• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Eş seçimi Eş veya Arkadaş alınırken ne yapılmalı?

teks_winrer

Paylaşımcı
Merhabalar, önceki konularıma denk gelmiş olanlar bileceklerdir ki engelli bir dişi forpusum var. Bir ayağı yok ve bana oldukça bağlandı ve ara sıra kur hareketi yapıyor. Ona eş veya arkadaş almakta kararsızım ama yine de hayata geçirmem durumunda yapmam gerekenleri öğrenmek istiyorum. Aklımdaki soruları tek tek yazacağım ancak aklıma gelmeyen ama bilmem gereken bir şey varsa eklerseniz çok sevinirim.

1. Nereden sahiplenmeliyim? (Petshop mu yoksa üretici mi?)
2. Karantina süreci ne kadar olmalı?
3. Anlaşamama durumu olur mu? Çünkü kuşum bana fazla bağlandı ve devamlı kafes dışında olmak istiyor.
4. 2 forpus için minimum kafes büyüklüğü ne kadar olmalı?
5. Tanıştırma süreci nasıl olmalı?
6. Yeni alınan üyeyi birbirleriyle tanıştırmadan önce eğitmeli ve ele alıştırmalı mıyım?
7. Engelli kuşum bir sıkıntı yaşar mı?
8. Sesleri çok artar mı? Kuşum normalde oldukça sessiz ve sadece kafes dışına çıkmak için ısrar edince veya ben odada değilken ötüyor. Forpus türünü de en başta aşırı gürültücü bir tür olmadığı için tercih etmiştim, benlik bir problem yok ama ev ahali sıkıntı çıkarabilir.

Ufak düzenleme: Yavru almak istemiyorum.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba güvendiğiniz petshop varsa olur yoksa üreticiler daha iyi olur. Karantina süresi bir hafta on gün kadar uygulanabilir. Anlaşamama durumu her kuş türü için geçerlidir. Yavru almak istemezseniz yuvalık takmazsınız. Eğer yeni kuşu eğitmek istiyorsaniz başka odada diğer kuşun sesini duymayacak şekilde eğitebilirsiniz. Öteki türlü eğitim biraz zorlayabilir. Çünkü kendi türünden birinin sesini bile duymak onu etkiler. Ama yanına arkadaş olsun diye sahipleniyorum diyorsunuz eğitim çok ta şart olmaz. Buna siz karar verin. Diğer sorular hakkında forpus sahibi olan arkadaşlarım daha sağlıklı bilgi verir size. 🌸

teks_winrer

Paylaşımcı
Merhaba güvendiğiniz petshop varsa olur yoksa üreticiler daha iyi olur. Karantina süresi bir hafta on gün kadar uygulanabilir. Anlaşamama durumu her kuş türü için geçerlidir. Yavru almak istemezseniz yuvalık takmazsınız. Eğer yeni kuşu eğitmek istiyorsaniz başka odada diğer kuşun sesini duymayacak şekilde eğitebilirsiniz. Öteki türlü eğitim biraz zorlayabilir. Çünkü kendi türünden birinin sesini bile duymak onu etkiler. Ama yanına arkadaş olsun diye sahipleniyorum diyorsunuz eğitim çok ta şart olmaz. Buna siz karar verin. Diğer sorular hakkında forpus sahibi olan arkadaşlarım daha sağlıklı bilgi verir size. 🌸
Bizimki kafesten çıktı mı girmek istemiyor. Kafese sokarken bile zorluk yaşıyorum hiç eğitilmemiş kuşu sokmak daha zor olacağı için acaba önden eğitmek daha mı mantıklı olur diye düşünmüştüm. Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Üst Alt