• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Bakımı Eve yeni gelen daha bebek muhabbet kuşu bilgilendirme destek

İbrahim G.

Yeni Üye
Petshop bir arkadaştan 35 günlük bir muhabbet kuşu sahiplendim. İlk defa bukadar küçük bir muhabbet kuşu beslicem. Arkadaşım 35 günlük olduğunu söyledi ve yeni yem kırdığını söyledi ve bana bakabilceğimi açıkladı. Emin olmak için tekrar bu forum üzerinden sormak istedim. Kuş daha çok ufak kafeste güzel bir ortam hazırlayıp koydum dinleniyor şuan hatta uyudu bile😁 elime aldım uçamıyor sadece elimin üzerinde duruyor sormak istediğim şey bakımı nasıl olmalı bilgisi olanlar bu konuda beni bilgilendirebilirmisiniz? Yanına dal darı ile multivitaminli su koydum başka ne yapabilirim? Daha küçük olduğu için eğitim vermem uygun olurmu? Bu konularda beni bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler 🤎

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba düzenli olarak takviye desteği belli aralıklarla sağlayın. Evet eğitim verebilirsiniz ama önce size güven duymasını sağlayın sizden zarar gelmediğini anlayınca o güven zamanla sağlanacaktır ve en sonunda en iyi arkadaşınız olacak omzunuzdan hiç ayrılmayacaktır. 🌸 Videosunu görebilir miyiz

İbrahim G.

Yeni Üye
Merhaba düzenli olarak takviye desteği belli aralıklarla sağlayın. Evet eğitim verebilirsiniz ama önce size güven duymasını sağlayın sizden zarar gelmediğini anlayınca o güven zamanla sağlanacaktır ve en sonunda en iyi arkadaşınız olacak omzunuzdan hiç ayrılmayacaktır. 🌸 Videosunu görebilir miyiz
Merhaba takviye desteği derken ne verebilirim kaç günde bir vermeliyim?

İbrahim G.

Yeni Üye
Videosunu nasıl gönderebilirim mp4 uzantılı diye kabul etmiyor

İbrahim G.

Yeni Üye
O aramızdaki güveni nasıl inşa edebilirim?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba takviye desteği derken ne verebilirim kaç günde bir vermeliyim?
Multivitamin gervit, probiyotik ya kanatlıoil markası prozim plus yada rohnfried ürünü entrobac bu ikisinden biri olabilir. Tüy dönemlerinde ise BT amin forte. Belli periyotlarla verebilirsiniz.
Videosunu nasıl gönderebilirim mp4 uzantılı diye kabul etmiyor
Streamable.com üzerinden videosunu ekleyin oradaki çıkan linki burada paylaşın.
O aramızdaki güveni nasıl inşa edebilirim?
Yavru kuşlar insanlara alışmaya çok yatkındırlar bu yüzden güven sağlama çok çabuk ve kolay olur. Avcunuza yem koyun kafes kapağını açıp onun göreceği şekilde eliniz dursun ilk başlarda gelmeyebilir ama sonra sonra merak edip ilgisini çekip gelecektir. Gün içinde bu işlemi çok sık yapın. Kafeste iken gidin bol bol konuşun.

İbrahim G.

Yeni Üye
Multivitamin gervit, probiyotik ya kanatlıoil markası prozim plus yada rohnfried ürünü entrobac bu ikisinden biri olabilir. Tüy dönemlerinde ise BT amin forte. Belli periyotlarla verebilirsiniz.

Yavru kuşlar insanlara alışmaya çok yatkındırlar bu yüzden güven sağlama çok çabuk ve kolay olur. Avcunuza yem koyun kafes kapağını açıp onun göreceği şekilde eliniz dursun ilk başlarda gelmeyebilir ama sonra sonra merak edip ilgisini çekip gelecektir. Gün içinde bu işlemi çok sık yapın. Kafeste iken gidin bol bol konuşun.
Watch unnamed | Streamable şuan bu şekilde bekliyor

İbrahim G.

Yeni Üye

Kuş uçmayı henüz öğrenmemiş ilerleyen zamanlarda kendi kendiliğinden uçmayı başarabilirmi sizce?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Maşallah daha gaga siyahlığı duruyor. Kanat kasları güçlendikçe evet uçmayı mutlaka başarır merak etmeyin. Önce çok yükselmeyebilir alçaktan uçar sonra sonra açılır.

