• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Es arasindan kavga yardim edin

Cafer Kuş

Aktif Üye
Merhaba iyi gunler es kuslarim cok iyi anlasiyordu 2 adet yavrulari bile oldu birden bire işten geldimde abim kavga ettiler dedi cok ciddi bir sey degil sandim ama 10 dakika icinde kafesin tabaninda birbirlerini gagaladilar erkek kusum gozu ve ayagi kanadi hemen evde yedek kafesim vardi erkeği ona koydum daha dun birbirlerinin yanaklarini kaşiyorlardi erkek kuş kur yapiyordu neden boyle oldu lutfen fikirlerinizi paylasin acaba erkek kus yeni yavru mu yapmak istedi bilmiyorum @Serkhan79 @Ronay Ayk. @Şehmus BAKIR

Bahar Y.

Müdavim
Soyle cekebildim ama simal hamin
Yavruları var diye olan bir kavgadır tahminimce, bu arada prensesimin adı Şimal :) geçmiş olsun erkeğin gözüne terramcyn göz merhemi sürebilirsiniz, eğer ki baba yavruları beslemiyorsa anneye yardımı yoksa yavrular yeme düşene kadar ayrı kalsınlar, maşallah bu arada anneyede babayada yavrularada Allah sağlıklı uzun ömür versin :)

Cafer Kuş

Aktif Üye
Yavruları var diye olan bir kavgadır tahminimce, bu arada prensesimin adı Şimal :) geçmiş olsun erkeğin gözüne terramcyn göz merhemi sürebilirsiniz, eğer ki baba yavruları beslemiyorsa anneye yardımı yoksa yavrular yeme düşene kadar ayrı kalsınlar, maşallah bu arada anneyede babayada yavrularada Allah sağlıklı uzun ömür versin :)
O zaman şimale selamlar sizede ilginiz icin tessekurler

Mert Kavak

Aktif Üye
Soyle cekebildim ama simal hamin
Dişi kuşunuzun burnu kanamis yada ben yanlış gördüm dişi kuş yavrularını kiskanmis olabilir bazı durumlarda da yavruları dovebilir erkek bu süreçte ayrı kalsin hem gözü de iyileşir yavrular yuvadan çıktıktan sonra birlestirebilirsiniz 👍😇

Ufuk Yalçın

Müdavim
Emektar Üye
Nasıl eş oldular , görücü usulü mü yoksa
Kendileri mi bir birlerini seçtiler

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Olay basit tekrar çiftleşme isteği olmuştur ve dişi bunu reddettiğinde bir süre sonra anlaşmazlıklqr başlamış olabilir veya yuva içinde erkeğin yavrularla haşır neşir olması dişiyi kıskandırmış olabilir bu kavgalarda yavrulara bakanı bırakıp diğerini ayırmannız yavrulardan sonra bir müddet iyi dinlendirip yanyana koymanız toparlar.
Ustanın değindiği önemli bir şeye dikkat çekmek istiyorum. Bu durumlarda yavruya bakanı yavrularla bırakıp diğerini ayırmak çok önemli. Bunu tespit etmek içinde sürekli gözlem gerekli, olay olmadan önce bile çiftleri gözlemleyip hangisinin beslediğini tespit etmek gerekiyor.
İkinci önemli konu, yavrular sağ salim düştükten sonra erkek ve dişiyi bir müddet ayrı tutun ki dinlenip toparlansınlar.

Sağlıklı günler.

Cafer Kuş

Aktif Üye
Olay basit tekrar çiftleşme isteği olmuştur ve dişi bunu reddettiğinde bir süre sonra anlaşmazlıklqr başlamış olabilir veya yuva içinde erkeğin yavrularla haşır neşir olması dişiyi kıskandırmış olabilir bu kavgalarda yavrulara bakanı bırakıp diğerini ayırmannız yavrulardan sonra bir müddet iyi dinlendirip yanyana koymanız toparlar.
Bende boyle dusundum ama işin ehliden dinlemek rahatliyor

Cafer Kuş

Aktif Üye
Ustanın değindiği önemli bir şeye dikkat çekmek istiyorum. Bu durumlarda yavruya bakanı yavrularla bırakıp diğerini ayırmak çok önemli. Bunu tespit etmek içinde sürekli gözlem gerekli, olay olmadan önce bile çiftleri gözlemleyip hangisinin beslediğini tespit etmek gerekiyor.
İkinci önemli konu, yavrular sağ salim düştükten sonra erkek ve dişiyi bir müddet ayrı tutun ki dinlenip toparlansınlar.

Sağlıklı günler.
Tessekkurler ekstra bilgilendirmeniz icin

Cafer Kuş

Aktif Üye
Bende bir tarafın genelde o erkek oluyor yavru varken tekrar çiftleşme isteği dişi tarafından hoş karşılaşmamış olabilir. Yavru sayısı az dişi tek başına bakacaktır. Yavrular atlayana kadar ayrı dursunlar
Atlayana demek yuvaliktan cikincaya
Kadar mi demek

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bende aynı durumdayım muhabbet kuşu değil cennet papağanı ama sonuçta aynı içgüdülere sahip çoğu kuş düşüncem dişinin yuvayı ve yavruları kıskanması erkek yuvaya girmeye zorladıkça dişi dövüyor benim kuşlarda aynı durumda.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yavrular zaten büyümüş erkeği ayırın dişi rahat bakar kabuksuz yem karışımı alın kanarya ak darı kızıl darı vs kafes tabanına koyun yuvadan çıktıklarında yavrular yeme düşmesini kolaylaştırır.