• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Flucan Tablet

gökbörü

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Halsizlik, uyuklama, kabarıklık, kanlı ishal
Dostlar hepinize merhaba. Daha önce belki forumda paylaşılmış olabilir lakin tekrardan sormak istediğim ekstra hususlar var. Yaklaşık 1 ay içinde iki erkek kuşumu kanlı dışkı görerek kaybettim. Tabi mikostatin de kullandım bu süreçte faydasını görmedim. Şuan dişi kuşta da aynı durum mevcut. Flucan tablet aldım. Ne şekilde kullanılacağı ve kaç gün kullanılacağı hakkında bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim. Zayıflama da mevcut, kuruma dediğimiz olay muhtemelen. Şimdiden teşekkürler.
IMG_20220407_162003_823.jpg

gökbörü

Yeni Üye
Kanlı ishal hastalığın koksidiyozun son aşamaları bildiğim kadarıyla. Kaç kuşunuz var. Aynı ortamdalar ise kalanlarada kür uygulamak iyi olur. İlaç konusunda üstadlar yardımcı olacaktır beşeri ilaçtan ziyade hayvanlar için olan ürünleri kullanmanız daha iyi olur
Kuşlar da koksidiyoz diyeceğim tek belirti gördüğüm kanlı dışkı. Kuruma dediğimiz olayda da var sanırsam bu durum. Göğüs kemikleri jilet gibi, zayıflama ve kas erimeleri mevcuttu zaten kayıplarda da. 4 adet dişi, 2 adet erkek muhabbet var şuan. 1 dişi 1 erkek çift zaten. Ayırmıştım. Ama galiba ayırmadan ona da geçmiş. Diğer 3 adet dişi ve 1 erkek de ayrı. Flucan bu durumlarda kullanılıyormuş bu sebepten temin ettim. Yaşadığım şehirde kanatlıdan anlayan bir tane veteriner yok, bulursam elini öper başıma koyarım. 10 adet veteriner aradığım günleri biliyorum dış parazit için. 9'u anlamıyoruz, 1 tanesi de DDT dediğimiz zirai ilacı kullan demişti🤦🏻‍♂️ O günden beri veteriner terimini bu şehir için hayatımdan çıkardım. İnşallah kuşları kurtarma şansım olur Taha kardeşim. Çünkü bakımlarını olması gerekenden daha iyi şekilde yapmama rağmen böyle bir durumla karşılaşıyor olmak üzücü ve çok can sıkıcı.

gökbörü

Yeni Üye
Kuşlar da koksidiyoz diyeceğim tek belirti gördüğüm kanlı dışkı. Kuruma dediğimiz olayda da var sanırsam bu durum. Göğüs kemikleri jilet gibi, zayıflama ve kas erimeleri mevcuttu zaten kayıplarda da. 4 adet dişi, 2 adet erkek muhabbet var şuan. 1 dişi 1 erkek çift zaten. Ayırmıştım. Ama galiba ayırmadan ona da geçmiş. Diğer 3 adet dişi ve 1 erkek de ayrı. Flucan bu durumlarda kullanılıyormuş bu sebepten temin ettim. Yaşadığım şehirde kanatlıdan anlayan bir tane veteriner yok, bulursam elini öper başıma koyarım. 10 adet veteriner aradığım günleri biliyorum dış parazit için. 9'u anlamıyoruz, 1 tanesi de DDT dediğimiz zirai ilacı kullan demişti🤦🏻‍♂️ O günden beri veteriner terimini bu şehir için hayatımdan çıkardım. İnşallah kuşları kurtarma şansım olur Taha kardeşim. Çünkü bakımlarını olması gerekenden daha iyi şekilde yapmama rağmen böyle bir durumla karşılaşıyor olmak üzücü ve çok can sıkıcı.
Buna ek olarak, kanlı dışkı sürekli olmuyor. Normal dışkı daha ağırlıklı.

gökbörü

Yeni Üye
Anladım hocam merak etmeyin inşallah düzeltiriz. Ben ilaç önerisi yapmıyorum o konuda üstadlar yardımcı olacaktır lakin kuruma diye bir hastalık yok. Kuruma mevcut bir hastalığın sonucu kuşun yediklerinden faydalanamaması ya da iştah kaybı sebebiyle yaşadığı durum. Güncel olarak dışkı resmi eklerseniz birde kuşları daha doğru tedavi olur.
Evet kurumayı biliyorum. İştah kaybı yok, çok yiyor şuan konuda belirttiğim dişi. Kusuyor sonrasında. Yemesine rağmen zayıf, kursağın dolu olduğunu kontrol ettiğim zaman hissediyorum. Ama işte göğüs kafesi jilet gibi, zayıflama bayağı mevcut. İnşallah düzeltiriz kardeşim dediğin gibi. Güncel dışkıları ekleyeceğim yaptığı an🙏

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Flokonazel etken madde olarak daha çok mantar candida bazı durumlarda megabakteri ye karşı etkili. Kanlı ishal de önceliğin bakteristik etkisi olan bir ilaç olsa daha iyi olur. Kuruma dediğin olay çabuk ve hızlı bir şekilde kuşu ölüme götürüyorsa bakteriyel hastalıklardan yola cikmalisin öncelikle

gökbörü

Yeni Üye
Flokonazel etken madde olarak daha çok mantar candida bazı durumlarda megabakteri ye karşı etkili. Kanlı ishal de önceliğin bakteristik etkisi olan bir ilaç olsa daha iyi olur. Kuruma dediğin olay çabuk ve hızlı bir şekilde kuşu ölüme götürüyorsa bakteriyel hastalıklardan yola cikmalisin öncelikle
Kuruma dediğim olay bir erkeği 1 ay içinde kaybetmeme sebep oldu. Mikostatin ile tam toparladı derken sabah kafes dibinde ölü olarak buldum, tabi yine kanlı dışkı mevcuttu bu konuya eklediğim gibi.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hepsinin dışkısınin resmini ayrı ayrı buraya ekle bakalım kağıt havlu üzerinde olsun.elindeki ilaçların, katkılarin ve yemlerin resmini de ekle bakalım.durum ciddi hafife alma tedavi gerektiriyor önce bir görelim kuşların kilosu nasıl kuruma başlamış mı? kabarma var mi? Streamable com dan hepsinin videosunu da bir görelim 👍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yeni okudum 👍 hazırda besleme maması ve aparatın var mı? Dışkılar ve video gördükten sonra sana yol gösterelim inşallah

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Arkadaşlar @gökbörü yani Ali kardeşimle görüştük kuşlarına kür başliycaz hastalık çok ilerlemiş ama inşallah kurtarcaz canları

Üst Alt