• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuluçka Dönemi Forpus anaçlar ve yavrular hakkında destek

aron

Yeni Üye
Merhabalar,

4 yavrusu olan 1 çift forpusum var daha öncede paylaşımlar yapıp danışmıştım güncel bir problem ile alakalı danışmak istiyorum

Öncelikle yavular 36 - 34 - 30 - 28 günlük oldular. En büyük ikisi kafesin içine çıkıp zaman geçiriyor diğer ikisi de yeni yeni gir çık yapıyorlar.

Problem şu ki bugün dişinin ayağını erkeğe attığını gördüm uzunca bir süre, aynı zamanda yavrularıda beslediğini görmüyorum bir süredir. Sanırım tekrar kızgınlığa girdi ve kıskanıyor ara ara yavrulara atak yaparken görüyorum. Dişi erkeğe ayak atıyor tekrar belirtmek isterim.

Bugün en büyük 2 yavruyu ayırdım fakat saatlerce hiç yem veya daldarı yemediler aç kalmamaları için tekrar anaçların yanına koydum. Baba hala besliyor hepsini ama anneden çok tedirginim. Forpuslarda yeme düşme 40-45 günü bulabiliyormuş.

Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim ? Ayırıp el besleme yapacak zamanım yok malesef hafta sonu dışında zaten el beslemeye de alışık değiller hep anne baba besledi 3-4 kez denedim aç olmalarına rağmen geri atıyorlar veya rahat durmuyorlar kursak beslemesi için de yeterli tecrübem yok açıkçası

@Şehmus BAKIR @Demet bükay @Semiha S. daha önce süreçle ilgil size danışmıştım ama bu durum hakkında çok tereddütte kaldım açıkçası

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Baba besliyor demişsiniz. Bence yuvayı kaldırıp anneyi bir süre ayırın.

Önce anneyi ayırıp baba besleyecek mi gözlemleyin. Besleme yaparsa yuvayı bozarsınız. Annede bu sürede dinlenmiş olur. Aksi taktirde yeni kızgınlık başladıysa yavruları yaralama ihtimali var.

aron

Yeni Üye
Ara ara annenin en kucuk yavrulari besledigini de goruyorum hem besleyip hem istememesi de garip

bu aşamada erkek strese girmez mi ? veya yorulmaz mi ?

Siddetin derecesi artmadikca zarar vermiyor aslinda ama tabi emin olamayiz.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ara ara annenin en kucuk yavrulari besledigini de goruyorum hem besleyip hem istememesi de garip

bu aşamada erkek strese girmez mi ? veya yorulmaz mi ?

Siddetin derecesi artmadikca zarar vermiyor aslinda ama tabi emin olamayiz.
El besleme şansınız yoksa maalesef yorulmasını gözle almalısınız. Stres olacağını sanmıyorum. Ayrıma yöntemi genelde denenen bir yöntemdir. Şiddetin ne zaman ne şekilde olacağını aynen bilemeyiz. Yinede daha deneyimli @Şehmus BAKIR beyde yorum yapsın ona göre aksiyon alırsınız.

Üst Alt