• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Eskişehir'de Enjektörle Ya da Kursaktan Elle Besleme Yapmaya Yardımcı Olacak Var mı?

pamukprens_26

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
kursak mantarı
Hastalık Belirti Tarihi
17 Tem 2023
Geçen hafta yavrumuza kanatlı veterineri tarafından kursak mantarı teşhisi konuldu. Günde 3 defa ilaç 5 defa da mama vermemiz gerekiyor ağızdan enjektör ile.. Ama kuşu tutamıyoruz çırpınıyor, tutsak bu defa da gagasını açmıyor, 2 saat uğraşıp açtırsak bu defa da tam o anda kafasını çeviriyor ve biz ne ilacını ne de beslemesini bir türlü düzgünce yapamıyoruz. Kuşumuz da strese giriyor biz de. Acaba Eskişehirde elle besleme yapmamıza yardımcı olacak biri var mı? 1 haftadır düzelemedi kendi de yem yemiyor. Çaresiz kaldık.. Teşekkürler.

Sylmbkts

Aktif Üye
Merhaba elle besleme aparatıyla mı beslemeye çalışıyorsunuz?

Sylmbkts

Aktif Üye
Ben de kuşumu elle beslemek zorunda kaldım, sizi çok iyi anlayabiliyorum çaresizlik çok zor gerçekten. Size tavsiyem kuşu havlu gibi bir şeyle kavramanız, ben biraz da kafasının üstüne gelecek şekilde havluyla tutup bir nevi kuşu sarıyordum. Sarılı kuşu tutarken de baş parmağım ve işaret parmağımla başını sabitleyi kalan üç parmağımla da gövdesine gelecek şekilde kavrıyordum. İnternette kursaktan besleme videoları var, ben Burak Uçar’ın videosundan faydalanmıştım. Yanlış yerden verirseniz kuşu aspire edebilirsiniz. Ben sadece deneyimimi aktardım bu konuda tecrübeli değilim, yanlışım varsa arkadaşlar düzeltecektir. Ama tavsiyem bir kaç video izlemeniz, kursaktan besleme yapamıyorken de yine havluyla tutuyordum ve gaga kenarından şırınga ile az az mama veriyordum. İnsülin şırıngasıyla veriyordum

rilish26

Müdavim
Esnaf sarayında petshoplar var havalar zaten çok sıcak uzak değilseniz bence oraya bir sorabilirsiniz.

efe1903

Tutkulu
Ben hiç yapmadım fakat esnaf sarayının en aşşasında petshopcular var oraya gidip sorabilirsiniz bilen vardır elbette.