• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Eş Seçtirmeye Giderken Eşi Değiştirmek

Münzevi

Aktif Üye
Herkese tekrardan esenlikler! :)
Size yeni çiftimi daha önce paylaşmıştım ancak benim de içimin rahat etmemesi ve öneriler üzerine erkeği başka bir erkekle değiştirmiştim. Ancak bu çiftin evde kavgaya tutuşması sonrası artık yeter diyip pet shopa yine eş seçtirmeye giderken gözüme o sırada salmada çiftleşen çift takıldı. Ben diğerleri belki eş seçer diye beklerken yine put gibi durdular ve bu eşler o sırada 5 kere çiftleşti. Ben de götürdüğüm eşleri bırakıp bunları aldım. Eve getirdiğimde dişi direkt yuvayla ilgilendi ve şuan yuvada. Umarım her şey yolunda gider, artık yoruldum. :)
İşte yeni çiftim Şehnaz ve Şuayip :D

Bir de çok beğendiğim için yeni bir takım daha almış olabilirim. :/ onların adı da şimdilik Serfinazla Temel olsun. :/
Screenshot_20250120_184837_Gallery.jpg
20250120_154111.jpg
20250120_154059.jpg
20250119_194546.jpg
20250108_210646.jpg
20250109_230826.jpg

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Herkese tekrardan esenlikler! :)
Size yeni çiftimi daha önce paylaşmıştım ancak benim de içimin rahat etmemesi ve öneriler üzerine bugün dişi ve erkeğe ayrı ayrı eş seçtirdim. Erkek fazla duygusuz takılıyordu ancak dişim bu erkeğe çok çok az da olsa ilgi gösterdi. En azından ilk yanyana gelişlerinden beri bir tartışmaları olmadı. :) Ben de erkekleri değiştirdim.

Önceki erkeğimin adını Gökmen koymuştum, bu ise Gökbey olacak. :) Dişimin adı Doğa. :) veeee en sonda da bebeğim, ağzını yüzünü yoğurduğumun evladı, Roni! :)

Bir de sizlere ufak bir sorum olacaktı. Her kuş iyi anlaşsa da malum eş olmayabiliyor diye düşünüyorum. Sadece birbirlerinin alanlarına saygı duyarak arkadaş olarak da kalabiliyorlar. Ben bu canların eş olmalarını istiyorum. Şuan daha erken olduğunu düşünebiliriz, sonuçta ikisinin de yeni ortamlarına ve birbirlerine alışma süreleri olacaktır. Ancak, eş tutmayıp sadece yanyana sessiz ve saygılı kaldıkları varsaydığımızda, bu süreçte daha iyi anlaşmaları, kızışıp birbirlerini daha çok istemeleri ve eş olabilmeleri için ne yapmalıyım?

Aklımda 2 hafta kadar ayırma ve o süreçte kızıştırma düşüncesi var birbirlerini daha çok istemeleri ve yakınlık kurabilmeleri açısından. Sizin tecrübeleriniz ve önerileriniz nelerdir acaba? Çünkü bu güzel erkeği de açıkçası değiştirmek istemiyorum. Hem tipi tipine hem boyu boyuna uygun ve rengi çok güzel benim için. :)

Buyrun, Gökbey ve Doğa veeeee biricik bal kafalı Roni :)

Ekli dosyayı görüntüle 76503
Ekli dosyayı görüntüle 76504
Ekli dosyayı görüntüle 76501
Ekli dosyayı görüntüle 76502
Maşallah SüphanAllah çok güzeller🥰🤲
Önce alışsınlar iyice beyefendi Gökbey ve hanımefendi Doğa😊
Kızımız kızışma ya ceresi değişmeye başlasın o zaman ayırın👍🤲

Münzevi

Aktif Üye
Maşallah SüphanAllah çok güzeller🥰🤲
Önce alışsınlar iyice beyefendi Gökbey ve hanımefendi Doğa😊
Kızımız kızışma ya ceresi değişmeye başlasın o zaman ayırın👍🤲
Çok teşekkür ediyorum. :)

