• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Eş almalimiyim

aykan

Yeni Üye
Dişi bir lutino cins kuşum var 2 aylıkken almıştım şimdi 4 ,5 aylık ama çok da bilgili deilim hemde hiç çok sinirli 1 haftadır elimi bile kanattı diyebilirim yanina erkek yaşıt bir eş alsam hem sakinler hem evde olmadığında tatilde iken sıkılmaz diye düşündüm birde çiftleşme şansları varmi bilmiorum olursa yavru bakarim büyüyünce yeni kuşlar la ilgilenirim fln die düşündüm bir de şüphe duyduğum bir şey var oda çiftleşebiliorlarsa uygunsa vs. Nasil eş seçicem yardim ederseniz sevinirim🙏

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Aynı ay ya da bir iki ay büyük bir eş alabilirsiniz. Tatile giderken derken kaç günlük bir tatil mesela? Ben iki gün ve üzeri tatilde kuşların yalnız kalmasını doğru bulmuyorum.

Kuşunuzun fotoğrafını atarsanız eş seçimi için ona göre yorum yapabiliriz.

Kuşunuzu kuşçuya götürüp salma içine konularak eş seçilmesini tavsiye etmiyorum. :)

aykan

Yeni Üye
Merhaba. Aynı ay ya da bir iki ay büyük bir eş alabilirsiniz. Tatile giderken derken kaç günlük bir tatil mesela? Ben iki gün ve üzeri tatilde kuşların yalnız kalmasını doğru bulmuyorum.

Kuşunuzu kuşçuya götürüp salma içine konularak eş seçilmesini tavsiye etmiyorum. :)
Teşekkürler atıyorum fotoraf ve video sabah bi arkadaş dediki elini sirkeye bula ve ısırt dedi artik epeyi az isiriyo bi bakin ne gerekiosa yapicam bir eş almayi düşünüorum çünkü hayvanlari çok seviorum ve üretmekde istiorum. Birde suluğunun pilastiğini çok kemirio pilastik sorun olurmu? Kafesinin üstüne her yerden uçabilio sinirlendii anda oraya gidio veya hep kafesten cikip kısmende girebilio

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

aykan

Yeni Üye

Birde tatil 10 günlük 30 günlük oluyo genelde videolar yüklenmio yardımcı olursanız çok sevinirim eş seçmek ve nasil bakicam nasil kışdırmakmi ne deniyodu hiç bilmiorum😅

aykan

Yeni Üye

Hem kemiriyo hem kafasini gozunu hep boyle yapiyo ve gözüne nerdeyse sokmuştu onuda bişiolurmu dedim sorun olurmu?

Ekli dosyalar

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Maşallah kuşunuz çok güzel. :)
Tatillerinizde yalnız bırakmayın kuşlarınızı. 😊
Plastik kemirmese daha iyi ama kemirme işlevini durdurmak zor kuşlarda benimkilerde kemiriyor her şeyi. 😅

Bence gri renkte ya da yeşil renkte bir kuş alabilirsiniz yanına. Siz seçin kuşu, dediğim gibi kuşu götürüp salmaya koyupta seçtirmeyin. Salmada hastalık varsa sizin kuşunuza da bulaşır ama çok güvendiğiniz,temiz baktığını gördüğünüz bir kuşçu ya da kul üreten varsa yapabilirsiniz bunu.

Siz önce bir eşini seçin, kızdırmak,yumurta vs için daha çok erken. Dişi en az 9 aylık olmalı onlar için.Zamanı gelince onlar içinde yardımcı oluruz. 😊

aykan

Yeni Üye
Maşallah kuşunuz çok güzel. :)
Tatillerinizde yalnız bırakmayın kuşlarınızı. 😊
Plastik kemirmese daha iyi ama kemirme işlevini durdurmak zor kuşlarda benimkilerde kemiriyor her şeyi. 😅

Bence gri renkte ya da yeşil renkte bir kuş alabilirsiniz yanına. Siz seçin kuşu, dediğim gibi kuşu götürüp salmaya koyupta seçtirmeyin. Salmada hastalık varsa sizin kuşunuza da bulaşır ama çok güvendiğiniz,temiz baktığını gördüğünüz bir kuşçu ya da kul üreten varsa yapabilirsiniz bunu.

Siz önce bir eşini seçin, kızdırmak,yumurta vs için daha çok erken. Dişi en az 9 aylık olmalı onlar için.Zamanı gelince onlar içinde yardımcı oluruz. 😊
Teşekkürler bir sorum daha olucak bu kuşlarin aldimizda kafeste birbirini sevmemesi saldirmasi gibi bi durum olurmu olursa napmaliyiz yani onu nasıl seçicez?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Teşekkürler bir sorum daha olucak bu kuşlarin aldimizda kafeste birbirini sevmemesi saldirmasi gibi bi durum olurmu olursa napmaliyiz yani onu nasıl seçicez?
Kuşu aldığınız zaman on gün farklı bir kafeste ve ortamda dursun karantinada. Sonrasında kafesleri aynı ortama koyup kuşları dışarı salarak birbirlerine alışmasını sağlayın. Bir hafta sonra birbirlerine saldırma durumu olmazsa aynı kafese alabilirsiniz.

