• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Eş alma

haydut210

Aktif Üye
Herkese merhaba Haydutuma bir eş almak istiyorum ancak çok kararsızım çünkü eş alınca benden uzaklaşacağını yeni kelimeleri daha zor öğreneceğini biliyorum yaklaşık 6-7 aydır beraberiz çok güzel konuşuyor uzaktan çağırınca elime geliyor ve eş alınca bu özellikleri büyük ihtimal gidecek fakat yalnız kalmasına da gönlüm el vermiyor mesela tüneğini eşi gibi görüp çiftleşmeye çalışıyor,ben evde yokken tek başına kalıyor.Eş alırsam tanıdığım bir üretici var yaklaşık 1 aylık bir yavru alıp 1-2 hafta ayrı kafeslerde tutup dişi olanı da kendime alıştırdıktan sonra tek kafese koymayı planlıyorum.Sizin fikirleriniz nelerdir,çok mu uzaklaşır benden ?:(

(Konuyla alakasız,veterinerden boyle bir vitamin aldım haftanın kaç günü kaç kez damlatmalıyım ?)

Mert.

Eski Forumcu
Size çok baglisa o kadar sizden kopmaz oyuzdan çok endişelenmenize gerek yok ayrı tutarsınız ele alışsın diye disi kuşu sonra tek kafeste kalır

gilbert

Aktif Üye
Söylediğin kriterlerde dişi yavru varsa alıp dediğin adımları uygulayarak biraraya koyup dene bakalım. Seni unutmaz ama ilgisi azalır. Fakat her canlı eşi ile yaşamayı hakeder. Vitamine gelirsek,onu açmadıysan iade et, forumda markaları araştırıp tavsiye bir tane sipariş et

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Eş aldığınızda sıkıntı yaşayabilirsin... Birincisi senin kuşun artık evcil ve gördüğüm kadarıyla sana çok bağımlı... Alacağın kuş ters tepki verebilir... Eğer çiftleşmesini istiyorsan evcil bir kuşun çiftleşme aşamasında çok zorluk çekiyor... Sadece arkadaş alıyorsan belki anlaşamayacaklar... Belki gelen kuş hasta bir kuş bilemezsin... Ya da iyi anlaşıp sonradan birisi hastalanıp diğerine hastalık bulaştırma riski doğacak... Bir kuşa iyi bakıyorsan iki kuşa çok daha iyi bakman gerekecek... Daha fazla sorumluluk taşımak zorunda kalacaksın... Tabi ki bunlar ihtimaller ama yüksek ihtimaller... Onun da bir arkadaşa tabi ihtiyacı var ancak o seni arkadaş daha doğrusu sizin onun her şeyi olduğuna artık inanmış... Nasıl tepki vereceği artık onun karakteri ile ilgilidir... Belki iyi olur belki iyi olmaz... Bir tür kumar yani... Baştan yavruyken iki tane kuş alsaydınız durum başka olurdu tabi...

haydut210

Aktif Üye
Eş aldığınızda sıkıntı yaşayabilirsin... Birincisi senin kuşun artık evcil ve gördüğüm kadarıyla sana çok bağımlı... Alacağın kuş ters tepki verebilir... Eğer çiftleşmesini istiyorsan evcil bir kuşun çiftleşme aşamasında çok zorluk çekiyor... Sadece arkadaş alıyorsan belki anlaşamayacaklar... Belki gelen kuş hasta bir kuş bilemezsin... Ya da iyi anlaşıp sonradan birisi hastalanıp diğerine hastalık bulaştırma riski doğacak... Bir kuşa iyi bakıyorsan iki kuşa çok daha iyi bakman gerekecek... Daha fazla sorumluluk taşımak zorunda kalacaksın... Tabi ki bunlar ihtimaller ama yüksek ihtimaller... Onun da bir arkadaşa tabi ihtiyacı var ancak o seni arkadaş daha doğrusu sizin onun her şeyi olduğuna artık inanmış... Nasıl tepki vereceği artık onun karakteri ile ilgilidir... Belki iyi olur belki iyi olmaz... Bir tür kumar yani... Baştan yavruyken iki tane kuş alsaydınız durum başka olurdu tabi...
Teşekkür ederim

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Evcil kuşlara eş alınca çoğu sizin dediğiniz gibi uzaklaştığını söylüyor ama benim tecrübem öyle olmadı. Benim erkek kuşum evcil, çiftleşmesi eşe alışması uzun sürdü. Eş istiyorsanız biraz sabır etmeniz gerekecek. Konuşmasını tamamen bırakmadı ama günde on kere konuşuyorsa bu beşe düştü. Şimdi eşine kur yaparken konuşuyor.. 😀 Bize gelmesinde bir sıkıntı yok kafesten çıktığı zaman eskisi gibi geliyor. Her kuş böyle olur mu bilmiyorum tabi. Belki kuşun karakteriyle bağlantılıdır. Sizde alıp deneyince göreceksiniz anca. 🤗 Yalnız eğer bir aylık bir kuş alacaksanız en az beş aylık olana kadar aynı kafeste durmasın bence kuşlar.