Ancak zaten o zamana kadar vakit geçirmiş kuşları ayırmanın mantığı kızıştığında daha hevesli olmaları için midir onu anlayamadım? Veya kızışana kadar ayrı bırakma yöntemine de gidebilir miyim? Hem olası kavgaları önlemek açısından hem de vaktinde eşe atmak açısından.

mortsvivants

Paylaşımcı
Hoşgelmiş yeni kuşlarınız :) Önceki çiftiniz de çok tatlıydı tabii ama iyi yapmışsınız en azından riske atmamış oldunuz.. Bu dostumuzun rengi de çok hoş ayrıca. Geçen hafta buraya yeni açılan bir petshopta kafeste gözüme çarpan bir kuşa epey benziyor, acayip içimde kaldı kendileri.. Bu arada Roni'nin kafesi de fena iyi duruyor, sağlıcakla yaşasın içinde :)

Münzevi

Aktif Üye
Hoşgelmiş yeni kuşlarınız :) Önceki çiftiniz de çok tatlıydı tabii ama iyi yapmışsınız en azından riske atmamış oldunuz.. Bu dostumuzun rengi de çok hoş ayrıca. Geçen hafta buraya yeni açılan bir petshopta kafeste gözüme çarpan bir kuşa epey benziyor, acayip içimde kaldı kendileri.. Bu arada Roni'nin kafesi de fena iyi duruyor, sağlıcakla yaşasın içinde :)
Sadece maviş olan yeni geldi. :) Ama aklım hala verdiğim erkekte. :) Bence de en azından riske atmamış oldum ancak bazı ilanlara bakıyorum tamamen aynı renklerde kuşlar var. Sanırım bunların renk skalaları böyle.

Roni'nin kafesi aslında uçma engelli kuzum Güneş'imin kafesiydi. Mutlu olup rahat etsin diye en güzelini almıştım. Ben de çok memnunum. :) Tek sorun tünekleri karşıya bakan şekilde yerleştiremiyorum çünkü cama tutturamacağım haliyle ve çok sallanıyor. Ancak geniş olduğu ve Roni'yi eve geldiğimden yatana kadar saldığım için kurtarıyor. :)

khanshan

Aktif Üye
. Her kuş iyi anlaşsa da malum eş olmayabiliyor diye düşünüyorum. Sadece birbirlerinin alanlarına saygı duyarak arkadaş olarak da kalabiliyorlar.
Malesef benim damat bu mantıkta büyük ihtimal. Benim kız çok hareketli, bana düşkün, heyecanlı. Kafeslerini Ayırdığımda ve tekrar aynı kafese koyduğumda hiçbir reaksiyon yok damatta. Yan yana denk geldiklerinde , dişi yanaştığında gagalama pozisyonunu alıyorlar. Cogunlukla damat kaçıyor öteye.

geçen gün kamera taktım odalarına izledim baya hareketlerini. ikisinin de başları kaşınıyor, kafeste bir köşe bulmuşlar sırayla kaşıyolar orda kafalarını :/

Malesef takıntı yapıyorum. Gönül istiyor bir salmada ikisi de eşlerini bulsunlar.

Münzevi

Aktif Üye
Malesef benim damat bu mantıkta büyük ihtimal. Benim kız çok hareketli, bana düşkün, heyecanlı. Kafeslerini Ayırdığımda ve tekrar aynı kafese koyduğumda hiçbir reaksiyon yok damatta. Yan yana denk geldiklerinde , dişi yanaştığında gagalama pozisyonunu alıyorlar. Cogunlukla damat kaçıyor öteye.

geçen gün kamera taktım odalarına izledim baya hareketlerini. ikisinin de başları kaşınıyor, kafeste bir köşe bulmuşlar sırayla kaşıyolar orda kafalarını :/

Malesef takıntı yapıyorum. Gönül istiyor bir salmada ikisi de eşlerini bulsunlar.
Ayırma yönteminde acaba bir şeyleri mi eksik yaptınız? Ne kadar süreyle ayırdınız? İkisi de kızışmış mıydı? Birbirlerinden ne kadar uzaktalardı? Bunlarla ilgili detay verirseniz yardımcı olunabilir. :)

