• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Eşlerde didişme

Cafer Kuş

Aktif Üye
Dişi kuşuma erkek kuşa almıştım 10 gün ayrı kafeslerde (erkek kuş yuvalıklı kafeste) durdu.Şuan 4 gündür beraber aynı kafesteler eskisi gibi uzak mesafe yok ama gaga çarpıştırıyolar birde kızıştırma için erkeğe bişey yediremiyorum dişi kuş öterek yanına gidiyor ama o sert tepki veriyo neden acaba bana yer kavgası yapıyorlar gibi geldi.

Cafer Kuş

Aktif Üye
Bir yaşında olan erkek kuşuma aynı şekilde 3 ayın içinde 3 kez dişi kuş aldım.
1. de dişi daha küçük olmasına ramen erkek kuşumu yıldırdı büyük kanat tüylerine bile zarar verdi yem bile yedirmedi kuşa
2. si yaşça erkek kuşumdan büyük ancak iri ve çok güzel bir kuştu onla kavga etmediler ancak yan yana kardeş kardeş duruyorlardı
3. sü kafese atar atmaz bir birlerine kustular ve erkek kuş bülbül gibi şakımaya başladı yerinde duramıyor daha 1 hafta oldu ancak yem kusma kaşıma birbirlerine kur yapma hepsi var erkek ayak atıyo dişi kaçınıyor henüz kızgın değil ceresi koyulaşmadı dışkısı sulu yer değişikliğinden etkılendi sanırım

Diyeceğim olmayınca olmuyor ben erkek kuştan umudumu kesmiştim ancak bu sefer olacak gibi çok seçici hayvanlar.
Bende de dişi kuşum iri ve biraz hırçın ona yumurta havuç yedirsem kızgın oluyor ama erkek kuş nasıl kızdıracam bilmiyorum hep çekingen hem dişiden hem benden korkuyor gagalşıyorlar sadece @ömer18

Üst Alt