aykan

Yeni Üye
Kuşu aldığınız zaman on gün farklı bir kafeste ve ortamda dursun karantinada. Sonrasında kafesleri aynı ortama koyup kuşları dışarı salarak birbirlerine alışmasını sağlayın. Bir hafta sonra birbirlerine saldırma durumu olmazsa aynı kafese alabilirsiniz.
Saldırma durumu olursa? Napalım

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Muhabbet kuşları seçici olurlar. Bundan dolayı birkaç kere kuş alıp götürüp deneyebileceğiniz bir durum olması lazım. Yukarıda @Kübra Ö. arkadaşımızın tavsiyelerine ek olarak yan yana koyduğunuz zaman hemen yuvalık takılmalı ve büyük kavgalar etmiyorlarsa erkeğe biraz süre verilmeli kafese hakim olabilmesi için. Eş tuttuklarından emin olduğunuz andan sonrasını o zaman danışın anlatalım. (birbirlerini kaşıyorlarsa ve yem kusma gibi durumlar varsa eş tutmuşlardır)

aykan

Yeni Üye
Muhabbet kuşları seçici olurlar. Bundan dolayı birkaç kere kuş alıp götürüp deneyebileceğiniz bir durum olması lazım. Yukarıda @Kübra Ö. arkadaşımızın tavsiyelerine ek olarak yan yana koyduğunuz zaman hemen yuvalık takılmalı ve büyük kavgalar etmiyorlarsa erkeğe biraz süre verilmeli kafese hakim olabilmesi için. Eş tuttuklarından emin olduğunuz andan sonrasını o zaman danışın anlatalım. (birbirlerini kaşıyorlarsa ve yem kusma gibi durumlar varsa eş tutmuşlardır)
yani analmadim birkaç kere kuş alıp götürüp deneyebileceğiniz demışsınızya1 tane kus almicammi anlamadimda 😅

oyle bı durumumm pek yok aslında bır petshop var bıraz kucuk bıyer cok yanı toptancı bıle denılebılır belkı tranvası varsa kucuk bıseyden bassedıyorum kusuma alısınca gecer dıe dusundum ama yanı nasıl secıcem cunku oyle bı ımkanım yok basıtten anlatsanız su tur su renk fln dıye soylersenız cok sevınırım sıznası lsecııcemm konusunda yardımcı olursanız sevınırım🙏

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
yani analmadim birkaç kere kuş alıp götürüp deneyebileceğiniz demışsınızya1 tane kus almicammi anlamadimda 😅
Onun demek istediği ne kuşu nede kendinizi zahmete sokmayın zaman verin şans verin olur 😊👍

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici

oyle bı durumumm pek yok aslında bır petshop var bıraz kucuk bıyer cok yanı toptancı bıle denılebılır belkı tranvası varsa kucuk bıseyden bassedıyorum kusuma alısınca gecer dıe dusundum ama yanı nasıl secıcem cunku oyle bı ımkanım yok basıtten anlatsanız su tur su renk fln dıye soylersenız cok sevınırım sıznası lsecııcemm konusunda yardımcı olursanız sevınırım🙏
Görünüşünden sağlıklı olduğuna kanaat getirdiğiniz bir kuşu alacaksınız. Önce evinizde başka bir kafeste 10-15 gün ayrı tutacaksınız dışkı takibi hal ve hareket takibi vs yapacaksınız. Sonrasında üretim için hazırladığınız kafese kendi kuşunuzun yanına koyup gözlemleyeceksiniz büyük kavgalar olmuyorsa çiftinize zaman ve mahremiyet vereceksiniz. Gerekli takviyeleri programlı bir şekilde uygulayacaksınız. Olmazsa götürüp başka kuş alıp aynı süreci tekrar yaşayacaksınız. Kuşunuz şu renkteki ya da şu mutasyondaki kuşları sever ya da seçer diye bir şey söylemek mümkün değildir. Sadece şunu söyleyebilirim; klasik yeşil muhabbet kuşları diğerlerine göre daha anaç olurlar. Eşleşmelerden alabileceğiniz yavru çeşitlerini aşağı yukarı bilebilmeniz için daha önceden yazdığım bir makaleye de bakabilirsiniz :

Doğacı

Eski Forumcu

Merhaba,
Bence şuan kuş falan almayın,bilginizin kısıtlı olduğunu söylediniz. Temel bilgileri,kuş üretim hakkındaki bilgiler,hastalıklar,zorluklar vs iyice öğrenin sonra üretim yaparsınız. Daha yaşınız da oldukça küçük bildiğim kadarıyla. Kolay olmuyor şimdiden belirteyim. Temizliğini,bakımını,hasta olunca veterinere götürürüm sorumluluğu üstlenirim diyorsanız o zaman alın. Benim tavsiyem bu şekilde

Son düzenleme:

Doğacı

Eski Forumcu
Ne kadar kuşunuz olursa sorumluluk o kadar artar. 1 kuş 1 sorumluluk,8 kuş 8 ayrı ayrı sorumluluk.

Doğacı

Eski Forumcu
Tavsiye etmeme sebebim

Üst Alt