• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuluçka Dönemi Eşi ile ayrılan dişi kuşa nasıl destek olabirim?

emircan7777

Yeni Üye
Bugün erkek kuşu ayırdım dişi kuluçkaya yatmaya devam ediyor kuluçkasının 12.gününde 7 yumurtadan 4 tanesi dolu 2 boşu attım bu süreçte dişiye nasıl daha iyi bakabilirim veya bu süreçte bir problemle karşılaşırmıyım?

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Bugün erkek kuşu ayırdım dişi kuluçkaya yatmaya devam ediyor kuluçkasının 12.gününde 7 yumurtadan 4 tanesi dolu 2 boşu attım bu süreçte dişiye nasıl daha iyi bakabilirim veya bu süreçte bir problemle karşılaşırmıyım?
Neden ayırdınız erkeği

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Erkek bir arkadaşımındı onlarında taşınma durumu vardı o yüzden mecbur kaldım bide erkek çok rahatsız ediyordu dişiyi sürekli çiftleşmeye çalışıyordu daha öncede konu açmıştım belirttim orda
Merhaba doğru yaptınız, dişinin yatması çok iyi, az kalmış yarıyı geçmiş😊🤲
Yuvalık içinde besleyin lütfen yavrular çıkmaya başlayınca yorulacak o zaman beslenme üst seviye olmalı

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Şimdiden versele laga el besleme maması şiringa bulundurun, yetmediği yerde siz besliyeceksiniz😊

emircan7777

Yeni Üye
Merhaba doğru yaptınız, dişinin yatması çok iyi, az kalmış yarıyı geçmiş😊🤲
Yuvalık içinde besleyin lütfen yavrular çıkmaya başlayınca yorulacak o zaman beslenme üst seviye olmalı
Yuvalığım biraz küçük içersinine pet şişe kapağı ile yem koysam sorun olurmu her gün kafese yumurta maması koyarım zaten

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yuvalığım biraz küçük içersinine pet şişe kapağı ile yem koysam sorun olurmu her gün kafese yumurta maması koyarım zaten
Yavrular çıkmaya başlayınca yuvalığı değiştirin, bebeklerle sığmaz rahat etmeli
Her gün mama olmaz 2 gün yem 1 gün mama

emircan7777

Yeni Üye
Merhaba iyi akşamlar yeni konu açmak istemediğim için burdan soruyorum dişi ilk gün hiç ötmedi ama son günlerde aşırı ötmeye başladı çarşamba akşamı ayırmıştım perşembe ötmedi cuma cumartesi ve bugün aşırı derecede ötüyo genellikle sabah bağırma ve çağrı sesi karışık bir şekilde genellikle yuvanın içinde olacak şekilde bağırıp ötüyor ortam sakin ışık yok gece ötmüyor çok rahatsız etmeye başladı bu bağırmalar ilk yavru çıkmasıyla kesilirmi napmam gerek.Yumurtlaradan yana sorun yok yatmaya devam ediyor.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba iyi akşamlar yeni konu açmak istemediğim için burdan soruyorum dişi ilk gün hiç ötmedi ama son günlerde aşırı ötmeye başladı çarşamba akşamı ayırmıştım perşembe ötmedi cuma cumartesi ve bugün aşırı derecede ötüyo genellikle sabah bağırma ve çağrı sesi karışık bir şekilde genellikle yuvanın içinde olacak şekilde bağırıp ötüyor ortam sakin ışık yok gece ötmüyor çok rahatsız etmeye başladı bu bağırmalar ilk yavru çıkmasıyla kesilirmi napmam gerek.Yumurtlaradan yana sorun yok yatmaya devam ediyor.
Merhaba, beslenmesi nasıl?
Yavrular için çağrı, beslenme için, tedirginlikten çağrı olabilir
Erkek duruyor mu?

emircan7777

Yeni Üye
Merhaba, beslenmesi nasıl?
Yavrular için çağrı, beslenme için, tedirginlikten çağrı olabilir
Erkek duruyor mu?
Büyük ihtimalle beslenme için çünkü yem ister gibi bi hali var ağzını açıp kapıyor daldarısı yediriyorum biraz susuyor sonra tekrar başlıyor tedirginlikten olacağını zannetmiyorum.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Büyük ihtimalle beslenme için çünkü yem ister gibi bi hali var ağzını açıp kapıyor daldarısı yediriyorum biraz susuyor sonra tekrar başlıyor tedirginlikten olacağını zannetmiyorum.
Yuvalığa bolca yem bırakın lütfen

Üst Alt