• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Eş seçimi Eş durumu

mslm93

Yeni Üye
Yakın zamanda erkek muhabbet kuşumun eşini kursak mantarı dan kaybettik. Stres olmaması için tekrar eş tutması için yeni bi dişi kuş sahiplendik. Fakat bi süre uzakta tutmayı düşünüyorum sizinde fikrinizi almak istedim. Çünkü gelen kuşa zaten karantina uygulamam gerek o ayrı. Birde erkekte kaybettiğimiz eşinden kaynaklı bi enfeksiyon mântar vs bişey var mı diye emin olmak istiyorum. Durumu şöyle özetleyim kısaca. Kaybettiğimiz dişide kusmayı gördüğümün ikinci günü ayırdım. İlk gün anlamadım durumu erkeğin tünekte tellerde hasta dişi tarafından kusulan yemleri yediğini gördüm kaç kez. Sonraki gün hemen ayırdım çünkü dişinin hasta olduğu belliydi artık. Kanatlı veterineri yoktu cevremde yanlış tedavi vs derken maalesef kaybettik. Şimdi sormak istediğim erkekte hiçbir belirti halsizlik dışkı problemi istahsızlık yok. Herşeyi olması gerektiği gibi. Hasta dişi ile ayırmanın üzerinden tam bi hafta geçti ama herşeyi güzel. Acaba taşıyıcı olabilir mi veya mantar, enfeksiyon vs birşey var bi kuluçka süresi var mı. Erkeği ne kadar süre karantina altında tutmalıyım yeni dişiyi yanına koymadan önce . Siz tecrübeli dostlara sormak istedim.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Öncelikle başınız sağolsun. Mutlaka kafes ve ekipmanları komple dezenfekte ediniz. Bir hafta on gün karantina süreci olmalı. Kuşun hasta olup olmadığını anlarsınız az çok. Kıpır kıpır ise konuşup ötüyorsa, uçuyorsa dışkılar iyiyse yemini güzelce yiyorsa kuş sağlıklıdır diyebiliriz.

mslm93

Yeni Üye
Öncelikle başınız sağolsun. Mutlaka kafes ve ekipmanları komple dezenfekte ediniz. Bir hafta on gün karantina süreci olmalı. Kuşun hasta olup olmadığını anlarsınız az çok. Kıpır kıpır ise konuşup ötüyorsa, uçuyorsa dışkılar iyiyse yemini güzelce yiyorsa kuş sağlıklıdır diyebiliriz.
Çok sağolun.Yok gayet iyi ve keyifli erkek. Aklıma takılan o dişi çok hareketli kıpır kıpırdı bi sabah kusmaya başladı bi hafta içinde maalesef kaybettik. Erkekde malum kıpır kıpır öyle olur mu birden öyle düşer mi diye korkuyorum?yani sinsi ilerler mi bi kuluçka süresi filan varmı bu tür hastalıklarda.
Kafesi ve ekipmanları Sabunlu su ile yıkayıp ardından sirkeli su ile silip sonradan boş su ile durulasam yeterli midir?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Çok sağolun.Yok gayet iyi ve keyifli erkek. Aklıma takılan o dişi çok hareketli kıpır kıpırdı bi sabah kusmaya başladı bi hafta içinde maalesef kaybettik. Erkekde malum kıpır kıpır öyle olur mu birden öyle düşer mi diye korkuyorum?yani sinsi ilerler mi bi kuluçka süresi filan varmı bu tür hastalıklarda.
Kafesi ve ekipmanları Sabunlu su ile yıkayıp ardından sirkeli su ile silip sonradan boş su ile durulasam yeterli midir?
Evet olur ama kısa zamanda siz yine virkon s temin edin. Çünkü bakteriler özellikle mantarların dirençli bir yapısı vardır. Bazen sabun vs yetersiz gelebilir. Virkon s gibi ürünler daha garantidir. Evet kuşlar hastalıklarını gizleyebilir ve son ana kadar bunu sürdürebilirler. Zaten o yüzden karantina süreci uygulanır. Eğer kuşta gizli kursak mantarı varsa zaten üç beş güne belli olur ki siz zaten on gün kadar ayrı tutacaksınız. Bu hastalık için genelde yeterli bir süredir diyebiliriz. Bu on gün boyunca mutlaka her gün kafesin tabanına temiz kağıt havlu serip dışkı gözlemi yapın. Öğürme refleksi yada kusma vs yapıyor mu bunlar da takibinizde olsun. Her şey yolunda ise karantina sonrası birleştirebilirsiniz ve suluklarına rutin takviyeleri veriniz.

Üst Alt