• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Eşi olmayan kuş yumurtladı

lumoss

Yeni Üye
Merhaba. Sultan papağanım var dişi 1 yaşında. Geçen hafta kafesin tabanında yumurta gördüm daha sonra aldım yumurtayı. Fakat bir iki sonra tekrar yumurtlamıştı. Bu sefer almadım kafesin tabanında duruyor sık sık yere iniyor orada oturuyor. Yumurtayı almaya çalıştığımda ,ısırma gibi bir huyu olmamasına rağmen, çok sert şekilde ıssırdı. Böyle agresif tavırlara alışık değilim ve açıkçası endişelendim. Eş durumuna gelirsek eşi yok ve eş alma gibi bir durumum da yok maalesef. Ne yapmalıyım yardım olursanız çok sevinirim.

Bahar Y.

Müdavim
Merhaba. Sultan papağanım var dişi 1 yaşında. Geçen hafta kafesin tabanında yumurta gördüm daha sonra aldım yumurtayı. Fakat bir iki sonra tekrar yumurtlamıştı. Bu sefer almadım kafesin tabanında duruyor sık sık yere iniyor orada oturuyor. Yumurtayı almaya çalıştığımda ,ısırma gibi bir huyu olmamasına rağmen, çok sert şekilde ıssırdı. Böyle agresif tavırlara alışık değilim ve açıkçası endişelendim. Eş durumuna gelirsek eşi yok ve eş alma gibi bir durumum da yok maalesef. Ne yapmalıyım yardım olursanız çok sevinirim.
Yumurtayı tekrar alın boş yere kuluçka psikolojisine girmesin :)

EnesGenç

Eski Forumcu
Büyük ihtimalle kızgınlık yumurtası yaptı.

Murat Halisdemir

Müdavim
Kızgınlık yumurtası al direk boşa oturup kendini yormasın eş durumu ilerde dusunursun bazen eş yanliş seçip yaparsan dişi kuşun ölebilir erkek basta bisey yapmaz yabani bi sultansa ilerde baskın olup disi dovuyo erkek alirsan dikkat et

lumoss

Yeni Üye
Kızgınlık yumurtası al direk boşa oturup kendini yormasın eş durumu ilerde dusunursun bazen eş yanliş seçip yaparsan dişi kuşun ölebilir erkek basta bisey yapmaz yabani bi sultansa ilerde baskın olup disi dovuyo erkek alirsan dikkat et
Tekrar yumurtlarsa yine mi alayım? Emin değilim ama yumurta var gibi duruyor çok uçamıyor

Murat Halisdemir

Müdavim
Uçmaz zaten yumurta varsa yavaş hareket eder çikarma kafesde kalsin

Murat Halisdemir

Müdavim
Sabahları kafeste durduğunda çok bağırıyor çıkarmazsak da susmuyor maalesed
Dikkat çekmek için yapıyo istediği bişey olabilir benim kuşlar çok ötüyo kulağım çınlıyo resmen başka kuşlar var onlarla goruslerini birbirine bakar şekilde yapiyorum susuyo birbirlerini görmezseler hic susmuyo kafam agriyo :)

lumoss

Yeni Üye
Dikkat çekmek için yapıyo istediği bişey olabilir benim kuşlar çok ötüyo kulağım çınlıyo resmen başka kuşlar var onlarla goruslerini birbirine bakar şekilde yapiyorum susuyo birbirlerini görmezseler hic susmuyo kafam agriyo :)
Dışarı çıkmak istiyor. Sürekli dışarda olayım ve hiç yalnız kalmayın istiyor.

Murat Halisdemir

Müdavim
Arada çıkar koy evde uçsun sonra geri koy 1 saat çikar koy bakalim napcak surekli cikmaz istemez ama alismiş olabilir sana baya dikkat cekme icin cikmak ister az cikar koy sen baska kuş varmi ?