• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Folluk ile ilgili

19.merttt

Müdavim
Kuşumun bugün bir tane daha yumurta yaptı ama follugun oyuk yerine değilde köşesine alıyor yumurtaları bir sıkıntı olur mu yoksa keyfine göre mı öyle yapıyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Follugun içini çekebilir misiniz? Bazı kuşların koruma içgüdüsünden olsa gerek böyle yaptığını çok gördüm veya follukla ilgili de olabilir bu yüzden foto görmek istiyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Sebebi belli bence granürler batıyor bu yüzden ilk yuvaya cam talaşı öneririm 👍 tüm yumurtalar çıkınca granül koyarım

EnesGenç

Eski Forumcu
Granuru çıkarın talaş yapın hem yumuşak olur hemde sıcak tutar anne kuşu ve yavrulugu

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Yumurtalar cikmadan mudahale etmek istemiyorum folluga kuş strese girmesin
merak etmeyin, muhabbetler o kadar kıskanç canlılar değil. Üretici olarak kendimden örnek verirsem, yuvalık içlerini en kötü haftada bir temizleyen biriyim, yeri geliyor yavruyu yada yumurtayı başka kuşların altına kaydırıyorum. Bu sebeple sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
Kuluçka başlangıçlarında ince çam talaşı daha iyi sonuçlar veriyor. @Şehmus BAKIR ustama katılıyorum.

19.merttt

Müdavim
merak etmeyin, muhabbetler o kadar kıskanç canlılar değil. Üretici olarak kendimden örnek verirsem, yuvalık içlerini en kötü haftada bir temizleyen biriyim, yeri geliyor yavruyu yada yumurtayı başka kuşların altına kaydırıyorum. Bu sebeple sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
Kuluçka başlangıçlarında ince çam talaşı daha iyi sonuçlar veriyor. @Şehmus BAKIR ustama katılıyorum.
Doğrudur ama strese giril yumurtalarini kıran kuşlarda