• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Eşi olan kuşum başka bir kuş ile çifleşti.

laye

Yeni Üye
Merhaba sevgili dostlar. Muhabbet kuşumun bir eşi var. Daha önce yavru aldım şimdi 6 tane yumurtası var. Bir dili kuşum daha var ama hiç bir erkek ile anlaşamıyor, eş olmuyor. Bu çift olan erkeğim ile bu eş tutmayan dişi anlaşıyor ama hatta bu gün iki kez gözümün önünde çifleştiler. Bu durum da ne yapacağım. Erkek olanın eşi var ama başkası ile çifleşti.. Eee bu dişi de sadece bu erkek ile eş olacak gibi şimdi bir de çifleşti yumurta verme ihtimali var nasıl bir yol izleyeceğim? Acaba aynı kafeste 2 dişi bir erkek olur mu? Olursa nasıl olur?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba sevgili dostlar. Muhabbet kuşumun bir eşi var. Daha önce yavru aldım şimdi 6 tane yumurtası var. Bir dili kuşum daha var ama hiç bir erkek ile anlaşamıyor, eş olmuyor. Bu çift olan erkeğim ile bu eş tutmayan dişi anlaşıyor ama hatta bu gün iki kez gözümün önünde çifleştiler. Bu durum da ne yapacağım. Erkek olanın eşi var ama başkası ile çifleşti.. Eee bu dişi de sadece bu erkek ile eş olacak gibi şimdi bir de çifleşti yumurta verme ihtimali var nasıl bir yol izleyeceğim? Acaba aynı kafeste 2 dişi bir erkek olur mu? Olursa nasıl olur?
İki dişi ve bir erkek asla olmaz kaos çıkar.. Maalesef dişiyi ayrı kafeste gözlemleyeceksiniz

laye

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim. Evet, daha yeni kafese diğer dişi girdi kavga ettiler hemen. Bende arada kaldım, kuşlar aşkı Memnu yaşıyor vallaha :) ilk defa başıma böyle bir şey geliyor. Dişiye yeni bir yuvalık alıp bakacağım neler olacak. Esenlikle.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederim. Evet, daha yeni kafese diğer dişi girdi kavga ettiler hemen. Bende arada kaldım, kuşlar aşkı Memnu yaşıyor vallaha :) ilk defa başıma böyle bir şey geliyor. Dişiye yeni bir yuvalık alıp bakacağım neler olacak. Esenlikle.
Rica ederim gerçekten aşkı memnu olmuş 🤣🤣 Ben de esenlikler dilerim 🌸

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Diğeri yumurtada diyorsunuz. O dişi yumurtaları çıkarır yavrularda bakabilir. Ama burada sizede iş düşüyor. Hergğn mamalarla destek olup dişiyi rahatlatmalısınız. Yavrular çıkınca Yuvada daldarı bulundurabilirsiniz.

Erkeğide diğer dişiyle başka kafese koyup yuvalık takabilirsiniz.

Son seçenek eşler aynı düzende devam edip eş tutmayan dişi ayrı kafeste aynı şekilde kendi yoluna devam etmesi.

laye

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim. Evet, yem takviyesi, yumurta maması, sularına vitamin vs daldarı hepsi var. Yavrulu kuşlarım için mama da hazırlıyorum 2 günde bir. Bakalım neler olacak şuan yuvalık eksik sadece onu da bir iki güne temin ederim. Şuan kafam çok karışık ilk eşi yumurtaya yatmaz, tek bakamaz bir daha eş tutmazlar diye korkuyorum.

laye

Yeni Üye
Diğeri yumurtada diyorsunuz. O dişi yumurtaları çıkarır yavrularda bakabilir. Ama burada sizede iş düşüyor. Hergğn mamalarla destek olup dişiyi rahatlatmalısınız. Yavrular çıkınca Yuvada daldarı bulundurabilirsiniz.

Erkeğide diğer dişiyle başka kafese koyup yuvalık takabilirsiniz.

Son seçenek eşler aynı düzende devam edip eş tutmayan dişi ayrı kafeste aynı şekilde kendi yoluna devam etmesi.
Ve acaba erkek bir gün bir kafeste, bir gün bir kafeste dursa sıkıntı çıkar mı? Kulağa absürt geliyor ama en azından dişilere destek olur diye düşünüyorum.

Üst Alt