Son düzenleme:

Mert.

Eski Forumcu
Evcil kuşlara eş alınca çoğu sizin dediğiniz gibi uzaklaştığını söylüyor ama benim tecrübem öyle olmadı. Benim erkek kuşum evcil, çiftleşmesi eşe alışması uzun sürdü. Eş istiyorsanız biraz sabır etmeniz gerekecek. Konuşmasını tamamen bırakmadı ama günde on kere konuşuyorsa bu bele düştü. Şimdi eşine kur yaparken konuşuyor.. 😀 Bize gelmesinde bir sıkıntı yok kafesten çıktığı zaman eskisi gibi geliyor. Her kuş böyle olur mu bilmiyorum tabi. Belki kuşun karakteriyle bağlantılıdır. Sizde alıp deneyince göreceksiniz anca. 🤗 Yalnız eğer bir aylık bir kuş alacaksanız en az beş aylık olana kadar aynı kafeste durmasın bence kuşlar.
Bulut haklı benim teyzemin kusuda böyleydi ama eşi alınca hiç değişmedi baya yavru almisti ama herkeste farklı olabilir

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yaşına uygun bir kuş alıp yanına koyman 1 aylık yavru yetiskin kuşun yanına koyulmaz

haydut210

Aktif Üye
Ya zaten yumurta yapmasını da istemiyorum tek endişelendiğim bakımları…(kafesten çıkınca yerleri pisletmeleri vs)

Mert.

Eski Forumcu
Ama 1 aylik dişiyi yanına koyarsan hem senin içinde kötü olur hem kuş içinde psikoloji bozulur kuşun

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
@Tuğrul Bey e katılıyorum, bence de yavru kuş alma, süreci çok uzatırsın.
Dişi kuşu da kendine alıştırma bence, sen ilk önce ne yapmak istediğine karar ver, her iki kuşta bana alışsın, hemde iyi anlaşsınlar, birbirine arkadaş olsunlar hepsi bir arada olmuyor maalesef.
Madem üretici bir arkadaşın var, erkek kuşunu ona götür, uygun dişilerin yanına atsın, biraz izleyin, hangi dişi ile anlaşırsa onu alın.
Böylesi herkes için daha iyi olacaktır

haydut210

Aktif Üye
@Tuğrul Bey e katılıyorum, bence de yavru kuş alma, süreci çok uzatırsın.
Dişi kuşu da kendine alıştırma bence, sen ilk önce ne yapmak istediğine karar ver, her iki kuşta bana alışsın, hemde iyi anlaşsınlar, birbirine arkadaş olsunlar hepsi bir arada olmuyor maalesef.
Madem üretici bir arkadaşın var, erkek kuşunu ona götür, uygun dişilerin yanına atsın, biraz izleyin, hangi dişi ile anlaşırsa onu alın.
Böylesi herkes için daha iyi olacaktır
Siz şimdi dişi kuşu alıştırıp erkeğin yanına koyarsan olmaz mı diyorsunuz benim çiftleştirme amacım yok sadece yalnız kalmasın diye sizin dediğiniz gibi erkeğe seçtiricem eşini fakat alıştırmak istiyorum kendime

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Alıştırma işi çift kuşlarda zor bir süreç.
Bence ya erkeği tek bırakın yada dişi alıp süreci akışına bırakın

umut1123

Aktif Üye
Siz şimdi dişi kuşu alıştırıp erkeğin yanına koyarsan olmaz mı diyorsunuz benim çiftleştirme amacım yok sadece yalnız kalmasın diye sizin dediğiniz gibi erkeğe seçtiricem eşini fakat alıştırmak istiyorum kendime
Serkhan79 abime katılıyorum herşey bir anda olmuyor

haydut210

Aktif Üye
Alıştırma işi çift kuşlarda zor bir süreç.
Bence ya erkeği tek bırakın yada dişi alıp süreci akışına bırakın
Teşekkür ederim ama son bir sey soracağım maruz görün tecrübesizim…dişi kuşu 1-2 hafta yalnız bırakıp sonradan tek bir kafeste birleştirsem bile evcil olmaz mı diyorsunuz?

umut1123

Aktif Üye
Teşekkür ederim ama son bir sey soracağım maruz görün tecrübesizim…dişi kuşu 1-2 hafta yalnız bırakıp sonradan tek bir kafeste birleştirsem bile evcil olmaz mı diyorsunuz?
1-2 haftada zaten kuşun kafese alışma sürecidir eve ortama 2 haftada alışmış olur zaten eşe atsanız eş tutarsa yine sizden uzaklaşmış olur