• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Eş seçimi

vadidekizambak

Paylaşımcı
Merhabalar kuşum beş gündür nesnelere kusuyor salyalı bir şekilde. Onu izledim önce yem yiyor sonra su içiyor sonra hemen tünek ya da oyuncağa kusuyor. İnternetten de videolar izleyerek araştırma yaptım kur kusması olarak geçiyormuş kızışma döneminde oluyormuş. Kuşum 7 aylık erkek. Yarın hemen gidip dişi eş alacağız ama nasıl yapalım kuşun yanına aldığımız kuşu hemen koyalım mı

Bahar Y.

Müdavim
Bu konu hakkında çok fazla konu açtınız lütfen tek konu üzerinden ilerlemeye dikkat edin, aldığınız dişiyi 14 gün ayrı kafeste tutun, hastalık olup olmadığı anlaşılır yeni kuşta

vadidekizambak

Paylaşımcı
Haklısınız Bahar Hanım çok konu açtım ama bir türlü net çözüme ulaşamadım diğer konulardan cevap da net olarak gelmedi. O zaman diğer kuş için de yine ayrı kafes almam gerekecek onu şu an alamayabilirim bizim burada kafesler çok pahalı başka bir öneriniz var mı acaba?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Haklısınız Bahar Hanım çok konu açtım ama bir türlü net çözüme ulaşamadım diğer konulardan cevap da net olarak gelmedi. O zaman diğer kuş için de yine ayrı kafes almam gerekecek onu şu an alamayabilirim bizim burada kafesler çok pahalı başka bir öneriniz var mı acaba?
Elinizde bir kafes daha bulunması iyi olur. Kuşlar hasta vs olursa ayırırsınız. 2.el alabilirsiniz. İnternetten falan bakın uyguna bulunuyor

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Aynı konu üzerinden giderseniz konu dağılmaz... Diğer taraftan fazla konu açtığınızda ana sayfadaki son sıradaki konular listeden kaybolur ve o arkadaşların sorunları gözümüzden kaçıyor... Lütfen bu kuralla uyun...

Bahar Y.

Müdavim
Başka bir öneri maalesef yok, idaretende olsa bir kafes alınmalı yoksa evdeki kuşunuzu riske atmış olursunuz, ek olarak bende evde 2. kafes bulunması gerektiği konusunda hemfikirim özellikle çift kuşlarda bu çok önemli bir nokta, dört dörtlük bir kafes olmasada temin etmeye çalışmanızda fayda var

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşu alıp direk kombi mix kürü yap iki kusada bu şekilde aynı kafese koyabilirsin hemde kusma vs gibi durumlara karşı önlem almış olursun

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Kombi mix kürü nedir acaba?
kombi mix kürü kuşların genel anlamda iç hastalıklara karşı koruyan ve bağışıklığı yükselten bir kür. internetten araştırabilirsiniz.

Kafes konusunda diğer arkadaşlara katılıyorum, eğer erkeğin yanına dişi alacaksanız bu eşleştireceğiniz anlamına geliyor, ikinci kafes şart, olurda eşleşmeyi gerçekleştirir ve yavrular alırsanızda kafes gereklidir. 2.el çok uyguna kafesler var. önerim 45-35 üretim kafesidir.