• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Fikirlerinize ihtiyacım var

tssy23

Müdavim
Kıdemli Üye
Merhabalar arkadaşlar , şuan tatlı bir kızım var sultan papağanı aramız iyi herşeyi birlikte yapıyoruz,eş almayı düşünmedim hiç ancak yakın bir arkadaşımda konuşan erkek bı papağan var ve bana vermek istiyor alışık kuş değil kisacacasi bakamiyor şimdi sizlerden fikir almak istiyorum
1_ yeni gelecek erkek kuş yanında dışı var diye konuşmayı kesebilir mi
2- sanırım bu kaçınılmaz ama dişi kuşumun lişkinliskinii benden kesmemesi için ne yapmalıyım ve yeni gelecek kuşu kendime alistirmam çok zor olur mu

üretim gibi bir derdim yok kuşlarimin arkadaşlıgi bana yetiyor sizce erkek kuşu sahipleneyim mi 🙂

Mert.

Eski Forumcu
Merhabalar arkadaşlar , şuan tatlı bir kızım var sultan papağanı aramız iyi herşeyi birlikte yapıyoruz,eş almayı düşünmedim hiç ancak yakın bir arkadaşımda konuşan erkek bı papağan var ve bana vermek istiyor alışık kuş değil kisacacasi bakamiyor şimdi sizlerden fikir almak istiyorum
1_ yeni gelecek erkek kuş yanında dışı var diye konuşmayı kesebilir mi
2- sanırım bu kaçınılmaz ama dişi kuşumun lişkinliskinii benden kesmemesi için ne yapmalıyım ve yeni gelecek kuşu kendime alistirmam çok zor olur mu

üretim gibi bir derdim yok kuşlarimin arkadaşlıgi bana yetiyor sizce erkek kuşu sahipleneyim mi 🙂
Bence sahiplendirin size ayrı odalarda kalsınlar gormesinler birbirini size alıştıktan sonra ilerde koyarsınız yanınıza hep onlar mutlu olur hem ikiside. Size alışmış olur tamamen

Melisa41

Tutkulu
Ben bir düşünceyi yanlış buluyorum erkekle dişi bir araya gelince konuşmayı bırakmaz eğer eskisi kadar ilgi gösterirseniz bağınızı koparmazsaniz konuşmaya devam eder yanına başka kuş alınca ilgi azaldığı için konuşmuyorlar bence tabii kuştan kuşada değişebilir alın derim kuşlarinda arkadaşlara ihtiyacı var Mert'in dediği gibi önce o kuşuda alistirin kendinize öyle birleştirin derim 🙂

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Büyük ihtimal ile aranızdaki ilişki eskisi gibi olmaz... Çünkü ilgisi diğer kuşa yönelecektir... Konuşma da azalabilir... Tabi bunlar her kuş için bir genelleme yapmak doğru değil... Ancak çok yüksek bir ihtimaldir...

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bazı papağanlar çift oldukları halde bağını koparmazlar. Sizin kendi kuşunuzu alalı çok olmadı diye hatırlıyorum, arkadaşınızın kuşu da çok alışkın değil diyorsunuz, bu yüzden riskli bir durum ama ayrı odalarda eğitim vermeyi düşünürseniz ikisi de size iyice alıştıktan sonra bir araya gelirlerse size olan ilgilerini kaybetmezler :)

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
arkadaşlara katılıyorum; erkek kuşu almak ve dişinin size olan ilgilisinin azalmasını istemiyorsanız ayrı odalarda bakmalısınız.

tssy23

Müdavim
Kıdemli Üye
Bazı papağanlar çift oldukları halde bağını koparmazlar. Sizin kendi kuşunuzu alalı çok olmadı diye hatırlıyorum, arkadaşınızın kuşu da çok alışkın değil diyorsunuz, bu yüzden riskli bir durum ama ayrı odalarda eğitim vermeyi düşünürseniz ikisi de size iyice alıştıktan sonra bir araya gelirlerse size olan ilgilerini kaybetmezler :)
Feyza hanım evet 2 tane papaginmda olmuştu muhabbet kuşları yıllarca beslemistim şimdi de papaganlara merak saldık işte ☺

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Feyza hanım evet 2 tane papaginmda olmuştu muhabbet kuşları yıllarca beslemistim şimdi de papaganlara merak saldık işte ☺
Evet ben de sizdenim, kuş almaya karar verdiğimizde eşim Sultan papağanı istediğinde yok bakamayız papağan zor olur demiştim karşı çıkmıştım, iki muhabbet kuşuyla başlayan maceramızda 20 kuşa kadar çıktık, forum aracılığıyla bilgi edinmeye başladıkça Sultanlara bu sefer ben merak saldım 🤣

tssy23

Müdavim
Kıdemli Üye
Evet ben de sizdenim, kuş almaya karar verdiğimizde eşim Sultan papağanı istediğinde yok bakamayız papağan zor olur demiştim karşı çıkmıştım, iki muhabbet kuşuyla başlayan maceramızda 20 kuşa kadar çıktık, forum aracılığıyla bilgi edinmeye başladıkça Sultanlara bu sefer ben merak saldım 🤣
Şuana kadar edindiğim tecrübe kesinlikle ve kesinlikle papagan eve geldiğinde en az 2 hafta dışarı birakilmamali,. Aldığım her muhabbet kusunu aynı gün evde saldim duvara cama çarptı hiç birinede bir şey olmadı ama sultan papağanlari çok farklı siz beslemeye başladığınizda anlayacaksınız, arada dağlar kadar fark var bende bı konunuzda yakın zamanda sahiplenecegini okumuztum

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Şuana kadar edindiğim tecrübe kesinlikle ve kesinlikle papagan eve geldiğinde en az 2 hafta dışarı birakilmamali,. Aldığım her muhabbet kusunu aynı gün evde saldim duvara cama çarptı hiç birinede bir şey olmadı ama sultan papağanlari çok farklı siz beslemeye başladığınizda anlayacaksınız, arada dağlar kadar fark var bende bı konunuzda yakın zamanda sahiplenecegini okumuztum
Evet 🙂 bir hafta on güne kadar gelecek inşallah dört gözle bekliyorum 🙏 😍

Üst Alt