• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Forpus çiftlerim neden yumurta vermıyor

SoNaT

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Yok
Kullanılan İlaç
Yok
Forpus çiftim var 8 aylıklar çiftleşmeye başladilar die yuva taktım 1 aydir çiftleşiyorlar ama daha yumurta olmadi. Yaşlarindan dolayı mı yumurta vermiyorlar yoksa kafesden dolayımı bilmiyorum veya ikisinden de kaynaklanıyor olabilir mi

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kuşlarin kafesinde sanırsam sadece gaga taşı var ama mineral blok ve kalamar kemiği de koymanız şart özellikle kalamar kemiği yumurta gelişimi için çok önemli bir besin onlar için.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Bu arada alma imkanınız olursa benim düşüncem muhabbet kuşlarını ayrı kafeslere koyun derim. Onlar için en sağlıklısı bu olacak çünkü hem papağanlarin rahat hareket edebilmesi için hemde muhabbet kuşları için

SoNaT

Aktif Üye
Kuşlarin kafesinde sanırsam sadece gaga taşı var ama mineral blok ve kalamar kemiği de koymanız şart özellikle kalamar kemiği yumurta gelişimi için çok önemli bir besin onlar için.
mineralli gaga taş var ayrıyeten alt da sulukta kuş kumu da var. Suluklarda suda ilaç var vitamin
Kafes de kuşlar bir birlerini görmüyorlar ilerleyen zamanlarda ayırabilirim duruma göre
Yarın kalamar almam lazım farkındayım..TEŞEKKÜRLER