Merhaba, muhabbet kuşum bir süredir hastaydı ilk başta üşüttü vitamin vermiştik ve ishaldi ishal ilacı devam etmiştik baktım işe yaramadı ishal ilacını kesmiştim sonra bir başka veterinere götürmüştüm burada ise solunum yolu hastalığı olduğu söylendi kuşumun şikayetlerinden ikisi nefes alırken arada vik vik diye ses çıkarması ve kuyruğunu aşağıda tutup yukarı aşağıya nefes alışıyla senkronize bir şekilde hareket ettirmesiydi antibiyotik ve ağrı kesici aldık ağrı kesici kullanımını 3 gün kullanıp bıraktık antibiyotiğe ise 7 gün devam ettik bu süreçte bir de kabız oldu neyse ki geçmişti şimdi düzeldi lakin hala daha dışkısı hafif ishal neyse buna sonra geri gelicem antibiyotik kullanırkenki 4. gün vitasigna isimli bir probiyotiğe başlamıştık bunlar da bitti dün ise yeni bir probiyotik aldık damla şeklinde verilenlerden kutunun üzerinde ''vitasigna, digestive, avicare yazıyor bunun yanında bir de avi-ast adlı suluğuna her gün 15 damla damlatılan bir c vitamini ve propolisli bir şey var ondan damlatmaya başladım dün kuşun durumuna gelecek olursam da yemek yiyiyor dışkısı hafif sıvı bazıları az daha katı bazıları diğerlerine göre daha sıvı olabiliyor duruma göre rengi yeşil ama kuş önceden nefes alırken mesela vik vik diye bir ses çıkarırdı arada bu tedavi sürecinde o rahatsızlığı geçti aynı zamanda da kuyruğunu aşağıda tutup nefes alışına göre yukarı aşağı sallanırdı şu anda ise yukarı aşağı sallandığını görmüyorum ama hala daha aşağıda tuttuğu zamanlar oluyor kuş zaten sürekli uyuyor yem yiyip su içmediği zamanlarda arada dışarı çıkartıp seviyorum kuşu elimdeyken uyumuyor ama hani normale göre oldukça halsiz oldu bu hastalık boyunca bol bol uyudu gaga taşını ihmal ediyor sanki bir de şunu da anlıyorum kuş zaten yazın salıncağında sallanırdı ama uyumazdı şimdi ise uyuyor sürekli neredeyse kabarma durumuna gelecek olursam sabahları hafif serin oluyor malumunuz o durumlarda gerçi ben bile bazen üşüyebiliyorum ama kuş ise balkon kapısından uzakta duruyor doğrudan rüzgar yememesi için ve temiz hava alması için de kapıyı açık tutuyorum mesela öyle zamanlarda tüylerini kabartıyor kaldı ki burada öğlenleri oldukça sıcak oluyor ama benim odamın olduğu yer yeterince sıcak hatta öğlenleri kuş odanın ısısından kanatlarını kaldırıyor yani öyle soğuk bir yerde de tutmuyoruz kuşu (tabii ki ekstrem sıcaklıkta da tutmuyorum) kuş yaklaşık 16 gündür falan eskisi kadar enerjik değil yazları zaten enerjik olmaz çok fazla dediğim gibi lakin bir de tüy dökme dönemi diyorlar bir yandan yorgun olabilir diyen biri oldu ama anormal tüy döktüğüne de şahit olmadım henüz yani demem o ki biz acaba fazla mı takviye gıda kullanıyoruz kuşun halsizliği kullandığı antibiyotik olabilir mi (antibiyotiği dün itibarıyla kestik bugün antibiyotiksiz 2. günü) ve ishali de sıcaktan geçmiyor olabilir mi çünkü sıcakta kuşlar ve bizler ishal oluyoruz malumunuz yani benim tek sormak istediğim bunları dozunda kullansak da kuşa bir zarar gelir mi yoksa gelmez mi çünkü bu süreçte baya bir şey verdiğimi düşünüyorum ondan dolayı buraya sorma ihtiyacı hissettim lütfen cevaplayın