• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Geçmiş Olsun Forpus Ayaklarda Felç - Ölümden Döndürme Yardım

TanrıMisafiri

Yeni Üye
Merhaba, forumda bir çok konu okudum ama yinede danışmak istiyoruz.Balkondan evimize forpus girdi bakmaya başladık herşeyini aldım, mutlu mesuttu taki bir sabah bir anda kafesin dibinde buldu kendini, Eskişehir'de Duru ya götürdüm daha girer girmez ölüm yolunda Kuruluk hastalığı sizlik birşey yok abi dedi.Kuşumuz çok halsizdi.Fakat uğraştık yumurta sarısı, probiyotik derken şuan gücü yerinde ölümden döndü çekirdek ve mamasını yiyiyor fakat gagası vi kanatları tutuyor sadece ayaklar iptal, hatta kendini iyi hissedip birden yuvasına uçtu ama tekeri olmayan uçak gibi kafesin çatısında kaldı. Bu ayaklar iyi olur mu vazelin vi merhemle ovduk, bana şunu al B vitemini al dönme ihtimali var diyebeleceğiniz ne var iyileşir mi ümitsiz vakamı dirayetimiz iyi ama kuşumuz bizi çok üzdü. Dışkı kakasınıda koyuyorum

Ekli dosyalar

TanrıMisafiri

Yeni Üye
Merhaba, ölüm yolunda dedi, herşeye hazırlıklı olun ilerlemiş gibisinden umutsuz konuştu, evde uğraştık şuan iyi ama ayaklara ne yapacağız hiç hareket yok kaldık böylece

mortsvivants🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye

Tuba K.🥇

Eski Forumcu
Forum Rehberi
Çok geçmiş olsun ne teşhis kondu yavrunuza. Kuruluk hastalığı diye bir hastalık yok. Hastalığa bağlı zayıfladıkları zaman kuruluk diyorlar. Bir teşhis konmuş olmalı Allah korusun ölüm yolunda demek için

Son düzenleme:

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba çok geçmiş olsun sizden de Allah razı olsun miniği yaşama tutundurmuşsunuz 🥰 Size tavsiyem mamaist whatsapp hattından zeolit tozu alın, bir de elle besleme maması alın günde bir kez mamanın içine mercimek tanesi kadar zeolit tozu koyup besleyin. Ayağına da kantaron yağı ile her gün masaj yapın ☺ Mamaist whatsapp hattından Şehmus hocamıza da durumu anlatın kendisi forpuslar konusunda üstaddır 🙏🌸

Ekli dosyalar

TanrıMisafiri

Yeni Üye
Bugün tekrar gittik dostlarım 4 ilaçtan kür yaptı, kalsiyum içerikli onu içirdik birde Florwel prebiyotik verdi onuda içirdik, bizim yemimizde 'çekirdek' vardı çekirdek baya seviyordu kuşumuz çekirdeğin kalsiyumu kesip bu tarz sebebiyet verebileceği vermemiz gerektiğini söyledi, gold wings ve A21 sipariş verdik.Kuşumuzun gücünü yerine getirdik ama ayaklar iptal baya emek verdik, video atıyorum bakar mısınız düzelir mi gagasıyla çektirip yürüyor, teşekkür ederim kantoron ile ayaklarını ovucam

Tuba K.🥇

Eski Forumcu
Forum Rehberi
Bugün tekrar gittik dostlarım 4 ilaçtan kür yaptı, kalsiyum içerikli onu içirdik birde Florwel prebiyotik verdi onuda içirdik, bizim yemimizde 'çekirdek' vardı çekirdek baya seviyordu kuşumuz çekirdeğin kalsiyumu kesip bu tarz sebebiyet verebileceği vermemiz gerektiğini söyledi, gold wings ve A21 sipariş verdik.Kuşumuzun gücünü yerine getirdik ama ayaklar iptal baya emek verdik, video atıyorum bakar mısınız düzelir mi gagasıyla çektirip yürüyor, teşekkür ederim kantoron ile ayaklarını ovucam
Peki hastalığı neymiş bu yavrunun

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ah güzelim benim ya valla böyle olunca aşırı üzülüyorum ben 😞 Ayaklarını ovalarsanız fizik tedavi yapmış olursunuz inşallah iyi gelir 🤲

TanrıMisafiri

Yeni Üye
Hastalık ile ilgili Kuruluk dedi arkadaşlar, ama sanırım ayakları böyle kalacak Efeninde paylaştığı videoya bakılırsa, elimizden geleni yapıyoruz besliyoruz, fakat böyle iken uçup çakılıyor ona göre bir yuva yapmam lazım gibi videodaki hayvanın ayakları bir nebze tutuyor bizde oda yok baya sıkıntılı bir durum

Hilye Bulut🥇

Paylaşımcı
Hastalık ile ilgili Kuruluk dedi arkadaşlar, ama sanırım ayakları böyle kalacak Efeninde paylaştığı videoya bakılırsa, elimizden geleni yapıyoruz besliyoruz, fakat böyle iken uçup çakılıyor ona göre bir yuva yapmam lazım gibi videodaki hayvanın ayakları bir nebze tutuyor bizde oda yok baya sıkıntılı bir durum
Ayaklarının böyle kalmasıyla ilgili bir sebep söylediler mi,Allah şifa versin yavrunuza😔

TanrıMisafiri

Yeni Üye
Söyleyemedi, Allahtan umut kesilmez umarım bir sabah yürür bu şekilde bakıyoruz, bu şekilde olup düzelen var mı merak ediyorum açıkcası

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Söyleyemedi, Allahtan umut kesilmez umarım bir sabah yürür bu şekilde bakıyoruz, bu şekilde olup düzelen var mı merak ediyorum açıkcası
Kalsiyum, b ve D vitamini çok önemli bunların eksikliği bile yapar. Mantar ve viral enfeksiyonlar yapabilir, beyin travması geçirmiş olabilir bir sürü sebebi olabilir. Siz bu vitamin ve mineralleri de verin mutlaka 🙏🌸

TanrıMisafiri

Yeni Üye
Teşekkür ederim, Veteriner Kalsiyum ve b vitamini diğer 2 katkıyla kür yaptı başladık birde Probiyotik başladık, ilgileniyoruz çoçuk gibi inanın, hayırlısı inşallah düzelir, sağolun değişimde bilgi veririm herkes yararlansın bu işler zor vicdanımız yoruldu üzüldük

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim, Veteriner Kalsiyum ve b vitamini diğer 2 katkıyla kür yaptı başladık birde Probiyotik başladık, ilgileniyoruz çoçuk gibi inanın, hayırlısı inşallah düzelir, sağolun değişimde bilgi veririm herkes yararlansın bu işler zor vicdanımız yoruldu üzüldük
İnşallah Rabbim şifa versin, sizden de Allah razı olsun inşallah kurtulacak ☺

Üst Alt