teks_winrer
Paylaşımcı
Merhabalar, önceki konularıma denk gelmiş olanlar bileceklerdir ki engelli bir dişi forpusum var. Bir ayağı yok ve bana oldukça bağlandı ve ara sıra kur hareketi yapıyor. Ona eş veya arkadaş almakta kararsızım ama yine de hayata geçirmem durumunda yapmam gerekenleri öğrenmek istiyorum. Aklımdaki soruları tek tek yazacağım ancak aklıma gelmeyen ama bilmem gereken bir şey varsa eklerseniz çok sevinirim.
1. Nereden sahiplenmeliyim? (Petshop mu yoksa üretici mi?)
2. Karantina süreci ne kadar olmalı?
3. Anlaşamama durumu olur mu? Çünkü kuşum bana fazla bağlandı ve devamlı kafes dışında olmak istiyor.
4. 2 forpus için minimum kafes büyüklüğü ne kadar olmalı?
5. Tanıştırma süreci nasıl olmalı?
6. Yeni alınan üyeyi birbirleriyle tanıştırmadan önce eğitmeli ve ele alıştırmalı mıyım?
7. Engelli kuşum bir sıkıntı yaşar mı?
8. Sesleri çok artar mı? Kuşum normalde oldukça sessiz ve sadece kafes dışına çıkmak için ısrar edince veya ben odada değilken ötüyor. Forpus türünü de en başta aşırı gürültücü bir tür olmadığı için tercih etmiştim, benlik bir problem yok ama ev ahali sıkıntı çıkarabilir.
Ufak düzenleme: Yavru almak istemiyorum.
1. Nereden sahiplenmeliyim? (Petshop mu yoksa üretici mi?)
2. Karantina süreci ne kadar olmalı?
3. Anlaşamama durumu olur mu? Çünkü kuşum bana fazla bağlandı ve devamlı kafes dışında olmak istiyor.
4. 2 forpus için minimum kafes büyüklüğü ne kadar olmalı?
5. Tanıştırma süreci nasıl olmalı?
6. Yeni alınan üyeyi birbirleriyle tanıştırmadan önce eğitmeli ve ele alıştırmalı mıyım?
7. Engelli kuşum bir sıkıntı yaşar mı?
8. Sesleri çok artar mı? Kuşum normalde oldukça sessiz ve sadece kafes dışına çıkmak için ısrar edince veya ben odada değilken ötüyor. Forpus türünü de en başta aşırı gürültücü bir tür olmadığı için tercih etmiştim, benlik bir problem yok ama ev ahali sıkıntı çıkarabilir.
Ufak düzenleme: Yavru almak istemiyorum.