• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Ev yapımı kraker

limonvezeytin

Aktif Üye
Kendi yaptığım kraker tarifimi ekleyecektim ama sanırım daha önceden paylaşılmış belki alternatif olur diyerek ben de yazıyorum🥰
Önce elma,armut,çilek,havuç vb. sebze meyvelerimizi rendeliyoruz ve suyunu sıkıyoruz ki krakerimiz nemli kalmasın.Sonrasında muz ve hurmayı iyice eziyoruz (bunlar yapışkanlığını arttırıyor deneyimlerim sonucu anladım)
Ve ikisini bir kapta birleştiriyoruz.Üzerine ben robottan geçirerek badem,ceviz,fındık vs. ekliyorum.Kalamar kemiğini de ekleyebilirsiniz benim kuşlarım kalamar kemiğini gidip direkt yemiyorlar o yüzden kalamar kemiğini de ekliyorum.Keten tohumu,chia tohumu,yulaf tohumu,deve dikeni tohumu tozu da ekliyorum.Kuş sayınıza göre meyveleri ayarlamanız gerek ki bayatlamadan tüketilsin.Asıl şekli bütün tutan bir yumurtanın beyazını da ekliyoruz.Malzemelerinizin kıvamına göre yem ekliyoruz ben 1 su bardağı kadar ekliyorum.Sonrasında önceden ısıtılmış 180/200 derece fırında fanlı ayarda 15 dakika kadar pişiriyorum.Benim kuşlarımdan biri engelli olduğu için kafese astığımda dengesini sağlayamıyor bu sebeple ben dümdüz yayıp pişiriyorum sonrasında da kırıklıyorum ve mama kaplarına koyuyorum.Siz dilerseniz karton bardakların zeminine yerleştirip pişirebilirsiniz.Havalandırma işi bitince de iğne yardımıyla ortasına ip geçirip asabilirsiniz.Ben meyveleri çok koyduğum için bazen nemli kalabiliyor iyice pişirdikten sonra balkonda havalandırıyorum.Genelde akşam yapıp sabaha kadar havalandırıyorum.Saklama koşulları için de cam bir kavanoza koyuyorum 1 ay kadar gidiyor zaten kokusundan anlarsınız.Kavanozu karanlık bir yere koyun,tüm kuşlara afiyet olsun🥰🥰

limonvezeytin

Aktif Üye
Watch unnamed | Streamable
Bu video da şubat ayından.Zeytin çok ürkek olmasına rağmen kraker uğruna elimi takip ediyor🥰🥰Benim kuşlarım çok seviyor hatta Kafese asarak koyduğum zamanlarda 1 gecede bittiği oldu.Karton bardaklardan kalıp yaptığım fotoğrafı da aşağıya ekledim

Ekli dosyalar

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Watch unnamed | Streamable
Bu video da şubat ayından.Zeytin çok ürkek olmasına rağmen kraker uğruna elimi takip ediyor🥰🥰Benim kuşlarım çok seviyor hatta Kafese asarak koyduğum zamanlarda 1 gecede bittiği oldu.Karton bardaklardan kalıp yaptığım fotoğrafı da aşağıya ekledim
Elinize sağlık, çok güzel bir anlatım olmuş. Kuşlara da afiyet olsun.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Elinize ve emeğinize sağlık ☺Sizden ricam bir dahakine video da istiyorum böylece daha çok faydalı olacaktır ☺👍