Bir de eğer hiçbir türlü olmuyorsa pet shopta salmaya atmanız iyi olacak. Çünkü çoğu üretici haklı olarak yabancı kuşun hastalık riskinden dolayı böyle bir imkan tanımıyor.

khanshan

Aktif Üye
Ayırma yönteminde acaba bir şeyleri mi eksik yaptınız? Ne kadar süreyle ayırdınız? İkisi de kızışmış mıydı? Birbirlerinden ne kadar uzaktalardı? Bunlarla ilgili detay verirseniz yardımcı olunabilir. :)

Bir de eğer hiçbir türlü olmuyorsa pet shopta salmaya atmanız iyi olacak. Çünkü çoğu üretici haklı olarak yabancı kuşun hastalık riskinden dolayı böyle bir imkan tanımıyor.
Erkek neredeyse 10 ay a yakındır bizde. 10 aydır sesini çok nadir duydum. O derece. O nedenle kızgınlık emaresi hiç göstermedi.
Ayırdığımda ana kafeste hep erkek oldu, strese girmesin, kafese alışkınlığı artsın diye. Ayırdığım maksimum 1 hafta süre olarak. Birbirlerini uzaktan görecek, direkt kafesin yanında görecek ve görmeyecek şekilde üç kere denemelerim oldu. Dişi özellikle son 2 aydır baya kızgın, ama buna bile tepkisi yok erkeğin.

Ankara da olur da salmaya bırakmaya izin verecek üretici olursa getirebilirim. Ya da 1,5 yaş üstü damat adayı :)

Münzevi

Aktif Üye
Erkek neredeyse 10 ay a yakındır bizde. 10 aydır sesini çok nadir duydum. O derece. O nedenle kızgınlık emaresi hiç göstermedi.
Ayırdığımda ana kafeste hep erkek oldu, strese girmesin, kafese alışkınlığı artsın diye. Ayırdığım maksimum 1 hafta süre olarak. Birbirlerini uzaktan görecek, direkt kafesin yanında görecek ve görmeyecek şekilde üç kere denemelerim oldu. Dişi özellikle son 2 aydır baya kızgın, ama buna bile tepkisi yok erkeğin.

Ankara da olur da salmaya bırakmaya izin verecek üretici olursa getirebilirim. Ya da 1,5 yaş üstü damat adayı :)
Kafesleri insan boyunun üstünde bir yere yanyana koyup 10 gün 2 hafta kadar ayırsanız ve o sırada ikisine de kızıştırıcı takviyesi yapsanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Bir de o sırada erkeğin kafesinde yuvalık asılı olursa hem yuvalık hem kızışma hem dişiye ulaşma güdüsü artar gibi geliyor. Eğer yine olmazsa çevrenizdeki pet shoplarla konuşup beğendiğiniz erkekler olan bir kafese dişiyi atıp eş seçtirin. Erkeği de yenisiyle değiştirin bence. :)

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Çok teşekkür ediyorum. :)

Ancak zaten o zamana kadar vakit geçirmiş kuşları ayırmanın mantığı kızıştığında daha hevesli olmaları için midir onu anlayamadım? Veya kızışana kadar ayrı bırakma yöntemine de gidebilir miyim? Hem olası kavgaları önlemek açısından hem de vaktinde eşe atmak açısından.
Ayırdığınız zaman daha çok kızışır ve üreme isteği uyanır, ayırmanın amacı budur 😊

Münzevi

Aktif Üye
Hangisi hangisinin eşi ve hangisi şu anki kuşlarınız olduğunu anlamaya çalışırken sayenizde az kalan nöronlarımı da kaybettim sanırım 😁
20250118_205653.jpg

