• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

FELÇ

Reinkaos

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Sol ayakta güç ve his kaybı
Hastalık Belirti Tarihi
18 Mar 2025
Merhabalar yaklaşık 3 gün önce kuşum yumurta sıkışması nedeniyle rahatsizlanmisti ve yumurtayı petshop çıkardı fakat şuan yürüyemiyor sol bacaginda sıfır his var yuvadan düşmüş felç geçirdiğini nasıl anlayabilirimEkli dosyayı görüntüle 81529

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Hipokalsemiye bağlı olabilir, kalsiyum ve D vitamini takviyesi yapın. Calcilux ve kanatlıoil d vitamini öneririm 🙏🌸 Ek olarak ağrısı varsa kanatlı uzmanından ağrı kesici alın 😞

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Size dediğim takviyeleri kullanın
Bunları da rutin verelim özellikle bt amin forteyi inşallah toparlarız 🙏🌸

Reinkaos

Yeni Üye
Hipokalsemiye bağlı olabilir, kalsiyum ve D vitamini takviyesi yapın. Calcilux ve kanatlıoil d vitamini öneririm 🙏🌸 Ek olarak ağrısı varsa kanatlı uzmanından ağrı kesici alın 😞
Avi-Technic var B vitamini var ve bulunduğumuz yerde hiç bakacak veteriner de yok hep büyük baş küçük baş bakanlar kalsiyum için kuşuma yumurta kabuğu mu vermeliyim başka ne olabilir

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Avi-Technic var B vitamini var ve bulunduğumuz yerde hiç bakacak veteriner de yok hep büyük baş küçük baş bakanlar kalsiyum için kuşuma yumurta kabuğu mu vermeliyim başka ne olabilir
Calcilux alabilirsiniz mamaist.comdan bir de kanatlıoil d vitamini alın ve makaledekileri alın o gelene kadar da kalamar kemiğini toz haline getirip yemine serpin, yumurta kabuğunu da toz haline getirip verebilirsiniz 🙏🌸

Reinkaos

Yeni Üye
Calcilux alabilirsiniz mamaist.comdan bir de kanatlıoil d vitamini alın ve makaledekileri alın o gelene kadar da kalamar kemiğini toz haline getirip yemine serpin, yumurta kabuğunu da toz haline getirip verebilirsiniz 🙏🌸
Çok sağolun hemen tedarik edicem

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Avicare D Vitamini de İyidir. Bulabilirseniz Kullanabilirsiniz. Ben Kullandım Memnun Kaldım. O Gelene Kadar Eczaneden Devit 3 Bebek İçin Kullanabilirsiniz. Demet Ablam 3 Gün Günde 1 Defa Demişti. Size Daha İyi Bilgi Verir.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Evet 3 günde bir kez ağızdan ☺🌸

hayvanseverrr

Aktif Üye
Tekrar yumurta sıkışmış olabilir belki. Bir daha kontrol etmekte fayda var. Önceki yumurtayı çıkarınca düzelmişmiydi?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yuvadan düşmüş demişsiniz kırık ihtimalide var. Şişme morarma varmı kontrol edin. Tüylü bölgeyede bakın.

Reinkaos

Yeni Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Avicare D Vitamini de İyidir. Bulabilirseniz Kullanabilirsiniz. Ben Kullandım Memnun Kaldım. O Gelene Kadar Eczaneden Devit 3 Bebek İçin Kullanabilirsiniz. Demet Ablam 3 Gün Günde 1 Defa Demişti. Size Daha İyi Bilgi Verir.
Teşekkür ederim onuda tedarik edicem

Reinkaos

Yeni Üye
Yuvadan düşmüş demişsiniz kırık ihtimalide var. Şişme morarma varmı kontrol edin. Tüylü bölgeyede bakın.
Şişlik ve morluk hiç görmedik gün gün kontrol ederim yumurtayı çıkaran petshop bi kaç güne düzelir demişti kendi kuslarinda da olanlar varmış

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar yaklaşık 3 gün önce kuşum yumurta sıkışması nedeniyle rahatsizlanmisti ve yumurtayı petshop çıkardı fakat şuan yürüyemiyor sol bacaginda sıfır his var yuvadan düşmüş felç geçirdiğini nasıl anlayabilirimEkli dosyayı görüntüle 81529
Merhaba geçmiş olsun, yumurta bazen sinirlere baskı yapıyor, çıkarırken sinirler zedeleniyor ve malesef felç durumları ortaya çıkıyor
Bu kısmi felç de olabilir, kalıcıda olabilir,
Bu çocuğun felç mi bacak kırılması mı olduğunu ancak rontgen çekilip hekim söyleyebilir
Mutlaka bir kanatlı uzmanı görsün

Reinkaos

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun, yumurta bazen sinirlere baskı yapıyor, çıkarırken sinirler zedeleniyor ve malesef felç durumları ortaya çıkıyor
Bu kısmi felç de olabilir, kalıcıda olabilir,
Bu çocuğun felç mi bacak kırılması mı olduğunu ancak rontgen çekilip hekim söyleyebilir
Mutlaka bir kanatlı uzmanı görsün
Sağolun teşekkürler röntgen çekebilecek bir yer değil ne yazik ki burası büyük bir kent değil kismi felc oldugunu umuyorum bugün götürdüğüm petshop sahibi felç geçirdigini ve yapilacak bir şeyin olmadığını söyledi tavsiye ettikleri ilaci tedarik edip durumu takibe alicam

Üst Alt