye
Siz yavruları ayırın ve eğer elle besleme yapabiliyorsanız yavrular için olan mamadan verin. A21 mama. Nefes borusuna basmadiginiza emin misiniz?

eminim çünkü gırtlağına kadar basmadım ki yavaş yavaş akıttırdım ağzına şırıngayı sokup direk basmadım gagasına getirip yavaş bir şekilde boşalltım hocam

therodamas

Yeni Üye
kursaktan besleme yaparken büyük ihtimalle soluk borusu zedelemiş ve ağızdan kan akarak boğularak ölmüş, zaten yırtılma sonrası stres olur ve troid bezi tepki verir, eğer kuş elinizde ise halen boynuna dokunun, kalınlaşmış ve sert ise sebep budur
beslemeden önce gene ağzında kan vardı gagasının rengi bile bi değişik siyah bu delikleri kanlıydı sanmıyorm benm zarar vereceğimi cünkü ağzına sırıngayı sokup basmadım yavaş yavaş akıttım demem o ki açlıktan böyle birşey olabilirmi gözünede dikkat ederseniz şimşişti

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
beslemeden önce gene ağzında kan vardı gagasının rengi bile bi değişik siyah bu delikleri kanlıydı sanmıyorm benm zarar vereceğimi cünkü ağzına sırıngayı sokup basmadım yavaş yavaş akıttım demem o ki açlıktan böyle birşey olabilirmi gözünede dikkat ederseniz şimşişti
Bunun net cevabı otopsi olurdu
Beyin kanaması olabilir, ani çarpma göz tansiyonu olabilir, bir çok neden var

Üst Alt