• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

forpus ısırıyor

oğuzhan.

Yeni Üye
forpus papağanı aldım onunla sürekli konusuyorum çalıştığım için iş yerine getiriyorum sıkılmasın diye ama geldiğinden beri ısırıyor kulağımı ensemi heryerimi konusmaya bile alıştırdım konusmaya başladı ama ısırma huyundan vazgeciremiyorum eve geldiğimde koşarak geliyor ama ısırıyor artık götürmüyorum evde kalıyor ceza vereyim belki vazgecer dedim ama yok videolarda izledim ama el den korkuyor galiba elimi uzatınca kaçıyor uzatmasam omzuma ya da sacıma geliyor elimi çekmiyorum ama kanatıyor ne yapabilirim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba ailemize hoşgeldiniz☺
Hırçın yetiştirilmiş olabilir ve yer değişimini sürekli yapmak da iyi değil. Hayvana ceza değil mükafat verinki size daha çok güvenip bağlansın 👍 Mümkünse kuşun durumunu anlayacağımız bir video ekler misiniz videoyu Streamable com dan yükleyip linkini buraya kopyalayınız

oğuzhan.

Yeni Üye
merhaba yavru daha 3 aylık yok bile tüyleri çıkıyor tüy değiştiriyor daha doğrusu ondan da olabilir mi tabi yüklerim çekip.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
iyi günler benimde tam 4 aylık forpusum var ilk zamanlar herşey çok iyi gidiyordu ama son 2-3 haftadır durduğu yerde saldırı pozisyonu alıp saldırıyor ısırıyor bazende kafasını sevdiriyor ve dibimden ayrılmıyor 1 günü 1 gününe tutmuyor sabahtan akşama kadar serbest ona oyuncak köşesi yaptım özellikle toplarına çok bağlı onlara yaklaştığımızı görünce ve televizyon kumandasını yada telefonumu elime alıncada saldırıyor acaba bu konu da hatamı yaptım oyuncaklarını kaldırayım diyorum iyi mi yaparım ben bütün gün işteyim ama her akşam ve sabah onunla konuşuyorum ona vakit ayırmaya çalışyorum ama evde yanlız kalmıyor eşim evden çalışıyor oda ilgileniyor ne yapmalıyım onu çok seviyorum bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Bunu başkasının konusunun altında sormayalım. Ayrı bir konu açıp sorabilirsiniz yardımcı oluruz