• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Eş olacak kuşlarda kavga

Maviş Paşa

Tutkulu
1 yaşında erkek 8 aylık dişi kuşum var. Yem kusuyorlar birbirine kaşıyorlar birlikte uçup geziyorlar falan dışarıda melek gibiler kafeste kavga ediyolar 😒😂 dişi çok cadı erkeği yere atıyor Kuyruğunu ısırıyo ayak atıyor kur yapıyor erkeğe. Erkek ayak atar Kuyruğuna basar kur yapar diye biliyordum ama benim dişi kuş fena oldu😂
20220916_142813.png

Kafes dışında böyleler hep 🙄

Ama kafes içinde böyle erkek kaçıyor dişi kovalıyor tam tersi olması gerekmiyor muydu 😂

20220916_142832.png

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Genç kuşlar ve yaptıkları henüz oyun içgüdüsel davranışlar 👍

Maviş Paşa

Tutkulu
Erkek kuşum çok uysaldır dişi de aksine çok berbat 😂 peki bunlar eş olur mu 🤔
Bana küçük 2 kapılı kafeste tek tünekle yavru alabilirsin demişlerdi. O noktaya gelince ayrı konu açacağım ama eş olmaz ise hiç aynı yere koymayayım kuşlarımı. Eş Olmuyor diye değiştiremem. 🙄

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Oncelikle kafesin 45x35 olmasi daha sağlıklı olur diye düşünüyorum biraz kucuk sanki sizin kafesiniz. Dişiler erkeğe ayak atarak nasil yapmasi gerektiğini gosterebilirler bu yaygin gorulen bir durum. Bir de 8 aylik dişiyse yumurtlamak için biraz daha vakti var 10 aylıktan önce önerilmez.

Maviş Paşa

Tutkulu
Oncelikle kafesin 45x35 olmasi daha sağlıklı olur diye düşünüyorum biraz kucuk sanki sizin kafesiniz. Dişiler erkeğe ayak atarak nasil yapmasi gerektiğini gosterebilirler bu yaygin gorulen bir durum. Bir de 8 aylik dişiyse yumurtlamak için biraz daha vakti var 10 aylıktan önce önerilmez.
İkisini aynı kafese koyup birlikte durmaya alışsınlar diye arada aynı kafese koyuyorum. Dişi ne zaman hazır olursa onu Bekliyorum ama dişi dünden hazır erkek korkuyo sanki 😂

Küçük kafes iyi olur demişlerdi 🤔

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
İkisini aynı kafese koyup birlikte durmaya alışsınlar diye arada aynı kafese koyuyorum. Dişi ne zaman hazır olursa onu Bekliyorum ama dişi dünden hazır erkek korkuyo sanki 😂

Hazır olmasi mesele degil. 6 aylikken de dişi ciftlesebilir ama riskli bir durumdur. Yumurta sıkışması gibi sonuclar doğurabilir. Eş olmalari konusunda birbirlerini kasiyorlar mi ya da besliyorlar mi? Ayak atma tek basina es tutma gostergesi degildir.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici

Küçük kafes iyi olur diye kim söylemişse yanlış bir bilgi.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Kaşıma yem kusma vs varsa eş tutmuşlar zaten. Itisme sürtüşme olur cok aşırıya gitmiyorlarsa sıkıntı yok. Gozlemleyin

Maviş Paşa

Tutkulu
Kaşıma yem kusma vs varsa eş tutmuşlar zaten. Itisme sürtüşme olur cok aşırıya gitmiyorlarsa sıkıntı yok. Gozlemleyin
Var var yem kusma var erkek kuşum besliyor sıpayı dişi de dövüyo onu 😂
Sürtüşme çok yok ama yem yedirmiyır aşağı atıyor hep

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Dişi hazır olduğu zaman kavgayı keser. Tecrübeyle sabit.
Bizim cadıda hiç pas vermiyordu ama şimdi izin versem ikinci kuluçkayı yapacak eşiyle. 😀

Maviş Paşa

Tutkulu
Dişi hazır olduğu zaman kavgayı keser. Tecrübeyle sabit.
Bizim cadıda hiç pas vermiyordu ama şimdi izin versem ikinci kuluçkayı yapacak eşiyle. 😀
Benim dişi dövüyo ayak atıyor yem istiyor durmuyor yerinde. 😂 erkek çok uysal sessiz.

Bide unutmadan sorayım boş yumurta yapmasın diye eş yapacağım oldu ki yumurta geldi yavru oldu. Sonra 2 veya 3. Kuluçka olmasın diye Yuvalığı çıkarsam olur mu strese girer mi ilk defa böyle bi tecrübem olacak 😂

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Benim dişi dövüyo ayak atıyor yem istiyor durmuyor yerinde. 😂 erkek çok uysal sessiz.

Bide unutmadan sorayım boş yumurta yapmasın diye eş yapacağım oldu ki yumurta geldi yavru oldu. Sonra 2 veya 3. Kuluçka olmasın diye Yuvalığı çıkarsam olur mu strese girer mi ilk defa böyle bi tecrübem olacak 😂
Erkek evcil ise çiftleşmeleri biraz uzun sürüyor. Kendi tecrübeme dayanarak diyorum tabi. Yoksa fazla bilgim yok bu konularda. 🤗

Ben ilk çiftimde 2. veya 3. Kuluçka olmasın diye yuvalığı söküp kuşları ayırdım. Ayırdığımdan beri dişi kuşum yemliği boşalıyor hep. Bir haftada bir kg yem çöpe gidiyor. 🙄

Bundan ders alıp 2. Çiftimde ayırmak yerine yuvalığı boşaltıp yumurta yaptığı zaman yumurtayı alıyorum direkt ve bol bol dışarı salıyorum. Belki kafeste sürekli durmazlarsa kuluçka ile ilgilenmezler diye.

Maviş Paşa

Tutkulu
Erkek de dişi de evcil (Dişi oyun amaçlı ısırması sayılmazsa😂 )
Sürekli dışarıda bunlar kafese kapatınca sorun olır mu ki. Sabah hava aydınlanınca başlıyorlar bağırmaya çıkmak için resmen tünekte takla atıyor 😂

Üst Alt