• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Flagly

sdeniz14

Paylaşımcı
Hastalık Belirtileri
İshal
Kusma
Halsizlik
Kabarıklık
İştahsızlık
Muhabbet kuşumda devam eden ishal, kusma ve halsizlikten dolayı flagly başlamaya karar verdim. Evde son kullanma tarihi Ekim 2026'da biten bir tane 500 miligramlık tablet buldum. Bu tableti nasıl kullanacağım, kaç gün, suluğa ne kadar koyacağım?

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Ne tableti neye göre o tableti veriyorsunuz insan ilaçlarını kuşa vermeyin. Entrobac var mı elinizde ?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
İshal
Kusma
Halsizlik
Kabarıklık
İştahsızlık
Tüm bunlar varsa ilaç vermeyiniz önce açlığını giderin sonra premiksler verin en son ilaç gerekecekse de kafanıza göre vermeyin bir hekime danışın kuş sağlığı için çok ilaç üretildi 👍 kuşun durumunu göreceğimiz video ve dışkı resmi ekler misiniz

sdeniz14

Paylaşımcı
İshal
Kusma
Halsizlik
Kabarıklık
İştahsızlık
Tüm bunlar varsa ilaç vermeyiniz önce açlığını giderin sonra premiksler verin en son ilaç gerekecekse de kafanıza göre vermeyin bir hekime danışın kuş sağlığı için çok ilaç üretildi 👍 kuşun durumunu göreceğimiz video ve dışkı resmi ekler misiniz
Ne tableti neye göre o tableti veriyorsunuz insan ilaçlarını kuşa vermeyin. Entrobac var mı elinizde ?
Başka bir forumda bağırsak enfeksiyonu ihtimaline karşı Flagly önerdiler. (Veteriner imkanım yok ne yazık ki) Kuşumun bugün durumu daha iyi. Dün sürekli uyuyordu. Dal darıyla biraz toparladı ve yemeye başladı. Dışkı görsellerini ve kuşun videosunu ekliyorum.

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Başka bir forumda bağırsak enfeksiyonu ihtimaline karşı Flagly önerdiler. (Veteriner imkanım yok ne yazık ki) Kuşumun bugün durumu daha iyi. Dün sürekli uyuyordu. Dal darıyla biraz toparladı ve yemeye başladı. Dışkı görsellerini ve kuşun videosunu ekliyorum.

Bu çocuk ilaç kaldıramaz yinede karar sizin yukarda yazdığımı tekrar ediyorum öncelikle bağışıklık sistemini güçlendirmek lazım kuşu ilaca hazırlamak gerekiyor

sdeniz14

Paylaşımcı
Bu çocuk ilaç kaldıramaz yinede karar sizin yukarda yazdığımı tekrar ediyorum öncelikle bağışıklık sistemini güçlendirmek lazım kuşu ilaca hazırlamak gerekiyor
İnanın aynı şeyi forumdakilere söyledim. Fakat kuşun durumu bu kadar kritikken siz hala daha takviye yapmayı düşünüyorsunuz diye beni eleştirdiler. Bu yüzden karar veremedim fakat daha ilaca başlamamıştım şu an entrobac probiyotik veriyorum. İlk günkü halsizliği yok ancak dışkıları tam olarak toparlamadı, probiyotiğe başladığımız ilk günümüzdeyiz.

sdeniz14

Paylaşımcı
Üç gündür Entrobac kullandım ama dışkıları hala düzelmedi. Başka bir forum ilaç kullan diyor siz de kullanma diyorsunuz. Ne yapacağımı şaşırdım.

Ekli dosyalar

Lorca34

Aktif Üye
Üç gündür Entrobac kullandım ama dışkıları hala düzelmedi. Başka bir forum ilaç kullan diyor siz de kullanma diyorsunuz. Ne yapacağımı şaşırdım.
Flagyl aşırı ağır bir antibiyotik. Benim koskoca bünyem kaldırmadığı için doktor bıraktırdı ve başka ilaca geçirdi insana bu kadar ağır gelen bir ilaç kuşa neler yapar? İmkanlarınızı zorlayıp veterinere götürün lütfen başka seçeneğiniz pek yok gibi :(

sdeniz14

Paylaşımcı
Flagyl aşırı ağır bir antibiyotik. Benim koskoca bünyem kaldırmadığı için doktor bıraktırdı ve başka ilaca geçirdi insana bu kadar ağır gelen bir ilaç kuşa neler yapar? İmkanlarınızı zorlayıp veterinere götürün lütfen başka seçeneğiniz pek yok gibi :(
Ne yapacağımı bilmiyorum, çok üzgünüm, keşke götürebilsem. İyi ki acele davranıp vermemişim Flagly o zaman.

Lorca34

Aktif Üye
Ne yapacağımı bilmiyorum, çok üzgünüm, keşke götürebilsem. İyi ki acele davranıp vermemişim Flagly o zaman.
Kuşunuzu veterinerin görmesi gerekiyor evde geçiştiremeyeceğiniz bir durum yaşıyorsunuz çünkü 😔😔 Destek alabileceğiniz kimse yok mu etrafınızda acaba? Çözüm üretilmezse zavallı kuş çok zarar görebilir 😔

sdeniz14

Paylaşımcı
Kuşunuzu veterinerin görmesi gerekiyor evde geçiştiremeyeceğiniz bir durum yaşıyorsunuz çünkü 😔😔 Destek alabileceğiniz kimse yok mu etrafınızda acaba? Çözüm üretilmezse zavallı kuş çok zarar görebilir 😔
Abimin tanıdığı veteriner arkadaşları var ancak onlar kuş hastalıklarından anlamıyormuş. Aslında keşke alanında uzman veterinerler tarafından hayvanseverler için web siteleri ya da uygulamalar yapılsa. Biz de o sitelere kuşumuzla alakalı sorularımızı sorup profesyonel destek alsak. Hizmet gelirlerini de sitede gösterilen reklamlarla falan karşılarlardı. Türkiye'de gerçekten kuştan anlayan, işini düzgün yapan kanatlı uzmanı bulmak zor.