• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Fazla idrar &Tüy yolma

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Evet abla stres olabileceği birşeyde yok yani neden yapıyor anlamadım kafesine yeni birşeyde takmadim veya yer değişikliği falan birşeyde yapmadim büyük ihtimalle dış parazit gibi gözüküyor 10 ml yeter demi abla yoksa 20 mi alayım
10 ml tam ideal ablacığım, yeterli
Spreyi sık mutlaka dış parazit de uygula, düzelme başlar tüyler dökülecek çünkü formunu bozmuş

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Evet abla bozmuş hepsini gagası ile bugün yaparken denk geldim birazdan sipariş oluştururum inşallah iyi gelir 🤲🏻
İnşAllah ablacım, bt amin forte takviyesi yap haftada 2 defa

ezgi99

Müdavim
Rica ederim geçmiş olsun 🥰🤲
Demet abla birşey sorcam bende banyo tuzu var kuşumu onla yıkadım açıklamada dış parazite tüy dökülmesini rahatlatir bazı bakteri ve virüslere iyi geldiği yazıyor du Şehmus abiden almıştım ama yıkarken her yerini yıkadım yani su değmeyen yer kalmadı çünkü sürekli kendini temizliyo kasiyor du kargosu gelene kadar rahatlasın biraz dedim sorun olmaz demi birde her yıkandığımda iyice islatmama gerek varmı yoksa biraz islansa yetermi onun için kendi yıkanmayı bilmiyor suyu görünce kaçıyor o yüzden ben yıkıyorum

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Demet abla birşey sorcam bende banyo tuzu var kuşumu onla yıkadım açıklamada dış parazite tüy dökülmesini rahatlatir bazı bakteri ve virüslere iyi geldiği yazıyor du Şehmus abiden almıştım ama yıkarken her yerini yıkadım yani su değmeyen yer kalmadı çünkü sürekli kendini temizliyo kasiyor du kargosu gelene kadar rahatlasın biraz dedim sorun olmaz demi birde her yıkandığımda iyice islatmama gerek varmı yoksa biraz islansa yetermi onun için kendi yıkanmayı bilmiyor suyu görünce kaçıyor o yüzden ben yıkıyorum
Kesinlikle sen yıkama, uzaktan sprey şeklinde ılık su püskürt lütfen
Nemlense yeter

ezgi99

Müdavim
Estağfurullah ablacım, kilosunu tartma gerekli, biraz zayıf gibi
Yani kemiği normal demi abla evet biraz zayıf kalmış birde tüyü yok diye galiba öyle duruyor ben üç ay yoktum ya o sırada zayıflamış haftada bi kere daldari versem olurmu abla kilo alsın diye yada kilo alması için ne yapabilirim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yani kemiği normal demi abla evet biraz zayıf kalmış birde tüyü yok diye galiba öyle duruyor ben üç ay yoktum ya o sırada zayıflamış haftada bi kere daldari versem olurmu abla kilo alsın diye yada kilo alması için ne yapabilirim
Aspur yulaf darı günlük verebilirsin, göğüs kemiği yanları kaslı ise çabuk toparlar evet tüy yok onunda etkisi var

ezgi99

Müdavim
Aspur yulaf darı günlük verebilirsin, göğüs kemiği yanları kaslı ise çabuk toparlar evet tüy yok onunda etkisi var
Göğüs kemiği yanları siyah gözüküyor abla kas var galiba tamam ablacığım daldarisi takarım kafese yulaf ve aspur yeminin içinde var zaten abla versele laga yemini kullanıyorum

ezgi99

Müdavim
Demet abla kargo geldi şimdi ben haftada iki defa iki damla formix dedin salı ve Perşembe günleri vitamin takviyesi olmadığı gün icereyim olur mu bu haftalık bugün ve cumartesi iciririm haftaya düzene başlarız ama bugün entrobac günü iksi birlikte olur mu ki zimec te ensesine bir damla tam derisine demi masaj yapayım sonra emsin diye

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Demet abla kargo geldi şimdi ben haftada iki defa iki damla formix dedin salı ve Perşembe günleri vitamin takviyesi olmadığı gün icereyim olur mu bu haftalık bugün ve cumartesi iciririm haftaya düzene başlarız ama bugün entrobac günü iksi birlikte olur mu ki zimec te ensesine bir damla tam derisine demi masaj yapayım sonra emsin diye
Zimec ensesine 1 damla damlat ve masaj yap
Formmix kokar yağlı olur mümkünse dağıtmadan içir

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Dediğim gibi olur demi abla salı ve perşembe günleri dağıtmadan dediğin dokmeden sicratmadan demek istedin galiba abla evet baya kokuyordu
Aralarda gün olsun örn: pazartesi cuma👍

Üst Alt