• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Eş seçimi Eş tutarlar mı?

kussevdalisi25

Yeni Üye
Kafeste hep yan yanalar ama yem kusma,kafa kaşıma yok . Yem yerken yemlik için ufak bi kavga ediyorlar sadece. Arada gagalarini birleştiriyorlar. 1.5 - 2 aydir bendeler . Dişi bazen yuvaligi kemiriyor ama içine girdiğini görmedim. Eş tutma ihtimalleri var mı?

Ekli dosyalar

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Kafeste hep yan yanalar ama yem kusma,kafa kaşıma yok . Yem yerken yemlik için ufak bi kavga ediyorlar sadece. Arada gagalarini birleştiriyorlar. 1.5 - 2 aydir bendeler . Dişi bazen yuvaligi kemiriyor ama içine girdiğini görmedim. Eş tutma ihtimalleri var mı?
Merhabalar bende 2 muhabbet kuşumu yanyana koyduğumda eş olmaları 2 ay sürdü fakat en önemli şeyin kızışmaları olduğunu anladım kızışmaları için mama yaptıktan sonra çiftleştiklerini görmüştüm

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba kuşları 10 gün kadar ayırın birbirlerini görsünler, dişi eşi kabul ederse çifleşme olur🤗

kussevdalisi25

Yeni Üye
Ayırma yöntemini yapmistim yine aynı sonuç olmuştu. Benim es kuşlarım var sarı disi mavi erkek. Mavi erkek bu yeşil dişiyle de ilgileniyor bu yeşil dişide mavi erkekle ilgileniyor. 2 kafesi üst üste koysam bu fotodaki gibi kapisini açık bıraksam mavi erkek hem eşiyle hem yesil disiyle çiftleşir mi?

Ekli dosyalar

enespzn

Yeni Üye
Ayırma yöntemini yapmistim yine aynı sonuç olmuştu. Benim es kuşlarım var sarı disi mavi erkek. Mavi erkek bu yeşil dişiyle de ilgileniyor bu yeşil dişide mavi erkekle ilgileniyor. 2 kafesi üst üste koysam bu fotodaki gibi kapisini açık bıraksam mavi erkek hem eşiyle hem yesil disiyle çiftleşir mi?
Hocam merhaba o kadar kolay olacağını sanmıyorum ve çiftleşince iş bitmiyor. Erkeğin yavru bakımına ve dişiye destek olması gerek o yüzden tek erkek ile ilerleyemezsin diye düşünüyorum

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çiftleşme olur fakat yumurtada sıkıntı olmaz, kuluçka dönemi ve bakım da çok sorun olur, erkek dişiyi besliyor hangisine yetişecek, bu yüzden çok yorucu ve uygun olmaz

kussevdalisi25

Yeni Üye
Cevaplar için teşekkürler.yeşil disi ve erkegi agir kavga olmadığı sürece ayni kafeste devam ediyorum. Son sorum bu yeşil kuslar ve es kuslarimin kafesi yan yana.mavi erkek kuş ile dışı yeşil kus arada birbirlerine gitmeye calisiyor . Yan yana dursa sıkıntı olur mu yoksa üst üste mi koyayim goremeyecekleri şekilde.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Cevaplar için teşekkürler.yeşil disi ve erkegi agir kavga olmadığı sürece ayni kafeste devam ediyorum. Son sorum bu yeşil kuslar ve es kuslarimin kafesi yan yana.mavi erkek kuş ile dışı yeşil kus arada birbirlerine gitmeye calisiyor . Yan yana dursa sıkıntı olur mu yoksa üst üste mi koyayim goremeyecekleri şekilde.
Rica ederim, mavi olanlarda eş durumu yoksa erkekleri değiştirebilirsiniz

Üst Alt