Eski çift buydu hatırlarsanız. :D ben bunlara eş seçtirmeye gittim ama ikisi de put gibiydi. Ben de diğer çifti aldım. Bir de 1 çift daha aldım. Yani bende şuan sadece ilk mesajımdaki çiftler var. :D :D

mortsvivants

Paylaşımcı
Ekli dosyayı görüntüle 76645

Eski çift buydu hatırlarsanız. :D ben bunlara eş seçtirmeye gittim ama ikisi de put gibiydi. Ben de diğer çifti aldım. Bir de 1 çift daha aldım. Yani bende şuan sadece ilk mesajımdaki çiftler var. :D :D
Şu sarı lacivert arkadaşa bir ayrı içim gitti... Hadi bakalım umarım bu sefer her şey yolunda gider, birkaç güne yeni bir çift daha haberini alırsak şaşırmam 😃

Münzevi

Aktif Üye
1000059159.jpg

Sarı lacivertli sözde rainbowa ben de çok yükseldim açıkçası.😂😂

Ve ilk yumurta daha gelir gelmez yapmış. Muhtemelen kızgınlık yumurtası ama yeni ortam yeni kafes ve yuvaya hemen böyle tepki vermesi şaşırtıcı. Bir de poposu yine şiş sanırım var yine bi yumurta. :D

Bu yumurta da böyle kırılmış ama güveni zedelenmesin diye 1 2 gün tutup sonra atayım diyorum.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ekli dosyayı görüntüle 76652

Sarı lacivertli sözde rainbowa ben de çok yükseldim açıkçası.😂😂

Ve ilk yumurta daha gelir gelmez yapmış. Muhtemelen kızgınlık yumurtası ama yeni ortam yeni kafes ve yuvaya hemen böyle tepki vermesi şaşırtıcı. Bir de poposu yine şiş sanırım var yine bi yumurta. :D

Bu yumurta da böyle kırılmış ama güveni zedelenmesin diye 1 2 gün tutup sonra atayım diyorum.
Merhaba, son fotoğrafda ki dişi gebeymiş🤲, dursun yumurta sıkıntı olmaz, dolu gelmiş ve yapmış, ürkütmeyin👍

Münzevi

Aktif Üye
Merhaba, son fotoğrafda ki dişi gebeymiş🤲, dursun yumurta sıkıntı olmaz, dolu gelmiş ve yapmış, ürkütmeyin👍
Evet Demet Hanım sarı mavili olan takımın dişisi gebeydi. Yumurtanın bu kadar erken ve direkt kuluçkaya geleceğini düşünmemiştim. Daha önce de tecrübem yok, bu süreçte de forumda açılan konuyla ilgili olan başlıklara bakıyorum. Poposu yine aynı şekilde şişkin, sanırım yine yumurtası var. Rahatsız etmiyorum bu süreçte. Gündüz aldım akşam sadece yanlarına gidip bi baktım ancak 1-2 gün hiç dokunmayacağım. Oda sıcak ve yumurta gördüğünüz gibi 2 yerinden de delik bu arada. Herhangibir akıntı küf vs. bir şey olmasın diye birkaç güne alacağım.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Evet Demet Hanım sarı mavili olan takımın dişisi gebeydi. Yumurtanın bu kadar erken ve direkt kuluçkaya geleceğini düşünmemiştim. Daha önce de tecrübem yok, bu süreçte de forumda açılan konuyla ilgili olan başlıklara bakıyorum. Poposu yine aynı şekilde şişkin, sanırım yine yumurtası var. Rahatsız etmiyorum bu süreçte. Gündüz aldım akşam sadece yanlarına gidip bi baktım ancak 1-2 gün hiç dokunmayacağım. Oda sıcak ve yumurta gördüğünüz gibi 2 yerinden de delik bu arada. Herhangibir akıntı küf vs. bir şey olmasın diye birkaç güne alacağım.
Haftada iki sebze salatası kalamar kemiği ve gaga taşı mutlaka verin, kendi hallerinde kalsınlar yumurta dursun, 3.gelince alıp atın, anne de kırabilir yuvada bilginiz olsun, o zaman hemen atın👍
Aklınıza takılan soru olursa memnuniyetle cevaplarım, hiç endişe etmeyin

Üst Alt