• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Eve yeni gelen sultan papağanı çok durgun

hatcinson

Yeni Üye
Dün 2 aylık sultan papağanı aldık. Aldığımız kişinin dediğine göre onlara gayet alışmış omuzlarında geziyormuş. Dün eve getirdik kafeste dipte köşede olduğu yerde durmaya başladı hareketsiz. Sonra birşekilde kafesten çıktı uzun uğraşlar sonucu elime daha sonra omzuma geldi. Sonrasında kafese zorla soktum. Bugün de hep durgun olduğu yerde kalıyor ne bir adım ileri ne bir adım geri sabit kalıyor. Yem yediğini su içtiğini görmedim. Sever diye yumurta maması yaptım ama nafile. Ne yapmam gerekli?

ruhadam

Yeni Üye
daha 2. günden alışmasını pek muhtemel değil zaten. eski sahiplerine alışkın olsa da her girdiği ortama aynı şekilde uyum sağlayacağını göstermez bu durum. Bence birkaç gün hatta hafta bekleyin izleyin. yemini yiyip suyunu içtiğinden emin olun dışkısını kontrol edin yeter bence...

hatcinson

Yeni Üye
daha 2. günden alışmasını pek muhtemel değil zaten. eski sahiplerine alışkın olsa da her girdiği ortama aynı şekilde uyum sağlayacağını göstermez bu durum. Bence birkaç gün hatta hafta bekleyin izleyin. yemini yiyip suyunu içtiğinden emin olun dışkısını kontrol edin yeter bence...
Kafesine hiç yaklaşmadan mı bekleyeyim? Bir tek ayçekirdeğini ağzına alıyor yemeden atıyor

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
çok normal, yeni ortamına yeni sahibine alışması zaman alacaktır

hatcinson

Yeni Üye
Teşekkürler yorumlar için. Sabredeceğiz biraz o halde:)

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yeni yapılmış dışkı fotoğrafı paylaşın. Ona zaman tanıyın. Çekirdeği kıramaması normal daha yavru ve alıştırılmamış sanırım. Ona dal darı verin elinizle kafes içi eğitim verin. 10 gün kafesten çıkarmayın heyecanlanıp duvarlara çarpabilir

hatcinson

Yeni Üye
Yeni yapılmış dışkı fotoğrafı paylaşın. Ona zaman tanıyın. Çekirdeği kıramaması normal daha yavru ve alıştırılmamış sanırım. Ona dal darı verin elinizle kafes içi eğitim verin. 10 gün kafesten çıkarmayın heyecanlanıp duvarlara çarpabilir
Hep aynı yerde sabit duruyor. Sadece kafese elimi soktuğumda hareket ediyor. Ne yeme gidiyor ne suya

Üst Alt