• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Forpus dişi mi erkek mi?

Limonbey33

Tutkulu
Yavru forpus almayı düşünüyorum ama ele alistirmak ve eğitmek için erkek mi dişi mi almalıyım?

Ege A.

Paylaşımcı
Yavru forpus almayı düşünüyorum ama ele alistirmak ve eğitmek için erkek mi dişi mi almalıyım?
Erkekler daha kolay alışıyor genel olarak ama alışmayadabilir benim kuş neredeyse 1 yaşına geldi hala elime çıkmıyor :)

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Aslında alışması dişi/erkek olmasından çok sizin kurduğunuz bağ, ona ayırdığınız vakit ve verdiğiniz sevgiyle alakalı, yani aslında tamamen size bağlı bir şey. Muhabbet kuşu ve papağan türlerinde genelde erkek seçilmesinin sebebi konuşma konusunda daha yatkın olunması. Ama forumumuzda bir sürü alışmaz, ısırır denilen dişi kuşlara sahip olan ve mükemmel bağlar kurmuş arkadaşlarımız var, ki forpusların konuşma yeteneği de çok yok, daha çok oyuncu ve sahibini neşelendirmeyi seven türler olduğu için, dişi veya erkek fark etmeksizin sağlıklı yavrular içinde görür görmez kalbinize dokunmayı başaranı almanızı tavsiye ederim 🙏❣ hayırlısı olsun inşallah 😇

Limonbey33

Tutkulu
Aslında alışması dişi/erkek olmasından çok sizin kurduğunuz bağ, ona ayırdığınız vakit ve verdiğiniz sevgiyle alakalı, yani aslında tamamen size bağlı bir şey. Muhabbet kuşu ve papağan türlerinde genelde erkek seçilmesinin sebebi konuşma konusunda daha yatkın olunması. Ama forumumuzda bir sürü alışmaz, ısırır denilen dişi kuşlara sahip olan ve mükemmel bağlar kurmuş arkadaşlarımız var, ki forpusların konuşma yeteneği de çok yok, daha çok oyuncu ve sahibini neşelendirmeyi seven türler olduğu için, dişi veya erkek fark etmeksizin sağlıklı yavrular içinde görür görmez kalbinize dokunmayı başaranı almanızı tavsiye ederim 🙏❣ hayırlısı olsun inşallah 😇

Limonbey33

Tutkulu
Çok tşk ederim bilgilendirme için evet haklısınız hepsi de can nihayetinde,bir dişiye vuruldum zaten sanırım onu alicam🐦❤😊

Limonbey33

Tutkulu
Yani aslında konuşturmak gibi bir niyetim yok daha doğrusu o yönde bir beklentim yok sadece bana alismasi evcillesmesi,umarım benim alacağım bana alışır🤭

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yani aslında konuşturmak gibi bir niyetim yok daha doğrusu o yönde bir beklentim yok sadece bana alismasi evcillesmesi,umarım benim alacağım bana alışır🤭
Bir video izlemiştim, iki erkek, yavru bir aslanı yaralı halde bulup iyileştiriyorlar, besleyip evlerinde bakıyorlar. Fakat büyüdüğü zaman tabii ki ülkenin hayvanat bahçesine alınıyor hayvan. Aradan birkaç yıl geçiyor ve bu iki adam hayvanat bahçesine gidiyorlar, aslan uzaktan görür görmez koşup ikisine sarılıp kafalarını yalıyor, normalde bir pati darbesiyle indirebilir, ama onların sevgisi karşısında koca aslan bile evcilleşip sadakat sahibi oluyor ve yıllar geçmesine rağmen o sevgiyi unutmuyor. Normalde evcilleşmeye meyilli olan bir kuşun da sevgiye sevgiyle karşılık vermemesi mümkün değil bence 😇

Üst Alt