İbrahim G.

Yeni Üye
Maşallah daha gaga siyahlığı duruyor. Kanat kasları güçlendikçe evet uçmayı mutlaka başarır merak etmeyin. Önce çok yükselmeyebilir alçaktan uçar sonra sonra açılır.
Uzamıyor diye ufaktan seviyorum avucumun içinde hatta karnımın üzerinde bekletiyorum bunu yapmamda sakınca varmıdır

İbrahim G.

Yeni Üye
Şuan bu şekilde ben sevecen yaklaşıyorum ama sanki uykulu gibi sürekli onuda daha bir bebiş olmasına veriyorum. Bu süreçte ne yapabilirim neler yapabilirim sizce?

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Uzamıyor diye ufaktan seviyorum avucumun içinde hatta karnımın üzerinde bekletiyorum bunu yapmamda sakınca varmıdır
Hayır yoktur. Bu anın tadını çıkarın biraz palazlandıkça gözü açıldıkça bunları yapamayabilirsiniz. 🙂
Şuan bu şekilde ben sevecen yaklaşıyorum ama sanki uykulu gibi sürekli onuda daha bir bebiş olmasına veriyorum. Bu süreçte ne yapabilirim neler yapabilirim sizce?
Evet bebek olduğu için sürekli uyuma gereği duyarlar. Bana gelen oğlumda aynı böyleydi avcumun içinde uyurdu hep onu öperdim severdim ama büyüdükçe tam bir canavar oldu 😩😍 aslında sizle sürekli olursa ekstra size alışması için çaba sarf etmenize gerek yok. Zamanla sizi annesi babası sanıp sizden hiç ayrılmayacaktır.

İbrahim G.

Yeni Üye
Hayır yoktur. Bu anın tadını çıkarın biraz palazlandıkça gözü açıldıkça bunları yapamayabilirsiniz. 🙂

Evet bebek olduğu için sürekli uyuma gereği duyarlar. Bana gelen oğlumda aynı böyleydi avcumun içinde uyurdu hep onu öperdim severdim ama büyüdükçe tam bir canavar oldu 😩😍 aslında sizle sürekli olursa ekstra size alışması için çaba sarf etmenize gerek yok. Zamanla sizi annesi babası sanıp sizden hiç ayrılmayacaktır.
İlk uçuşuna şahit oldum çook tatlı hergele 🥺

İbrahim G.

Yeni Üye

Şunu fark ettim yemlerini çoğunu hala kırmakta zorluk çekiyor lakin ona göre yumuşak bir yem olursa rahatça yiyebiliyor

xd321

Yeni Üye
Şunu fark ettim yemlerini çoğunu hala kırmakta zorluk çekiyor lakin ona göre yumuşak bir yem olursa rahatça yiyebiliyor
Merhabalar, yavru kuşlara özel mamalar var onlardan alabilirsiniz ya da evde irmik ile sıcak su karıştırıp mama kıvamında verebilirsiniz ancak bu tür mamaları çok vermeniz kuşunuzun yem yemesinin önüne geçebilir. O yüzden günde 1 kere verebilirsiniz isterseniz. Bu zorunluluk değil tavsiyedir. Benim kuşum yem yemediği zamanlarda bunu yapıp zamanla yeme alıştırmıştım. Tüyü kadar ömrü olur umarım 🌸

İbrahim G.

Yeni Üye
Destekleriniz için teşekkürler
Söylediklerinizi duruma göre gözlem yapıp teker teker deneyeceğim ❤

sudeblcc

Yeni Üye
Ayyy benim kuşun bebekliğine benziyor aynı görünce duygulandım😍 şimdi eşşek kadar oldu.
Sizin bebişte çok şeker inşallah tüyü kadar uzun ömrü olur🥰

Ekli dosyalar

İbrahim G.

Yeni Üye
Ayyy benim kuşun bebekliğine benziyor aynı görünce duygulandım😍 şimdi eşşek kadar oldu.
Sizin bebişte çok şeker inşallah tüyü kadar uzun ömrü olur🥰
Koyu yeşil ve siyah sanki dışkısı var bunun sebebi araştırdım da stres olduğu yazıyor bilginiz var mı

Üst Alt