• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Eş Tuturmak zor iş mi

Cafer Kuş

Aktif Üye
Cafer kuşum çok yaramaz bir dişi yanına bir erkek alalım eş olsunlar dedim ama cafer önceden gün içinde 3 saat kadar dışarıda duruyordu. Yeni erkek kuşu yanına koydum ufacık kaldı bizim kuş cins olarak iri mi bilemedim bizim dişi kuş kafese ortakçı çıktı diye kızdı gibi (tanışma videosu ve kuşların fotoğrafları aşağıda şuan mesafeler uzak tek tünek üzerinde gerilim var aralarında) @Şehmus BAKIR @Taha

Cafer Kuş

Aktif Üye
çok teşekkürler peki bizim diş kuş dışarı çıkmaya alışkın onu dışarıya salayım mı arada

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
merhaba.

durumu şöyle analiz etmek lazım, dişi bu zamana kadar kafeste tekti ve size alışkındı, şimdi hem kafese hemde size bir ortakçı geldi, kıskanması normal.
Taha Bey yapmanız gerekeni söylemiş, doğru tespit.
Bundan sonrası için bol gözlem, hatta kuşları ayırdığınız süreyi ( 10 gün ) uzatabilirsiniz. Erkeğin yuvalığın olduğu kafesi iyice benimsemesi lazım, süreyi uzatın dememdeki gaye, erkek kuş için hem ortam yeni, düzen yeni, kafes yeni hem de dişinin hazırlanması için 10 gün yetmeyebilir.

Sağlıklı günler.

Üst Alt