• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Forpus papağanı alıştırma

Nisakilic

Yeni Üye
6 buçuk aylık forpus kızım var bugün 1 yaşında erkek aldık ikiside mavi türden birbirlerine yaklaştırınca dişi olan ısırmaya çalışıyor erkek sakin ama karşılık veriyor saldırmaya çalışınca şimdi kızı kafesinde erkepide yanına taşıma çantasına koydum elimde bir süre sevmiştim biraz aynı ortamdada uçurdum onları yarım saattir falan çantadan etrafa bakıyodu sadece şimdi haraketlendi yem falan yitor su içiyor çantada geziyor az öncede karşılıklı ötüşüyorlardı birbirlerine nası alıştırabilirim aynı kafeste tutabilirim yardımcı olur musunuz

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yaşayacakları kafese erkeği koyun hakimiyet kursun. Sonra dişiyi yanına koyun. Erkeği direk Dişinin kafesine atarsanız dişi üstünlük sağlar saldırgan olur. Karakter olarakda dişi daha saldırgan olabilir. Eğer öyleyse çokta yapacağınız birşey olmuyor. Karakteri değişemiyorsunuz maalesef. Kafes içinde anlaşamadıysalar kafes dışında bir araya getirin önce ve başta dediğimi uygulayın mutlaka.

Nisakilic

Yeni Üye
Kafeste erkeği çantada dişiyi mi tutayım yani? Dişi olan saldırgan değil aslında 2 buçuk aylıkken almıştık onu 4 aydır gayet uysal sürekli saçımıza başımıza dolanıyor kendini sevdiriyor çok nadir ısırma huyu var erkeği kıskanmış olabilir mi acaba ki anlamadım. Dediğiniz gibi kafese erkeği koyayım o zaman kafes dışında bir süre bir araya getirmeye çalıştım ama dişi saldırıyor erkekte kaçıyor ondan